Vuokratilaa ei välttämättä tarvitse jok'ikisiin kissanristiäisiin, mutta ainakin näihin kuuteen tapahtumaan on hyvä pohtia tilan vuokraamista.

6 tapahtumaa, joihin on hyvä vuokrata tila

Ovatko syntymäpäiväjuhlat tai ristiäiset edessä, mutta oma asunto ei ole tarpeeksi iso kaikille juhlavieraille? Suurempaa tapahtumaa järjestettäessä tulee usein eteen tarve löytää vuokrattava juhlatilat, jotta kaikki ystävät ja sukulaiset mahtuvat mukaan.

1. Häät

Häät ovat ainutlaatuinen juhla, joiden suunnitteluun ja toteuttamiseen jokainen kihlapari haluaa paneutua huolella. Häiden suunnittelussa on pohdittava kaikki hääpäivän ohjelmanumeroista morsiuskimpun väriin, joten suuremmissa kokonaisuuksissa, kuten hääpaikan valinnassa, voi olla parempi luottaa ulkopuoliseen tarjoajaan. Sen sijaan, että muuttaisit kotipihasi häätantereeksi, voi parempi vaihtoehto olla tilan vuokraaminen – ihan vain hermojen säästämiseksi.

Häiden järjestämisessä tulee usein esille myös häiden rahoittamisen näkökulma – kuinka paljon itseltä löytyy säästöjä, entä miten rahoitetaan loput kuluista? Kannattaako häät rahoittaa lainarahalla?

2. Ristiäiset

Mikäli sinulla on iso suku ja kaveripiiri, voi ristiäisten pitäminen kotona olla haastavaa. Varsinkin jo yhtäkään kaukaisista sukulaisista ei voi jättää kutsumatta mielipahan aiheuttamisen uhalla. Ristiäiset voi olla helpointa järjestää kodin ulkopuolella, jolloin on puitteet riittävät koko kaveri- ja sukulaisköörin kestitsemiseen.

3. Pikkujoulut

Parhaat tilat pikkujouluihin

Tilan vuokraaminen yrityksen pikkujouluja varten on enemmänkin sääntö kuin poikkeus yritysmaailmassa. Pikkujoulutilan vuokraamisessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä parhaimmat pikkujoulutilat ja -päivät viedään käsistä nopeasti (toisin sanoen nyt).

Myös isomman kaveriporukan pikkujouluhin voi harkita tilan vuokraamista, varsinkin jos toiveena on tavallisesta "juodaan glögiä ja syödään piparia" -kaavasta poikkeavat pikkujoulut. Ehkä haluatte pitää mökkibileet tai rentoutua saunassa tai paljussa?

Varmista myös, ettette tylsisty pikkujouluissa ilman tekemistä ja lue 25 ideaa pikkujouluihin!

4. Syntymäpäiväjuhlat

Onko toiveissa juhlistaa pyöreää lukua suuremmalla porukalla? 30-, 40-, 50- tai 60-vuotisjuhlat saavat ripauksen arvokkuutta, kun ne juhlitaan kodin sijasta oikeassa juhlatilassa – vaihtoehtoja löytyy hulppeista vuokramökeistä aina illallisravintoloihin, joten jokaiseen tarpeeseen ja tyyliin löytyy varmasti sopiva juhlatila.

5. Luokkakokous

Olisiko aika järjestää luokkakokous? Kuka ottaa vastuun kutsumisesta ja kuva varaa tapahtumapaikan? Luokkakokouksen järjestäminen voi olla stressaavaa touhua, kun entiset luokkakaverit asuvat ehkä ympäri Suomea tai ulkomailla asti. Vaikka suunnitelmissa ei ole viettää aivan Luokkakokous-elokuvan tasoista muisteloiltaa, luokkakokousta järjestäessä nousee usein esille jonkin tapahtuma- tai illallispaikan varaaminen. Kaikilta osallistujilta on hyvä pyytää sitova ilmoittautuminen sekä selvittää hintahaitari, joka sopii kaikkien budjettiin. Saadun hintahaitarin puitteissa voi sitten alkaa metsästää sopivaa tapahtumapaikkaa kokoontumiselle.

6. Muistotilaisuus

Vuokrattavat tilat muistotilaisuuksiin

Hautajaiset ovat listan ainoa juhla, johon liittyy suru ja menetys. Läheisen hautajaisten muistotilaisuus on tapahtuma, joka on pyhitetty edesmenneen muistelemiselle. Jokainen muistotilaisuus on erilainen ja ainutlaatuinen tapahtuma, jossa ohjelmaan kuuluu esimerkiksi adressien lukemista ja tarjoiluista nauttimista muistelun lomassa. Myös muistotilaisuuksiin löytyy monia vuokrattavia tiloja.

Jokaisella tapahtumanjärjestäjällä on omat tarpeensa ja toiveensa tapahtumapaikan suhteen, joten eri paikkojen vertailu ja kilpailuttaminen on kannattavaa. Tällöin voi varmistua siitä, että tapahtumapaikka istuu tapahtuman teemaan, aihepiiriin, tunnelmaan ja budjettiin parhaiten. Lisäetuna on usein myös se, että catering onnistuu tarvittaessa tilan kautta, jolloin omaksi tehtäväksi jää vain muiden juoksevien asioiden suunnittelu.

Vieraskirjoittajana Anna Möttönen, VertaaEnsin.fi
Kirjoittaja työskentelee rahoitustuotteiden vertailupalvelussa VertaaEnsin.fi:ssä sisällöntuotannon ja digimarkkinoinnin asiantuntijana.


Lue seuraavaksi:

25 ideaa pikkujouluihin – parhaat elämykset ja aktiviteetit ryhmille

5 vinkkiä cateringin varaamiseen

**[Esittelyssä pääkaupunkiseudun vuokrattavat saunatilat

](/esittelyssa-paakaupunkiseudun-vuokrattavat-saunatilat)**

Pikkujoulut | Juhlatilat | Häätilat
Konferenslokal Stockholm | Möteslokal Stockholm | Festlokal Stockholm 

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required