Oletko syvällä loputtomien päätösten sillisalaatissa ja varausten deadlinet pukkaavat päälle? Älä odota viimeiseen hetkeen ja tee hätiköityjä päätöksiä, vaan aloita tästä: hääteema. Kuulostaa simppeliltä – eikö? Jos ei, älä huoli! Alta löydät erilaisia ​​teemoja ja vinkkejä, joiden avulla saat tuotua hääpäiväsi vision henkiin!

Teema on yllättävän tärkeä osa hääpäivää. Se auttaa tunnelman luomisessa, suunnitteluvaiheen päätöksenteossa ja luo yhtenäisen estetiikan koko päivälle – aina kutsuista ja somistuksesta hääseurueen asuihin ja musiikkiin saakka!

Tärkeydestään huolimatta, täydellinen teema suurelle päivälle voi olla vaikeaa päättää monien vaihtoehtojen joukosta. Ei ole oikeaa tai väärää valintaa hääteeman suhteen – tärkeintä on, että se heijastaa juuri teidän omaa tyyliänne parina. Mikäli yksi teema ei istu tyyliinne täydellisesti, voitte aina yhdistellä useamman teeman elementtejä keskenään. Teemasta ei kannata kuitenkaan ottaa liikaa paineita, teemaksi voi hyvin valikoitua vaikka tietty väripaletti!

Rustiikkinen

Rustiikkinen hääteema on napakymppi valinta pariskunnille, jotka haluavat tuoda maanläheistä tunnelmaa suureen päiväänsä. Teemassa korostuu luonnonmateriaalien, kuten esimerkiksi puun ja viherkasvien käyttäminen yhdessä raudan kanssa. Nämä luovat lämpimän ja viihtyisän ilmapiirin, jotka sopivat täydellisesti rustiikkiseen rakkauden juhlaan! 🌿

Tämä teema tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia myös sijainnin suhteen – esimerkiksi seremonian pitäminen ulkona kauniissa puutarhassa tai juhlien pitäminen vanhanaikaisessa ladossa istuvat tähän hääteemaan täydellisesti!

Nappaa nämä ainutlaatuiset tavat sisällyttää rustiikkista tunnelmaa suureen päiväänne:

 1. Käytä sisustuksessa kierrätettyjä tai uudelleenkäytettäviä elementtejä ja materiaaleja. Vanhojen ikkunoiden, ovien tai jopa vintage-kalusteiden sisällyttäminen sisustukseen lisää häihisi ihanaa historian havinaa! ✨
 2. Sisällytä sisustukseen luonnollisia elementtejä, kuten oksia, tekosammalta ja kiviä. Tämä auttaa luomaan yhteyden tilan ja luonnon välillä!
 3. Suosi sisustuksessasi ja hääseurueen asuissa luonnonkuituja, kuten pellavaa tai puuvillaa.
 4. Sisällytä luonnonkukkia kukka-asetelmiin ja kimppuihin. Villikukat lisäävät rustiikkista viehätystä!
 5. Luo DIY -valokuvakoppi, jossa on maalaismainen tausta, kuten puinen seinä tai navetan ovi! 📸
 6. Käytä luonnollista kynttilänvaloa mahdollisimman paljon. Esimerkiksi kynttilät lasipurkeissa tai antiikkilyhdyt saavat aikaan kodikkaan tunnelman 🕯

Art Deco

Art Deco -teema kuljettaa vieraasi takaisin 20-luvun loiston ja glamourin aikaan✨ Geometriset kuviot ja rohkeat värit luovat pohjan tyylikkäälle ja hienostuneelle hääjuhlalle. Seremoniatilaksi sopii erinomaisesti suuri ja näyttävä juhlasali, jota koristaa hohtavat kattokruunut ja peilit.

Juhlatilan pöydät on koristeltu mustan, kullan ja hopean väripaletilla, joita korostaa geometriset muodot ja eleganttisen yksinkertainen sisustus. Parhaimmillaan vieraat tanssivat yön läpi jazz- tai swingbändin soundien tahdissa, mikä täydentää eleganttista ja mukaansatempaavaa art deco -kokonaisuutta! 🎷

Missä sitten käyttää geometrisiä muotoja ja tummia värejä, onnistuneen art deco -teeman luomiseen? Ainakin näissä:

 1. Hääkutsut.
 2. Valaistus, kuten kattokruunut.
 3. Somistus, kuten vihkikaaren tai valokuvaustaustan käyttöä, jossa on rohkeita geometrisia kuvioiden lisäksi esimerkiksi metallisia aksentteja.
 4. Juhlatilan tanssilattian kuviointi tai väritys.
 5. Kakku tai jälkiruokia, joissa on metallisia tai peilattuja aksentteja.

