Keväisen raikkaat cocktailpalat

Nämä keväisen raikkaat cocktailpalat on nopea valmistaa ja ne sopivat kaikenlaisiin juhlatilaisuuksiin. Poimi tästä helppo tarjoiluidea kokoustilaisuuksiin, yrityksen kevätpäiville tai vaikka ylioppilasjuhliin.

Keväisen raikkaat cocktailpalat

Cocktailpaloja tarjoillessa kannattaa tarjolle varata erilaisia vaihtoehtoja. Venuun keväisissä cocktailpalavinkeissä esitellään kala-, liha- ja juustovaihtoehdot.

Sillileipä

“Sillileipä"

  • Mallasleipää/saaristolaisleipää
  • Suolasilliä
  • Kananmunia
  • Vihreää parsaa
  • Tilliä
  • Sormisuolaa

Keitä kanamunat kypsiksi, eli 7 minuuttia. Jäähdytä. Kuori ja puserra kypsät kananmunat tiheän siivilän läpi ns. ”lumeksi”.

Keitä kuorittuja parsoja vedessä parin minuutin ajan, juuri ja juuri kypsiksi, jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa parsoista viistosti noin puolen sentin viipaleita, jätä nuput kokonaisiksi.

Huuhtele silliä kylmän valuvan veden alla, valuta ja kuivaa.

Asettele suupalan kokoiseksi leikatulle leivälle viipale silliä, muutama viipale parsaa sekä kananmunaa. Sirottele päälle sormisuolaa sekä koristele tillillä.

Ilmakuivattua porsaan niskaa, piparjuurta sekä punajuurta

Ilmakuivattua porsaan niskaa, piparjuurta sekä punajuurta

  • Tuorejuustoa
  • Tuoretta piparjuurta/raastetta säilykkeenä
  • Punajuuria
  • Syväpaistoöljyä/rypsiöljyä
  • Ilmakuivattua porsaan niskaa
  • Suolaa
  • Mustaippuria

Valmista piparjuurituorejuusto. Raasta piparjuurta, sekoita tuorejuustoon, mausta suolalla sekä mustapippurilla. Siirrä kylmään maustumaan.

Valmista punajuurisipsit. Viipaloi punajuuret muutaman millin ohuiksi viipaleiksi jääveteen. Kuumenna öljy kattilassa 180 asteiseksi. Kuivaa viipaleita talouspaperin päällä puolin ja toisin. Friteeraa kuumassa öljyssä rapeiksi, nostele valumaan talouspaperin päälle, suolaa kevyesti.

Asettele punajuurisipsin päälle possusta ns. ”ruusu”, suosittelen laittamaan piparjuurituorejuuston pursotinpussiin, jollon voit pursottaa possuviipaleen päälle/väliin kätevästi tuorejuustoa. Koristele esimerkiksi kirvelillä.

Raparperia ja vuohenjuustoa

Raparperia ja vuohenjuustoa

  • Vuohenjuustoa
  • Raparperia
  • Sokeria
  • Hasselpähkinöitä
  • (Sitruunaa ja vaniljaa)

Paahda hasselpähkinöitä 200 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia, kunnes kuori lähtee irtoamaan pähkinästä. Anna jäähtyä ja hiero kuori mahdollisimman hyvin pois esimerkiksi perunankuorintahanskat kädessä. Rouhi pähkinät karkeasti.

Valmista 50% sokeriliemi. Kiehauta 1 osa vettä ja 1 osa sokeria, lisää halutessasi sitruunankuorta sekä vaniljaa. Kuori ja pilko raparperit viistottain noin puolen sentin viipaleiksi. Kaada lämmin (ei kiehuva) liemi raparperien päälle ja anna jäähtyä.

Asettele lusikalle, murenna vuohenjuusto pohjalle, asettele muutama raparperin viipale päälle ja koristele rouhitulla pähkinällä sekä halutessasi yrteillä/syötävillä kukilla.

Keväisen raikkaat cocktailpalat

Vierasbloggaajana toimii tunnelmallisessa kesäravintola HSS Boathousessa työskentelevä Nicola Paronen.

Tapahtumallesi kokoustilan tai juhlatilan löydät helposti Venuun tilahakukoneella. Tutustu esimerkiksi kokoustiloihin ja juhlatiloihin Helsingissä.