9 pahinta (stereo)tyyppiä, joihin et voi olla törmäämättä festareilla

Oletko suuntaamassa kesäfestareille? Näiden 9 festaristereotyypin bongaamista on vaikea välttää. Vai oletko kenties yksi heistä?

Mutaiset hipit

1. Mutaiset hipit

Silloin kun deodorantin, peseytymisen ja hiusten harjaamisen unohtaminen kolmeksi päiväksi ei riitä, optiona on hyppääminen kesäsateesta ja satojen festarivieraiden tamppaamisesta syntyneeseen mutalammikkoon kuin Shakira konsanaan. Tätä lähemmäs luontoa on vaikea päästä.

Shakira

Shakira näyttää mallia mitä mutalammikossa voi tehdä. Whenever, wherever!

Pittihevarit

2. Pittihevarit

Mustiin bändipaitoihin ja kangasmerkkien täyttämiin farkkuliiveihin pukeutuneet pitkätukat voivat vaikuttaa hyvinkin leppoisilta festarivierailta, mutta jossain vaiheessa festareiden kiintiömetallibändin setin aikana helvetti repeää. Tämän ohikiitävän hetken ajan näille herrasmiehille ja -naisille merkityksellistä on ainoastaan päätön ryntäily toisiaan päin mieluiten kyynärpää edellä.

Suomen kovin heviäijä Pekka Pouta on tuttu näky pitissä.

Hipsterit

3. Hipsterit

Joskus harvoin hipsterit eksyvät Flowsta myös muille festareille. Tästä syystä heidän bongaaminen voi olla jopa haastavaa, mutta ei mahdotonta. Hipsterit tapaavat seisoskella kädet puuskassa paheksumassa mainstream-ihmisten paljoutta indierock-bändin esiintyessä.

Reivaajat

4. Reivaajat

Elämäntapareivaajat saapuvat kaikkiin tapahtumiin pukeutuneina häpeilemättä kiksukarvafurrytohveleihin ja UV-valossa hohtaviin härpäkkeisiin. Heille festarit tarkoittavat tanssimista yötäpäivää säästä ja musiikista riippumatta.

Veteraanit

5. Veteraanit

Vaikka veteraani saattaa näyttää olevansa eksyksissä, hän tietää yleensä mitä tekee. Veteraaneja bongaa yleensä pudistelemassa päätään nykyfestarikävijöille ja muistelemassa sitä miten aikaisemmin musiikki oli parempaa ja festarit olivat hullumpia. Verrattavissa ikuisuusopiskelijoihin joiden haalareista löytyy kolmenkymmenen vuoden ajalta merkkejä.

Festarivanhemmat

6. Festarivanhemmat

Festarivanhempia ei saa ymmärtää väärin ja kritisoida. He tietävät miten lapsia kannattaa kasvattaa ja että kovaääninen ja alkoholinhuuruinen seksikarnevaali on loistava paikka lapsille.

Sammunut tyyppi

7. Sammunut tyyppi, joka nukkuu koko festareiden ajan

Joku taisi missata lepotauot kuskatessaan kaveriporukkaansa isänsä katumaasturilla Helsingistä Seinäjoelle. Sama tyyppi lupasi itselleen pysyvänsä hereillä ensimmäisen festaripäivän pakollisten suomirock-lämppäreiden ajan, mutta kolme jekkupommia puoleen tuntiin oli liikaa.

Vilauttelija

8. Vilauttelijat

Suuressa, ylitsevuotavassa festarimielentilassaan osa festarikansasta kokee hyväksi ideaksi antaa lempiartistilleen ja lähiympäristölleen visuaalisen rakkauden bonuksen. Joskus tämä on hyvä idea, usein ei.

Tämä tyyppi

9. Tämä tyyppi

Huolimatta tuhansien ihmisten festarimassasta tämä tyyppi onnistuu pyhittämään itselleen neljännesneliökilometrin alueen omaksi, henkilökohtaiseksi bailausareenakseen. Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä soiko musiikki.

Tunnistitko itsesi tai kaverisi? Jaa teksti Facebookissa ja tägää bongaamasi ystävät postaukseesi!