Voimme innokkaina tänään ilmoittaa, että tiimimme on tänään lisääntynyt! Sekä tiimi että tulokas voivat hyvin. Tulokas kulkee nimellä  Sami Kukkonen  ja tulee vahvistamaan Venuun jo ennestään kovaa ohjelmistokehitystiimiä.

Sami Kukkonen aloitti Venuulla 24.3.2014

Kuka Sami Kukkonen?

Turun kauppakorkeakoulussa opiskeleva ja juuri armeijasta kotiutunut Sami teki hiljattain rohkean päätöksen: Turun ja opiskelun sijasta suunnaksi navigaattoriin iskettiin Helsinki ja Venuu. Liittyminen Venuun rinkiin oli pyörinyt jo pitkään Samin mielessä, ja yhteiset illanvietot Venuun porukan kanssa armeijan iltavapailla olivat vain vahvistaneet tunnetta.

"Hyvä tiimi ja halu tehdä asiat oikein heti alusta alkaen herättivät kiinnostuksen, ja pian halusinkin olla osa Venuuta," Sami toteaa.

Nuoresta iästään huolimatta 20-vuotias Sami on kerennyt tehdä paljon. Lapsuutensa Oulussa viettänyt Sami sai ensikosketuksen ohjelmistokehitykseen, tai lyhyemmin koodaukseen, jo 10-vuotiaana. "Yritin tehdä jotain epämääräistä Microsoft Wordin makroilla," Sami kuvailee kokemusta.

Sittemmin verkkopuolelle siirtyminen toi tullessaan paljon uusia innostavia haasteita. "Tutustuin web-tekniikoihin ensimmäistä kertaa 11-vuotiaana: luin eräästä tietotekniikkalehdestä PHP-koodinpätkiä ja toteutin niitä. Kipinä syttyi ja nyt 9 vuotta myöhemmin harrastuksesta on muodostunut työ," kertoo Sami.

Sukkula Venuuseen

Samin tie Venuun remmiin oli tyypillinen: Venuun brändiguru  Jussi Virtanen tunsi Samin aiempien projektien tiimoilta. "Olin tehnyt Samin kanssa hommia yhdessä startupissa, ja lisäksi Sami oli tehnyt projekteja minun omalle firmalle. Tiesin siis jo ennestään, että kyseessä on huipputyyppi, ja otin asian puheeksi Venuulla," Jussi kuvailee tapahtumien kulkua. "Sami tuli käymään toimistolla ja vakuutti koko meidän porukan, ja loppu onkin historiaa."

Samin innostus oli myös kasvanut sisällä jo pitkään: "Kiinnostuin Venuusta heti yrityksen alkuvaiheessa Jussin mainitessa siitä."

Odotukset Venuulla työskentelemiseen ovat korkealla — ja tämä tunne on molemminpuolinen. "Odotan Venuulla työskentelemisestä uusia haasteita sekä huikeaa jengiä. On parasta päästä tekemään töitä tiimissä, jossa kaikilla on kova draivi tekemiseen!" Sami summaa.