7 oudointa Linnan juhlien asua kautta aikojen

Tulevien juhlien pukukavalkadia odotetaan jo innolla, mutta sitä ennen voi muistella aikaisempien vuosien legendaarisia katseenvangitsijoita. Tyyliasiantuntija nimimerkillä Venuusa kommentoi seitsemää vähintään oudointa pukua kautta aikojen.

Lisa Sounio-Ahtisaari

Lisa Sounio-Ahtisaari

Brändiasiantuntija Lisa Sounio-Ahtisaari on tyypilliseen tapaan vuoden 2012 puvussaan tavoitellut tiettyä Suomeen viittaavaa symboliikkaa. Asun värimaailma on itsessään jo melkoisen silmiinpistävä, eikä todellakaan liian tunnusomainen Linnan juhliin. Kyllä mekko olisi varmasti noteerattu ihan ilmankin tuota valtavaa pihlajanmarjoista ja tammenterhoista kyhättyä nallekarhua. Tässähän mennään lähes #äärirajoille, kun puvussa on käytetty ihan oikeita luonnon antimia! Ihan yhtä häiritsevää puvussa on myös itse tarina puvun takana: karhu on Suomen kansalliseläin ja Sounio-Ahtisaaren mukaan antaa puhtia laman keskellä painivalle Suomen kansalle. Asu oli myös erityisesti kunnianosoitus äideille, sillä äidit tekevät marjoista hilloa. Niinpä tietysti.

Sopiva tilaisuus tälle asulle: Jokin lasten hyvinvointia ja terveyden edistämistä varten järjestetty varainkeruujuhla

Päivi Storgård

Päivi Storgård

Jahas, Jukka Rintalan päässä on tainnut soida lausahdus ”mitä enemmän sitä enemmän” tätä Päivi Storgårdin pukua luodessa. Kyllähän ilmestys saavuttikin medioissa paljon huomiota, joten siinä mielessä luomus oli varsin onnistunut. Puvustahan saadaan ihaaanan ainutlaatuinen käyttämällä mahdollisimman PALJON materiaalia! Päivi Storgård on tosiaan tainnut sokaistua tarinan uskottavuudesta samaan tapaan kuin keisari saadessaan uudet vaatteet. Mutta ei se mitään Päivi – any publicity is good publicity!

Sopiva tilaisuus tälle asulle: Bileet röyhelö- tai keisarin morsian–teemalla.

Heinäsirkka

Heinäsirkka

Asu, joka ei vaan käy järkeen millään tasolla. Koko kokonaisuus hämmentää. ”Linnan juhlien rumin puku kautta aikojen”, onhan tämäkin titteli nyt eräänlainen saavutus.

Sopiva tilaisuus tälle asulle: Halloween-juhlat (tämähän käy mainiosti muumien mörkönä!)

Marjatta Sarpaneva

Marjatta Sarpaneva (os. Svennevig)

Vaaleanpunainen ei nyt muutenkaan ole mikään klassikkovalinta Linnan juhliin, mutta väri ei kyllä ole se, mikä tässä puvussa eniten ihmetyttää. Onkohan tässä tapahtunut jokin valmistusvirhe? Sen sijaan, että tuotaisiin mekkoon lisää muhkeutta lisäämällä tylliä hameen alle, on se uniikilla tavalla aseteltu hameosuuden ja hihojen päälle. Jälkikäteen. ”Hupsis, täytteet unohtui! No laitetaan ne tähän päälle, ei kukaan huomaa.” Käsivarsien tyllipuhvit muistuttavat kovasti kellukkeita. Uskoisin, että Marjatta olisi pysynyt pinnalla ihan ilmankin.

Sopiva tilaisuus tälle asulle: Prinsessajuhlat, tietenkin!

Seela Sella

Seela Sella

Hei Seela, tinamekkosi on sulaa laavaa! Tämä erityinen ilmestys on vuodelta 1992. Sanoisin, että Seela on kyllä ollut tässä edellä aikojaan. Futuristinen avaruuspuku ei välttämättä olisi kiinnittänyt yhtä paljon huomiota millenium-vuoden kekkereissä. Vaikka onhan tuo puku silti oudon muodoton. Ja miksi huppu?

Sopiva tilaisuus tälle asulle: NASAn pikkujoulut tai tulevan Star Wars-elokuvan ennakkonäytösjuhlat

Karita Mattila

Karita Mattila

Hmm.. Tässä mennään vahvasti kaavun ja mekon rajamailla. Samettinen, teatterin esiriippua muistuttava kangas ja sen jyrkästi levenevät hihat eivät vaikuta kovin kevyeltä taikka ylipäätänsä helpolta kantaa yllä. Lisähämmennystä aiheuttavat myös sympaattinen pikkulaukku sekä muoviset, läpinäkyvät kengät. Kyllä nyt Karitalta on tainnut päästä pienenpieni riitasointu juhlalookkinsa suhteen. Koko komeudenhan kruunaa tietysti Karitan punainen tukka! Kyllä se vastavärien yhdistäminen vielä joskus tulee muotiin…

Sopiva tilaisuus tälle asulle: Juhlat teemalla ”pukeudu kierrätystekstiileihin”

Sirkka-Liisa Anttila

Sirkka-Liisa Anttila

Kyllä tämäkin paikkansa ansaitsee oudoimpien pukujen listalla. Ylväs on varmasti se, mitä tässä ollaan haettu takaa, mutta minne katosi imartelevuuden tärkeys? Tässä on kuitenkin hauskasti käytetty samaa muotoilua niin rouvan hiusten asettelussa kuin asun pompöösissä kauluksessakin! Vaan kumpihan mahtoi olla inspiraatio kummalle, ken tietää.

Sopiva tilaisuus tälle asulle: Saat Venuusalta täydet kymmenen pistettä, jos keksit tälle asulle sopivan tilaisuuden.