25 ideaa pikkujouluihin – parhaat elämykset ja aktiviteetit ryhmille

Pikkujouluaktiviteettien keksiminen on aina yhtä haastavaa. Paitsi tänä vuonna! Me Venuussa huhkimme kasaan puolestasi 25 mahtavaa ideaa pikkujouluihin, jotka sopivat niin yritys- kuin kaveriporukoillekin.

25 ideaa pikkujouluihin.png

1. Joogaa!

Sielun- ja kehonhoitoa parhaimmillaan. Ei haittaa, vaikkei liikunta tai venyttely kuuluisi tiiminne vakkarirepertuaariin – jooga sopii ihan kaikille! Roots Helsingissä onnistuvat yksityistunnit juuri sinun ryhmäsi taitotaso silmällä pitäen.

2. Alkoholia tyylillä: Cocktail-koulu

Miten syntyy herkullinen cocktail, miten löytää parhaat makuparit ja mitkä tekniikat on pakko opetella, jos haluaa näyttää kokeneelta baarimestarilta? Kokomon Cocktail-koulun teema räätälöidään toiveiden mukaiseksi: kestosuosikki on kuulemma Hawaii!

3. Raakasuklaakurssi

Raakasuklaa on terveystietoisen herkkuvalinta, ja helppo valmistaa itse, kunhan perusjutut ovat hyvin hallussa.  Ruokapuoti Lumon kurssilla opetellaan eri reseptivariaatioita ja maistellaan herkullisia lopputuotoksia, totta kai.

4. Tiimin Karting-skaba

Jos kaipaatte pikkujouluilta vauhdin hurmaa, hypätkää karting-auton rattiin. Radalle pääsee kurvailemaan porukalla Helsingissä KIC Karting Centerissä. Lisähaastetta normihurjasteluun kaipaavat voivat kokeilla pimeässä tai märällä radalla ajamista.

5. Improteatteri tai -kurssi luovuuteen

Improteatteri on varma tapa tuoda pikkujouluihin jotain täydellisen ainutlaatuista. Improteatterista ei puutu yllättäviä käänteitä, sillä esitys muovautuu yhdessä yleisön kanssa. Stella Polaris järjestää improesityksiä sekä -kursseja moneen tilaisuuteen ja tarpeeseen.

6. Splättäys!

Paintball eli splättäys saa sydämen hakkaamaan ja adrenaliinin pumppaamaan. Värikuulapeli on loistava tapa purkaa energiaa turvallisesti ja sopii myös isommille ryhmille. Sissoksella pääsee pelaamaan ympäri vuoden kattavissa sisä- ja ulkotiloissa.

blogi_kahvikoulu.jpg

7. Kahvikurssi

Parempaa kahvia →  onnellisempia ihmisiä! Urbaani kahvilakonsepti Johan & Nyström järjestää kursseja, jotka saavat sekä uudet että vanhat kahvifanit syttymään. Kahvikurssilla opiskellaan mm. eri kahvilaatuja ja hyvän kahvin valmistuksen saloja.

8. Keilaus ja kaatosade!

Juhlien ikisuosikki keilaus on takuuvarma pikkujoulufiiliksen kohottaja ja täyskaato lämmittää mieltä vielä seuraavanakin päivänä. Tapanilan Urheilukeskuksen keilakabinettiin kuuluu keilausmahdollisuuden lisäksi saunavuoro ja ruuat niin halutessanne.

9. Nyrkkeilytunti Suomen huippujen vetämänä

Mietitkö koskaan, millaista olisi päästä moninkertaisen nyrkkeilymestarin oppiin? Enää ei tarvitse tyytyä miettimään. Nyrkkeilylegenda Amin Asikainen vetää nyrkkeilytunteja ja -kursseja kaikentasoisille iskijöille Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevalla Ringside Gymillätai asiakkaan omissa tiloissa.

10. Sirkustunti

Sirkuskoulussa pääset käyttämään kehoasi ja pitämään hauskaa. Luovuus, luottamus ja yhteishenki kasvavat koko tiimin sirkustellessa. Huikea tiimipäivän aktiviteetti onnistuu tapahtumatila Wolttissa Helsingissä.

11. Mindfulness-kurssi

Vietä pikkujoulut tutustuen mindfulnessin eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon voimaan. Mindfulness mm. lisää luovuutta sekä parantaa itsetuntemusta ja stressinsietokykyä - tämä pikkujouluaktiviteetti onkin hyvä sijoitus kevään paltsumaratoneja ajatellen! Ohjattuun alkuun pääsee Center for Mindfulness Finlandissa.

12. Pakohuone-elämys

Jännitystä ja kylmiä hikikarpaloita riittää, kun tiimitaidot ja paineensietokyky pistetään ultimaattiseen testiin pakohuonepelissä. Escaperoom Helsinki tarjoaa haastetta aivonystyröille ja mahdollisuuden uppoutua flow-tilaan eri mielikuvitusskenaarioiden ongelmia ratkoessa.

13. Megazone

Lapsenmielisille rämäpäille suosittelemme lämpimästi Megazonea. UV-valoin valaistussa sokkelossa tiimit pelaavat vastakkain ja syke pysyy korkealla jo pelkästä jännityksestä. Nopeimmat ja taktisimmat asekädet voittavat. Megazonea pääsee pelailemaan mm. Salmisaaren Megazonessa.

14. Rehti (mutta tyylikäs) saunailta

Klassinen saunailta on takuuvarma vaihtoehto. Roba Lounge Helsingin sydämessä on täydellinen valinta, jos vaatimuksiin sisältyy saunatilojen lisäksi ylellisyys. Tyylikkäässä saunassa on mainio rentoutua isollakin porukalla ja jälkilöylyistä voi nautiskella tunnelmallisen takkatulen ääressä.

15. Ammuntaa & ruudin tuoksua!

Ammunta vaatii tarkkuutta ja viilipyttymäistä asennetta, ja sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Ruutisavun sisäampumaradalla Vantaalla pääsette tutustumaan aseisiin ja ammuntaan asiantuntijan opastamana.

blogi_sirius1.jpg

16. Lennä tuulitunnelissa

Haluatko tietää, miltä lentäminen tuntuu? Tuulitunnelissa pääset kokeilemaan lentämistä ja harjoittamaan kehonhallintataitojasi vapaalentäjien ja laskuvarjohyppääjien leikkikentällä. Sirius Sportin elämyskeskus sijaitsee Pyhtäällä, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

17. Suklaanmaistelu

Herkkusuiden pakollinen pikkujouluaktiviteetti on suklaanmaistelu. Chjokossa Helsingin Kruununhaassa pääsee porukalla maistelemaan huippulaadukkaita käsintehtyjä suklaita, pralineja, suklaatikkareita ja petit foureja.

18. Parkour-tunti

Vauhdikas parkour on luovaa liikuntaa, jota voi harrastaa lähes missä tahansa urbaanissa ympäristössä vaikka tähän tyyliin. Aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle asiantuntijan opastamana. Parkourkeskus järjestää aikuisten alkeistunteja, myös ryhmille.

19. Hyvinvointiworkshop

Käytännönläheisiä työkaluja hyvinvoinnin parantamiseen hyvinvointiworkshopista! Inspiroivia workshoppeja järjestää Lifted, jonka ydinosaamista on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Workshopeissa voidaan opiskella mm. eri stressinhallintametodeja, ravinto- tai liikuntatietoutta, palautumista tai tehokkaampia työskentelytapoja.

20. Bileet biitsillä

Kenties koko Stadin uniikein lokaatio sijaitsee Salmisaaressa. Ympäri vuoden auki olevalla Biitsillä on joka päivä aurinkoista ja +26 astetta lämpöä. Aidolla rantahiekalla onnistuu niin biitsin peluu kuin drinksujen siemailukin. Mikä parasta, voit varata Biitsin kokonaan itsellesi.

21. Viinitasting

Oletko punkun, valkkarin vai kuoharin ystävä? Tai tasapuolisesti kaikkien? Eloisa Wine&Food:n viinitastingeissa pääsette sukeltamaan juuri teitä kiinnostavien viinien makumaailmoihin. Parituntiseen tastingiin sisältyy mojova paketti viinitietoa ja pikkusuolaista purtavaa.

22. Sushikurssi

Sushikurssi on kulinaristin unelmien täyttymys. Hanko Sushin sushikurssi antaa hyvät eväät sushiharrastuksen alkuun pyöräyttämiselle: opit valmistamaan perinteisiä sushiherkkuja nigireistä makeihin. Ilta päättyy luonnollisesti yhteiseen ruokahetkeen. Itadakimasu!

23. Spa-elämys

Talven rentouttavimmat pikkujoulut vietetään Flamingo Spassa +32 asteen lämmössä, ihanissa altaissa pulikoiden ja saunatiloissa lötkötellen. Kuusi erilaista saunaa ja ylelliset hemmottelualtaat vievät paatuneimmankin toimistotyöläisen etelänmatkan tunnelmiin.

24. Rauhoitu luonnossa

Luonnonystävä suuntaa pikkujoulukautena metsään. Suomen luonto on parhaimmillaan ympäri vuoden: menkää patikoimaan, lumikenkäilemään, hiihtämään, tai ihan vaan luonnon ihmeitä ihastelemaan. Ohjattuja luontoelämyksiä aikuisryhmille vetää mm. Arctic Hike.

25. Sumopainiskaba

Modernilla sumopainilla ja jättimäisillä puvuilla tuskin lienee mitään tekemistä alkuperäisen lajin kanssa, mutta se ei menoa haittaa. Sumopaini on leikkimielinen tapa haastaa kaverit. Ei se koko, vaan strategia! Sumopainitatamille pääset helposti Party Helsingin kautta.

Eikö näistä vielä löytynyt sopivaa?
Tsekkaa kaikki elämykset & aktiviteetit Venuu.fi:ssä »

Puuttuuko pikkujouluiltavielä tila?

Katso kaikki Venuun parhaat pikkujoulutilat »

Tiesithän myös, että Venuun tapahtumakonsultit Ninamari & Anni auttavat sinua ilmaiseksi onnistuneiden pikkujoulujen suunnittelussa? Ota yhteyttä!


Lue seuraavaksi:

20 upeinta tilaa pikkujouluihin

Näin järjestät onnistuneet teemajuhlat

Tapahtumapaikan valinta - ammattilaisen vinkit

Pikkujoulut Helsinki | Pikkujoulut Espoo| Pikkujoulut Vantaa
Julfest Stockholm
| Julfest Göteborg | Festlokal Stockholm