Juhlien järjestäminen on mukavaa, mutta saattaa joskus tuottaa hieman päänvaivaa. Muistinko kaiken? Onko kaikki nyt reilassa? Ei syytä huoleen, kokosimme 13 kohdan muistilistan, jonka avulla juhlat eivät ainakaan onnistu.

Muistilista-epa-onnistuneisiin-juhliin_2

1. Älä lähetä kutsuja ajoissa.

Tai oikeastaan, älä lähetä kutsuja ollenkaan. Mainitse ystäville ja tutuille sivulauseessa, että juhlat on. Ihmettele, miksi kukaan ei ilmaantunut paikalle.

2. Kiellä kutsussa avecit...

...lapset, lemmikit, liian halvat lahjat, tyhmät lahjat, liian halvat vaatteet ja mauttomat vaatteet. Älä kiinnitä liikaa huomiota oikeinkirjoitukseen.

3. Kuka siitä juhlatilan koosta välittää?

Valitse juhlapaikka niin, että se on joko aivan täysin alimitoitettu tai järkyttävän suuri. Mieluiten liian pieni siten, että kaikki vieraat eivät mahdu istumaan tai juhlatilaan. Vieraiden plaseeraaminen lattialle on ihan ok.

4. Halua juhliin valokuvaaja, älä suostu maksamaan siitä.

Älä turhaan palkkaa valokuvaajaa, vaan käskytä vastahakoinen sukulainen tai tuttava kameran varteen. Aina parempi, jos uhrilla ei ole aiempaa kokemusta saati motivaatiota.

5. Osoita kiittämättömyyttä lahjojen antajille.

Jos juhlissasi on lahjapöytä, arvostele lahjat äänekkäästi. Voit myös jakaa jo juhlissa epämieluisimmat lahjat eteenpäin sukulaisille ja kavereille.

6. Ei tänne keskustelemaan tultu.

Älä keskustele vieraiden kanssa, vaan odota, että he tulevat luoksesi – olethan sinä juhlien keskipiste ja tärkein henkilö.

7. Ajattele, että ruokarajoitteiset ovat nirsoja.

Älä ota tarjoiluissa ruokarajoitteita ja -allergioita huomioon. Kyllähän nyt kaikki syövät bravuuriasi, pekonia ruis-, ohra-, vehnäkuoressa sellerikastikkeella ja maitovaahdolla. Nam.

8. Hyvästi selvä päivä

Jos juhlissasi on juomatarjoilu, älä tarjoa alkoholittomia juomia. Hyvästi selvä päivä jne.

9. Järjestä paljon "hauskaa" ohjelmaa.

Järjestä liikaa ohjelmaa niin, että vieraat eivät ehdi syödä edellä mainittua herkkuateriaa, keskustella muiden vieraiden kanssa tai nauttia tunnelmasta. Ohjelmanumeroiden ei myöskään tarvitse olla hauskoja kenenkään muun kuin sinun mielestäsi.

10. Älä valmistele puhettasi.

Jos pidät puheen, älä mieti etukäteen, mitä sanot. Jäädy tilanteessa ja ratkaise se juomalla skumppalasi ykkösellä alas.

11. Keskeytä muiden puheet mahdollisimman tökerösti.

Jos joku vieraista pitää puheen, keskeytä se joko puhumalla päälle tai lähtemällä kesken puheen vessaan.

12. Halua juhliin livemusiikkia, älä suotta palkkaa muusikoita.

Älä palkkaa bilebändiä vaan laula tai soita itse. Paitsi jos olet oikeasti musikaalinen. Vaihtoehtoisesti voit myös soittaa omia suosikkibiisejäsi. Täysillä, totta kai.

13. Kiittämättömyys on maailman palkka.

Siis mitäpä sitä suotta vieraita kiittämään.


Älä ole tampio, tee toisin:
Lataa opas onnistuneeseen tapahtumaan

Entä oliko haussa se täydellinen juhlatila? Täältä löytyy:

Katso kaikki juhlatilat (2000+) »

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required