Teemaa pystyy erinomaisesti tuomaan esiin myös hääseurueen vaatetuksessa. Morsiamen mekko huokuu teemaa tyylikkään klassisella, mutta modernilla mekolla josta löytyy art deco -vaikutteisia helmiä ja paljetteja. Sulhanen voi puolestaan pukeutua näyttävään samettismokkiin!

Värikäs

Bliss / Hääsuunnittelu

Hääteema, joka on eloisa sateenkaaren sävyjen räjähdys, tekee tärkeästä päivästäsi todellakin unohtumattoman! Olipa valintasi rohkea ja kirkas tai pehmeä ja pastellinen värimaailma, värikäs teema on täydellinen tapa tuoda persoonallisuutta ja hauskuutta hääpäivään 🌈 Sisällyttämällä eri värejä sisustukseen esimerkiksi kukkien, kattauksen ja valaistuksen avulla, saat luotua eloisan ja innostavan ilmapiirin, joka pitää vieraasi haltioituneena koko päivän ajan!

Älä myöskään pelkää leikkiä erilaisten kuvioiden ja tekstuureiden kanssa – ne lisäävät koristeluihin syvyyttä ja mielenkiintoa! Tee päivästäsi värikäs rakkauden juhla, joka jää mieleen loppuelämäksi 🥰

Tuo räväkkyyttä hääpäivääsi esimerkiksi näin:

 1. Värillisten lasiesineiden käyttäminen kattauksessa on ehdoton must! Tämän avulla väri pysyy koko vastaanoton ajan läsnä vieraidesi silmissä ja se lisää pöytiin hienovaraisesti väriä.
 2. Värillinen valaistus tuo hienostunutta fiilistä somistukseen. Käytä eri sävyisiä, mutta toisiaan myötäileviä sävyjä esim. LED-valaistuksella tai mikäli haette hieman luonnollisempaa fiilistä, käyttäkää värillisiä lasi- tai paperilyhtyjä!
 3. Mikäli leikkisyys on tervetullutta suureen päiväänne, ilmapallojen käyttäminen on upea ja monipuolinen elementti somistukseen mielenkiintoisesti aseteltuna! Käyttäkää niitä esimerkiksi kuvaustaustana tai tanssitilan katossa.
 4. Lisätkää värikkäiden ruokien kirjoa menuuseen, kuten hedelmiä ja vihanneksia. Mikä herkullinen tapa lisätä väriä pöytään! 🍋
 5. Sisällytä värikkäitä kukkia odottamattomiin paikkoihin, kuten kattoon roikkumaan tai jopa osana hääkakun koristelua 🍰
 6. Käytä koristeluissa värillisiä kankaita tai liinoja. Voit levittää värillistä kangasta pöytien päälle tai käyttää värikkäitä serviettejä lisätäksesi väriä juhlatilaan.
 7. Hakekaa lupa paloviranomaiselta ja järjestäkää värikäs ilotulitus 🎇
 8. Pro tip! Valitkaa morsiusneidoille yhteensopivat mekot eri väreissä, jotka sopivat valittuun värimaailmaan!

Retro

Palaa ajassa taaksepäin ja heitä ikoniset throwback-juhlat retroteemaisilla häillä! Kuvittele myskinen ja räjähtävä 20-luvun speakeasy, svengaava 50-luvun paljasjalkainen tanssihetki tai gruuvaava 60-luvun disco. Toteuta näitä ideoita kanavoimalla kyseisten aikakausien muotia, sisustusta, musiikkia ja tunnelmaa! 🪩

Tiettyjen vuosikymmenten, kuten 1920-, 1950- tai 1960-luvun elementtien sisällyttäminen hääpäivään tuo upeaa lumoavaisuutta. Retroteemaiset somistusideat voivat sisältää kaikkea aina klassisia hittejä räjäyttävästä jukeboxista ja vintage-julisteista neonkyltteihin ja retrohenkiseen valokuvauskoppiin.

