Unelmatuotannon Johanna ja Kaisa kertovat, miten valita sopiva tuottaja tapahtumalle.

Tapahtumatuotanto

Onko sinulle tärkeämpää valita tapahtumatoimisto vai sopiva tuottaja ja tuotantotiimi? Toimisto kuin toimisto kertoo sivuillaan komeista referensseistään, keikkojen määristä ja mitä he osaavat tehdä. Referenssit, mainostekstit ja myyjien vakuuttelut kertovat lopulta todella vähän. Kaikki myyvät juuri sinulle räätälöityjä avaimet käteen -ratkaisuja.

Valitse tuotantotiimi huolella

Voiko oikea kumppani löytyä perinteisen kilpailutuksen kautta? Vai pitäisikö mahdolliset tapahtuman tuotantoon osallistuvat pyytää lasilliselle ja arvioida ehdokkaiden sopivuus paitsi tiedon myös intuition avulla? Lähes kaikki tuotantotiimin jäsenet tulevat olemaan tuotannon aikana kuin työkavereitasi ja tiimin jäseniä. Minkälaisen tiimin tarvitset ja valitset?

Tuottajan tai tuotantotiimin ammatillinen osaaminen on tietenkin tärkeää. Isossa roolissa on kuitenkin myös se, miten tuottaja itse suhtautuu kyseiseen tuotantoon tai teihin yrityksenä sekä mitkä ovat hänen työskentely- ja kommunikointitapansa. Löytyykö teillä yhteinen sävel ja ajatus tekemisestä?

Haluatko haastajan vai hyssyttelijän?

Ostamisessa on hyvä tuntea itsensä ja se, minkälaista tyyppiä tarvitsee. Haluatko, että tuottaja tekee toiveet kyseenalaistamatta vai haluatko enemmän sparraajan ja haastajan? Tarvitsetko välillä henkistä tukea tuotannon aikana? Tai kylmähermoista ratkaisijaa, joka löytää tilanteessa kuin tilanteessa toisen vaihtoehdon? Tuotantotiimin pitää täydentää sinun heikkoja kohtia.

Seuraavan kerran kun kilpailutat, ota riski ja lähde treffeille.

Vieraskirjoittajina Johanna Riva & Kaisa Eljaala, Unelmatuotanto.fi
Unelmatuotanto on blogi tapahtumista ja niiden tekijöistä


Katso seuraavaksi:

Ilmainen tapahtumakonsultti auttaa sinua tilan löytämisessä ja tilaisuuden suunnittelussa!

TOP 10: Kokousteknologian trendit 2015 

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required