Toisilta se käy luonnostaan. He lipuvat sisään juhliin, hurmaavat kaikki ja vaihtavat käyntikortteja kuin Pokemoneja välitunnilla. Jos verkostoitumistaitosi eivät vielä ole aivan tällä tasolla, kannattaa jatkaa lukemista – taidon voi nimittäin oppia! Näiden 9 vinkin avulla sinäkin voit olla verkostoitumiskentän patriklaine, itsevarma ja sulava peluri.

9 vinkkiä uusien ihmisten kohtaamiseen

1. Kun kuulet uuden ihmisen nimen, toista se mielessäsi kolme kertaa

Siis hiljaa mielessäsi, ei ääneen. Muuten menisi oudoksi. Katso uutta tuttavuutta silmiin ja toista nimi päässäsi. Näin nimi jää suurella todennäköisyydellä mieleesi. Nimittäin tie hyvän vaikutuksen tekemiseen käy nimien muistamisen kautta.

2. Kun olet oppinut uuden nimen, käytä sitä

Taas, ei oudolla tavalla hokien vaan koita kasuaalisti ujuttaa nimi pari kertaa keskustelun sekaan. Ihmiset tykkäävät kuulla omaa nimeään, joten se on yksi nopeimmista tavoista tehdä väleistä heti tuttavalliset. Muista, että keskustelut ovat usein melko lyhyitä, joten toimi vikkelästi.

3. Esitä kysymyksiä

Kysymällä kysymyksiä vastapuolelta, osoitat, että olet kiinnostunut heistä ja siitä, mitä he tekevät. Kysele avoimia kysymyksiä, joihin on helppo vastata. Kuten: mikä toi sinut tähän tilasuuteen? Miten olet päätynyt nykyiseen työtehtävääsi? Mitkä muut alat kiinnostavat sinua?

Kysymysten kysyminen voi aluksi tuntua epäluontevalta, mutta se on loistava tapa saada aikaan hyvää, joskus hersyvääkin keskustelua. Kun muut juttelevat säästä, sinä saat ihmiset keskustelemaan jostain, mistä he välittävät. Ja se on erittäin vaikuttavaa.

4. Pidä katsekontakti

Mutta ei vaivaannuttavasti. Eli älä toljota hiljaisena, vaan heidän puhuessa sinulle tai sinun puhuessa heille, katso silmiin. Se herättää luottamusta ja näyttää, että olet kiinnostunut. Vaikka tekisi mieli vilkuilla ympärille tai nopeasti katsoa puhelinta, älä tee sitä. Ihmiset muistavat kyllä, kuka jaksoi kuunnella heidän puhettaan ilman levotonta vilkuilua sinnetänne. Ole se muistettava ihminen.

5. Älä lypsä palveluksia

Joskus kuulee ajatuksen, että verkostoituminen on vain palvelusten kinuamista ventovierailta. No näinhän asia ei ole. Verkostoituminen on suhteiden rakentamista, ja kyllä, nämä suhteet saattavat joskus hyödyttää sinua tai vastapuolta. Voi siis olla, että sinä päädyt tekemään palveluksen tai toisinpäin. Palvelusten saaminen ei kuitenkaan saisi olla verkostoitumisen motiivi vaan tutustuminen uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin.

6. Tuo ihmiset yhteen

Jos tiedät jonkun, joka olisi arvokas kontakti uudelle tuttavallesi, esittele heidät. Tämä ei ole oikea hetki heittäytyä itsekkääksi. Sen lisäksi, että ihmisten yhdistäminen voi olla heille oikeasti avuksi, se on avuksi myös sinulle. Se saa sinut vaikuttamaan verkostoituneelta, reilulta ja mikä tärkeintä: he jäävät sinulle palveluksen velkaa.

7. Jätä vastapuoli haluamaan lisää

Verkostoitumisessa luodaan pohja tuleville keskusteluille. Toisin sanoen, haluat saada uudet tuttavuudet odottamaan seuraavaa keskustelua kanssasi projekteista, ideoista, mielipiteistä, mahdollisuuksista.

Voi myös olla hyvä lähteä tilanteesta ensimmäisenä. Tosin ei aina, eikä tilannetta ole helppo kontrolloida, mutta lähtökohtaisesti on kannaltasi parempi jos keskustelu päättyy sinun aloitteesta eikä toisin päin.

8. Ole itsevarma käyntikorttien kanssa

Käyntikorttien vaihtaminen voi olla hieman tökeröä ja turhan muodollista, mutta joskus varsin hyödyllistä. Älä vaikuta omahyväiseltä ja tyrkytä heti omaa korttiasi tuttavan kouraan vaan kysy ensin heidän korttiaan. Kas näin: “Hei, olisi mukava saada sun kortti. Ja tässä muuten myös omani”. Mukavan keskustelun päätteeksi korttien vaihtaminen on vain kiva pikku muodollisuus ja mahdollisuus pitää yhteyttä myöhemmin.

9. Kättele lähtiessä ja toista nimi vielä kerran

Ensivaikutelman lisäksi myös viimeinen vaikutelma on merkitsee. Ole itsevarma: kättele, sano jotain sulavaa tai kohteliasta, jossa pääse käyttämään uuden tuttavuuden nimeä. Vältä tökeryyttä ja imelyyttä viimeiseen asti. Helppo, mutta toimiva laini: “Suvi, oli mukava tavata, ollaan pian yhteydessä!”

Näillä vinkeillä uusiin ihmisiin tutustuminen helpottuu ja pääset luomaan itsellesi uusia verkostoja!

Kannattaa muuten käydä tutustumassa uuteen verkostoitumissovelluksen Brellaan, joka mm. helpottaa uusien kontaktien löytämistä tapahtumissa!


Haussa täydellinen tila verkostoitumistilaisuuteen? Käänny luottamuksella puoleemme:

#####[Katso kaikki 2000+ upeaa tilaa Venuu.fi:ssä »](https://venuu.fi/tilat)

Lue seuraavaksi:

20 upeinta tilaa pikkujouluihin

Top 10 kokoustilat Helsingissä

5 vinkkiä kohti parempaa workshopia


Edustustilat Helsinki | Kokousilat Helsinki | Juhlatilat Helsinki
Festlokaler Stockholm | Möteslokaler Stockholm | Konferenslokaler Stockholm

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required