'Get your groove on' seuraavien vinkkien avulla:

 1. Kuvausrekvisiittana toimii erinomaisesti mm. vintage-polkupyörä, kirjoituskone tai muita vanhanaikaisia elementtejä!
 2. Käytä vintage-autoa, kuten Rolls Roycea tai Cadillacia, kulkuvälineenä vihkiseremonian lokaation ja juhlatilan välillä.
 3. Kannusta häävieraita käyttämään vintage-vaikutteisia asuja, kuten teepituisia mekkoja tai vintage-smokkeja. Pro tip! Asusteita ja vaatteita on myös helppo vuokrata ostamisen sijaan.
 4. Vintage-fiilistä tuova musiikki, kuten jazz tai swing, on nappivalinta tähän teemaan 🎶
 5. Vie makunystyrät aikamatkalle ja pyydä pitopalvelua tekemään ruokia, jotka olivat suosittuja aikakaudella jota yrität jäljitellä 🤩 Muista lisätä ruokailuhetkeen myös vintage-tyylisiä laseja, ruokavälineitä ja lautasia.

Moderni

Moderni hääteema on raikkaan tyylikäs ja ajaton tapa juhlia rakkautta. Kuvittele tyylikkään yksinkertainen ja nykyaikainen seremoniatila, jossa on selkeitä linjoja ja odottamattomia sisustuselementtejä. Morsian ja sulhanen tyylikkäissä ja moderneissa asuissa sekä muu hääseurue minimalistisen trendikkäissä lookeissa.

Juhlatila myötäilee nykyaikaista sisustustyyliä, jossa on luova valaistus ja näyttävät kukka-asetelmat. Pidä värimaailma hentona ja suosi perinteisiä hääteeman värejä kuten valkoista, vaaleanpunaista ja beigen sävyjä 😊

Modernia pienellä twistillä, ollos hyvä:

 1. Suosi somistuksessa perinteisiä materiaaleja, kuten puuta, pellavaa ja puuvillaa, mutta modernien materiaalien, kuten akryylin, kromin tai peilielementtien, avulla tuot somistukseen eloa ja hienostuneisuutta.
 2. Lisää perinteisiin kukka-asetelmiin lisäksi oksia ja lehtiä 🌿
 3. Käytä tummia tai epätavallisia sävyjä aksenttiväreinä esimerkiksi kattauksessa 🖤
 4. Yhdistämällä erilaisia tekstuureja, kuten samettia ja metallia, tuot ainutlaatuisuutta päivääsi!
 5. Tee juhlistasi interaktiivinen – harkitse esimerkiksi DIY -cocktailaseman luomista, jossa vieraat saavat tehdä itse omat juomansa drinkkikorteista löytyvien reseptien pohjalta. Pro tip! Nimetkää drinkit rakkaustarinanne tärkeimpien hetkien mukaan, kuten "She Said Yes!" -cosmopolitan 🍸
 6. Sisällytä kestävän kehityksen elementtejä – harkitse esimerkiksi ympäristöystävällisten koristeiden käyttöä tai paikallisesti tuotettujen luomuruokien tarjoamista.

Boheemi

Boheemi-teema antaa häillesi luvan olla villi ja vapaahenkinen rakkauden juhla! 🫶🏼 Kuvittele mielessäsi seremonia keskellä luontoa, jossa morsian leijuu käytävää pitkin ylevän eteerisessä asussa ja sulhanen odottaa herkistyneenä rennossa, mutta hienostuneessa puvussa. Juhlatilana toimii henkeäsalpaava puutarha-alue, jossa luonnonkukat ja vihreys tanssivat tuulen mukana ja makramee-yksityiskohdat kehystävät tilaa. Tunnelma on kodikas ja intiimi!

Boheemissa hääpäivässä on kyse yksilöllisyydestä ja luovuudesta, joten älä pelkää sekoittaa ja yhdistää erilaisia tyylejä tai kuvioita ja värejä! Esimerkiksi kuivatut kukat morsiuskimpussa tai villikukilla koristeltu puinen hääkaari korostavat teeman luonnollisuutta 🤩

Tuo boho-fiilistä teidän päivään näillä vinkeillä:

 1. Vihreyttä kehuvat luonnonkuidun elementit kuten juutti, rottinki tai makrame, henkivät haluttua boho-fiilistä erinomaisesti! 🌳
 2. Suosi vintage- tai antiikkisisustustuotteiden käyttöä esimerkiksi vintage-mattojen, unisieppareiden tai vintage-astiastojen.
 3. Kattauksessa voit korostaa luonnonmateriaalien käyttöä esimerkiksi puu- ja kivimateriaaleilla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää erilaisia esineitä kuten terrakottaruukkuja osana pöytäkoristusta!
 4. Keijuvalot ja paperilyhdyt luovat kodikkaan ja intiimin tunnelman juhlatilaan ✨
 5. Harkitse rentoa ulkoistuinjärjestelyä, kuten lattiatyynyjä tai riippumattoja juhlatilaan!

