Julkaistu alunperin Eventon blogissa.

Kick-offeissa polkaistaan käyntiin uusi kausi yrityksen toiminnassa. Irtautuminen työpäivän normaaleista rutiineista luo hyvät olosuhteet aiempien menestyksien ja haasteiden tarkastelemiseen. Lisäksi kick-offissa rakennetaan innostus, pelisuunnitelma ja timanttinen fokus vuoden tuleviin kuvioihin.

Kick-offin tärkeimmät tavoitteet

Jokaisella organisaatioilla on omat syynsä ja tapansa järjestää kick-offeja, mutta ainakin näiden kolmen soisi olevan minkä tahansa kick-offin tavoitelistan kärkipäässä:

1. Tilannekuvan ja tavoitteiden selkeyttäminen

Missä mennään? Mitä haasteita on? Mitkä ovat olleet viime aikojen tärkeimmät opit? Mitkä ovat seuraavat konkreettiset tavoitteet? Miten tavoitteet saavutetaan? Mitkä asiat ovat juuri nyt tärkeitä ja merkityksellisiä?

2. Innostaminen ja energisointi

Innostuneessa ilmapiirissä keskustelu ja ideointi on helpompaa ja tuloksellisempaa. Lisäksi osallistujat sitoutuvat tällöin asetettuihin tavoitteisiin ja kokevat työpanoksensa olevan merkittävää yhteiselle menestykselle. Kannattaa siis varmistaa, että fiilis pysyy korkealla koko kick-offin ajan.

3. Tiimihengen nostattaminen

Hyvin toteutettuina jopa täysin asiapitoiset kick-offit ovat loistava tapa nostaa tiimihenkeä ja lisätä innostusta luotujen suunnitelmien toteuttamiseen.

Vinkit onnistuneeseen kick-offiin

1. Suunnittele huolellisesti

Onnistunut kick-off ei synny toivomalla vaan hyvällä suunnittelulla ja ryhdikkäällä toteutuksella. “Mikä olisi parasta, mitä kick-offissa voisi tapahtua?” on aina pohtimisen arvoinen kysymys mitä tahansa tilaisuutta suunniteltaessa.

2. Osallista järjestelyissä

Kick-offin järjestämisen työtaakan voi jakaa tiimille, jolloin ideoiden ja käsiparien määrä moninkertaistuu. Myös motivaatio koko tapahtumaa kohtaan kasvaa, kun on osallistunut sen järjestämiseen.

3. Järjestä innostavaa ohjelmaa

Miten olisi innostava alustus tai hengennostatus esimerkiksi Esa Saariselta, Saku Tuomiselta tai yrityksen toimialan tähtiosaajalta?

Toivotteko aktiivista ohjelmaa asiallisen osuuden jälkeen? Jos pikkujouluissa jäi jokin hauska aktiviteetti toteuttamatta, sen voi hyvin tehdä kick-offissa!

Tiimihenkeä voi nostattaa esimerkiksi kokkaamalla yhdessä, pelaamalla joukkuepelejä tai ihan vaan rennolla illanvietolla.

Oman järjestely- tai ideakapasiteetin loppuessa on täysin ok kääntyä ulkopuolisen tapahtumakonsultin puoleen ja kysellä vinkkejä tai avaimet käteen -ratkaisuja

4. Antakaa innostuksenne näkyä!

Näyttäkää kick-offinne hyvä meno myös muille – se tuottaa lisää hyvää meininkiä! Ryhmäselfiet ja muut fiilistelykuvat antavat lisäbuustia osallistujille ja luovat hyvää mielikuvaa, joka voi auttaa muun muassa tulevissa rekrytoinneissa.

Muista, että iso budjetti ei välttämättä tarkoita onnistuneita kick-offeja. Pienelläkin panostuksella ja kekseliäisyydellä voi saada loistavan startin vuoteen tai projektiin ja tehdä ison vaikutuksen organisaation ilmapiiriin!


Haussa vielä inspiroiva ja innostava tila kick-offiin tai kokouksiin? Katso tilat Venuu.fi:stä:

Katso kaikki tilat kick-offiin (5300+) »
Katso kaikki kokoustilat (4000+) »

Lue seuraavaksi:

20 x Helsingin uniikit juhlatilat »

5 edullista kokoustilaa Helsingissä »

Vieraskirjoitus: 5 vinkkiä kohtia parempaa workshopia »


Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen