Haluatko järjestää juhlat, jotka vieraat muistavat? Järjestä teemajuhlat! Järjestäminen ei ole vaikeaa, päinvastoin. Teema helpottaa koristeiden ja ruokien suunnittelua.

Innostuminen ja ripaus mielikuvitusta ovat avaimet onnistumiseen. Me Juhlahumussa olemme keränneet lisäksi muutamia vinkkejä, jotta onnistut järjestämään parhaat juhlat ikinä.

Teeman valinta

Teemaa valittaessa on hyvä miettiä, kenelle juhlat järjestetään. Ketä kutsutaan ja minkä tyylisiä ihmisiä vieraat ovat. Sopiiko teema kohderyhmälle?

Valittavia juhlateemoja on lukemattomia. Valitse teema, josta innostut ja jonka ympärille haluat suunnitella upean kokonaisuuden. Teema voi olla oikeastaan mitä tahansa; jokin väri, maa, aikakausi tai juhlajärjestäjän syntymävuosikymmen.

Juhlahumua

Teemaideoita

 • väri
 • aikakausi (20 –luku / salakapakka, hippijuhlat, 90 –luku)
 • maa (Suomi, Yhdysvallat, Mexico, Italia, Japani)
 • tv -sarja tai elokuva
 • paikat, joihin liittyy vahvoja mielikuvia (Las Vegas, Hollywood..)
 • vuodenaikaan liittyvät teemat (rapujuhlat, grillijuhlat, rosvojuhlat, puutarhajuhlat Halloween, venetsialaiset, festarit, Oktoberfest, Movember)
 • urheiluteema
 • ruokateema tai tasting (suklaan maistelu, viinijuhlat, cocktailjuhlat, raclette –ilta)
 • toogabileet, merirosvojuhlat
 • ympäristöön liittyvät teemat (meri, maaseutu, Villilänsi, viidakko)
Juhlahumua
Juhlahumua
Juhlahumua

Kutsut

Tuo teema esille jo kutsussa. Kerro myös toive mahdollisesta pukukoodista. Jos haluat yllättää vieraasi, lähetä juhlakutsu internetin sijaan postissa.

Teema esille

Koristeet ovat usein ratkaisevassa osassa teeman esiin saamisessa. Tuo juhlien teemaa esille kattauksessa ja koristelussa. Ilahduta vieraita koristelemalla epätavallisempiakin paikkoja, kuten sisäänkäynti ja wc. Koristeluissa vain mielikuvitus on rajana. Käytä tunnelman luomiseen esimerkiksi kukkasia, silkkipaperikoristeita, ilmapalloja, viirinauhoja ja julisteita.

Kattauksessa teema on helppo tuoda esille teemaan sopivilla kattaustarvikkeilla ja -koristeilla; lautasilla, mukeilla, lautasliinoilla, pilleillä, koristetikuilla, muffinsivuoilla tai vaikka herkkurasioilla.

Teemajuhlat tarjoilu

Millainen menu sopii teemaan?

Otetaan esimerkiksi Jenkkihenkiset teemabileet, jolloin voit rakentaa menun esimerkiksi seuraavasti:

 • Valitse ruoat, jotka yhdistät vahvasti kyseiseen maahan.
 • Täydennä juomilla, jotka vahvistavat mielikuvaa.
 • Käytä jälkiruoassa maan lipun värejä.
Juhlahumua
Juhlahumua

Suhteuta ruokamäärä vierasmäärään. Jos juhlat alkavat jo päivällä, on hyvä varata myös iltapalaa. Suunnittele etukäteen, kuinka kauan menun valmistus vie aikaa ja testaa reseptit etukäteen. Pyri esivalmistelemaan mahdollisimman paljon ennakkoon, jotta ehdit olla vieraiden kanssa mahdollisimman paljon. Ja mikä tärkeintä, hyvällä valmistelulla pystyt nauttimaan myös itse juhlistasi.

Teemajuhlat: musiikki ja ohjelma

Musiikki luo tunnelmaa ja rentouttaa ilmapiiriä.

Valmistele juhliin sopiva soittolista. Testaa ennen juhlien alkua, että laitteet toimivat ja tarkista netin toimivuus, jos soittolista ei ole saatavilla ilman internet-yhteyttä.

Haluatko juhliisi ohjelmaa vai riittääkö rento jutustelu ja yhdessäoleminen? Yksi helppo ja hauska ohjelmanumero on Photo Booth. Vieraat voivat kuvauttaa itsensä käyttäen hauskaa rekvisiittaa. Lisäksi kyseisestä ohjelmanumerosta jää muisto juhlista kuvien muodossa.

Juhlahumua

Juhlahumua toivottaa onnistuneita teemajuhlia!

Käy tsekkaamassa vinkit myös:

Lue myös:

🎭 Teemajuhlat: 30 x hauskimmat ideat aikuisten juhliin!

🎭 Hauskaa ohjelmaa aikuisten juhliin! 18 x parhaimmat ideat

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required