Glamour

Glamour-teema tuo häihin ylellisyyttä, loistoa ja kimalletta! Rohkeat väriteemat, kuten kulta, hopea ja musta huokuvat hienostuneisuutta ja eleganssia. Juhlatilana toimii erinomaisesti gaalamainen juhlasali tai hulppea kartano.

Tätä teemaa tavoitellessa tulee kukkien ja koristeiden olla ylellisiä ja extravagantteja! Korkeat kukka-asetelmat ja kristallikruunut lisäävät glamouria tilaan kuin tilaan. Harkitse esimerkiksi jousikvartettia esiintymään, joka luo hienostuneen miljöön juhlatilaan 💖

Ole glamourin ikoni näiden avulla:

 1. Ylellisten kankaiden, kuten sametin ja satiinin käyttö, luo arvokkaan ja ylellisen tunnelman juhlatilassa ja seremoniassa.
 2. Luo klassinen valokuvausseinä, jossa on punainen samettitausta ja kultaiset kehykset, jotta vieraat pääsevät ottamaan hauskoja ja tyylikkäitä kuvia!
 3. Sisällytä "Glamour and Glitz" -teemaa käyttämällä paljetteja, kristalleja ja glitteriä somistuksessa ✨
 4. Luokaa oma cocktailmenu, joka on saanut inspiraationsa klassisista Hollywood-elokuvista.
 5. Kootkaa jälkiruokapöytään korkealaatuisia konvehteja tuomaan ylellisyyden tuntua ruokailuhetkeen!
 6. Skipatkaa kakku ja kaatakaa skumppatorni täyteen kuohuvaa 🥂
 7. Kultaiset ​ruokailuvälineet tuovat asteen lisää luksusta! 🍴
 8. Sisällytä juhlatilaan "ylellinen oleskelutila" muhkeilla istuimilla ja eleganteilla kalusteilla, jossa vieraat voivat rentoutua ja seurustella.

Romanttinen

Orchidea / Hääsuunnittelija

Romanttisessa hääteemassa korostuu rakkauden tunnelman luominen. Visualisoi tila joka täyttyy pehmeästä kynttilänvalosta, tuoreiden kukkien tuoksusta ja romantiikkaa huokuvasta väripaletista – vaaleanpunaisesta, laventelista, valkoisesta ja roosasta!

Vihkitilaisuuden pitäminen viehättävässä ulkoilmaympäristössä, kuten puutarhassa tai rannalla on erinomainen tapa lisätä ripaus luonnon omaa kauneutta ja tunnelmaa seremoniaan. Harkitse buffet-tyylisen illallisen pitämistä, joka korostaa rentoa ja hauskaa meininkiä!

Lisää romantiikan tunnetta häihisi näiden vinkkien avulla:

 1. Sisällytä juhlatilaan "muistojen polku" -tyylinen elementti luomalla esimerkiksi kuvakirja yhteisen taipaleenne päähetkistä! 🥰
 2. Lisää ripaus erilaisuutta hääjuhlaan sisällyttämällä sisustukseen esimerkiksi keijuvaloja kattoon, lyhtyjä pöytiin tai ruusun terälehtiä lattialle.
 3. Mikäli pidätte tunnelmallisen ulkoilmaseremonian, varmista, että vierailla on mukavan kodikas olo käyttämällä esimerkiksi vilttejä joihin he voivat tarpeen tullen käpertyä.
 4. Vieraskirjan sijaan sisällyttäkää "rakkauskirjeitä"- tyylinen aktiviteetti vieraille, jossa he voivat jättää muistiinpanoja ja avioliittoon liittyviä neuvoja uunituoreelle hääparille!

Älä unohda tsekata myös näitä tapahtumaasi varten:

Valo- ja videokuvaajat, tapahtumatuottajat, juhlatarvikkeet, esiintyjä, pitopalvelu ja tapahtumatekniikka!


Hääpaikat | Hääpaikat Helsinki | Merelliset hääpaikat Helsinki | Hääpaikat Espoo | Hääpaikat Vantaa | Hääpaikat pääkaupunkiseutu | Hääpaikat Tampere | Hääpaikat Turku | Häät 2022 | Häätilat | Juhlasalit | Huvilat ja kartanot | Catering ja pitopalvelu | Catering ja pitopalvelu häihin


Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required