Kirjoitettu yhteistyössä Feelmentin kanssa.
Tapahtuma käynnissä, mutta tanssilattia ammottaa tyhjyyttään ja tunnelma jatkaa latistumistaan, kunnes meno muuttuu yhtä ankeaksi kuin sateinen kesäpäivä puistossa? Ei hätää! Näillä vinkeillä ylläpidät haluttua fiilistä, oli sitten ohjelmassa synttärit tai kokouspäivä.
Tiedätkö sen tyypin, joka soittaa pelkkiä koskettavia balladeja koko illan? Tai sen, joka luukuttaa tunteella vain oman suosikkigenrensä musaa? Musiikkivalinnoilla on yllättävän paljon vaikutusta siihen, millaiseksi tapahtuma muodostuu ja miten vieraat siellä viihtyvät. Kokosimme yhdessä Feelmentin kanssa parhaat vinkit musiikin valintaan tapahtumassa, nappaa talteen!
1x Valitse sopiva musiikkityyli
Mikä on tilaisuuden tarkoitus? Onko tiedossa hauskat kekkerit vai alan asiantuntijoiden kokoontuminen? Musiikki kannattaa räätälöidä tapahtuman teemaa ja vieraita silmällä pitäen:
Kun haluat, että vieraat viihtyvät pidempään: volat kaakkoon ja lisää tempoa
Suurempi äänenvoimakkuus ja vauhdikkaat rytmit laittavat porukan liikkeelle ja suuntaamaan askeleensa tanssilattialle. Tunnetut radiohitit toimii aina: esim. dance- ja househitit, TikTok-hitit tai nostalginen hittiputki-potpuri.
Kun järjestät rennot kotibileet: popmusiikkia suurella tunteella
Valitse tunnettuja laulukappaleita. Pidä silmällä juhlijoita ja heidän mieltymyksiään, esim. radiohitit ja suomipop houkuttelee usein yhteislauluun, tanssilattialle ja hauskanpitoon.
Elämykselliset, korkeamman hintaluokan tapahtumat: ajaton instrumentaalimusiikki
Uniikit soittolistat sekä vähemmän tunnettu ja iätön musiikki tuovat arvokkuutta tilaisuuteen ja tukevat keskusteluita. Kokeile yhdistellä laulettuja ja instrumentaalisia kappaleita - esim. minimalistinen, pehmeä ja moderni elektroninen musiikki sopii hyvin vähän paremman tason koktailtilaisuuteen.
2x Mukaile tapahtuman kulkua
Musiikin genrellä ja voimakkuudella voidaan ohjailla tapahtuman kulkua ja vieraiden käyttäytymistä. Taustamusiikki häivyttää häiritseviä ääniä kuten puheensorinaa, hälinää ja astioiden kilinää, ja toisaalta myös täydentää hiljaiset hetket. Jutustelun tukena toimii vähemmän tunnettu musiikki - jatkuva radiohittien soittaminen vie huomion ja häiritsee keskittymiskykyä. Hyviä keskusteluja ruokkii myös oikea äänenvoimakkuus, joka kannattaakin pitää jutustelua tukevalla tasolla.
Kun halutaan johdatella vieraita siirtymään pöydistä tanssilattialle, on hyvä hetki nostaa äänenvoimakkuutta ja vaihtaa soittolistat tunnetumpaan musiikkiin. Vähemmän tunnettu ja hidastempoinen musiikki sekä äänenvoimakkuuden hiljentäminen taas johdattelee juhlavieraat siirtymään kotia kohti.
3x Hyödynnä tapahtumatilan musiikkitarjontaa
Jos halutun äänimaailman toteuttaminen mietityttää tai musavalinnat tuntuu haasteellisilta, ole rohkeasti yhteydessä tapahtumatilan tarjoajaan. Monet yritykset hyödyntävät liiketiloissaan taustamusiikkipalvelua, joten tapahtumatiloissa voi olla jo itsessään hyvät mahdollisuudet musiikin toistamiseen. Erityisesti ravintoloiden suosima Feelment®-taustamusiikkipalvelu sisältää asiantuntijoiden räätälöimiä valmiita soittolistoja jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Kysyminen siis kannattaa, sillä parhaimmillaan saat luotua haluamasi tunnelman suoraan tilan tarjoajan kautta!
Kaipaatko lisää inspiraatiota? Poimi tästä talteen vuoden 2022 musatrendit!
Kirjoitettu yhteistyössä Feelmentin kanssa.