Pienen ihmisen ensimmäiset juhlat tulossa! Ristiäis- tai nimiäisjuhlat kokoavat yhteen perheen ja ystävät; aloita siis valitsemalla juhlapaikka ja laatimalla kutsulista.

Ristiäiset tai nimiäiset voivat olla juuri niin rennot tai hulppeat kuin haluat. Tässä muutamia vinkkejä:

Ristiäiset tarjoilu: mitä kannattaa tarjoilla?

Ristiäisjuhlissa tarjoillaan perinteisesti kakkua ja kahvia. Jos vieraat tulevat kaukaa, lämmin keitto tai ruokaisa salaatti ja karjalanpiirakat ennen kakkua voivat olla paikallaan. Muista varata kahvin lisäksi mehua tai vaikka söpöjä lasisia limonaadipulloja!

Kakun lisäksi cupcaket, macarons-leivokset, cakepopsit, kauniin väriset namit ja keksit toimivat hyvin ristiäisjuhlissa.

Pro tip: kokeile hauskaa donitsiseinää tai donitsikakkua! Sen voi tehdä hyvin myös pakastedonitseista.

Jos kakkukahvit eivät innosta, kesän nimijuhliin voi pystyttää jäätelöbuffetin tai sandwich-baarin. Kaikkea ei tarvitse tehdä omin kätösin, vaan tarjoilut voi hyvin ulkoistaa!

Ristiäisten tarjoilut – löydä paras pitopalvelu ristiäisiin:

  1. Catering Partners – Rautaista catering-osaamista! Catering Partnersin avulla saat rauhassa nauttia ja keskittyä pikkuisen suureen päivään. Suussa sulavat tarjoiltavat on mahdollista saada niin buffet-pöytänä kuin pöytiintarjoilunakin.
  2. Vadelma Catering – Menu, joka pitää sisällään suussa sulavia herkkuja. Ammattitaito, joka varmistaa vaivattomat ristiäiset. Tätä kaikkea saat Vadelma Cateringilta!
  3. Umami Kuopio – Tarjoile hieman jotain erilaista ja nappaa juhlien tarjoiluksi ihanat Espanjalaiset tapakset! Umamin menuissa korostuu upelta näyttävät tarjoilut sekä makunystyröitä hivelevät maut.

Muista astiat!

Jos pidät ristiäiset kodin ulkopuolella, tarkista onko juhlatilassa valmiina astiat ja pöytäliinat vai pitääkö ne hoitaa muualta. Puuttuvat kupit ja lautaset voi lainata kaverilta tai vuokrata pitopalveluista tai astialainaamosta.

Luo tunnelmaa

Luo juhlafiilis kukilla, kynttilöillä ja koristeilla. Mieti haluatko pöytiin ja kattaukseen jonkin kantavan teeman vaiko teemavärin.

Ristiäis- tai nimiäisjuhlien koristelun teemoja voi olla:

Marie Antoinette: Murrettua vaaleanpunaista, beigeä, kultaa, höyheniä, helminauhoja ja tarjoilut esiin kerroksittain. Lainaa kerrosvateja, hanki muutama oikein pitkä kukka ja pidä huolta, että tarjoilupöydässä on macarons-leivoksia!

White & Gold: Kultaa ja valkoista yhdistelevä kattaus on tyylikäs. Valitse valkoiset liinat, kynttilät ja kukat sekä sopivassa suhteessa kultaisia yksityiskohtia.

Lumoava metsä: Murrettua vihreää eri sävyissä. Maanläheisiä, saniaismaisia kasveja ja vaaleita kukkia. Saat kattaukseen juhlavuutta lisäämällä ripauksen kultaa sinne tänne. Kakun ja leivosten koristeina toimii suloiset metsäneläimet.

Talven ihmemaa: Valkoista, hopeista, huurrettua lasia, lumihiutaleita ja kimalletta. Lisää kukka-asetelmiin suuria valkoisia höyheniä ja kuorruta kukat ja pöydät tekolumella. Makeat tarjoilut saa lumihunnun tomusokerista. Kakun päälle voi asetella peuroja tai huurteisia kuusen oksia.

Salainen puutarha: Kirkkaita värejä, paljon kauniita kukkia, ruusuköynnöksiä ja ruohon vihreää. Lainaa lasikupuja, joiden alle voi laittaa kasveja, kukkia ja kiviä koristeeksi. Jos juhlat pidetään ulkona, ripusta värikkäitä paperilyhtyjä luomaan tunnelmaa.

Unicorn: Yksisarvisia, sateenkaaria, kimalletta ja strösseleitä. Kaikki sateenkaaren värit käy!

Up up and away: Vauvan elämän mittaisen matkan alkuun sopii söpöt matka-aiheiset koristeet. Kuumailmapallot, pumpulipilvet, pienet retro-matkalaukut ja ilmapallot toimivat kaikissa väreissä.

Muista myös tunnelmaan sopiva musiikki. Ristiäistilaisuudessa lauletaan usein muutama virsi, mutta myös kahvihetken taustalle on kiva laittaa rauhallista musiikkia soimaan. Tee siis etukäteen fiilikseen sopiva soittolista ja varmista, että tilassa on äänentoisto.

Jos haluat oikein panostaa, varaa juhliin pianisti tai akustisen kitaran soittaja.

Katso vaihtoehtoja täältä »


Miltä kuulostaisi ristiäiset tai nimiäiset ilman turhaa stressiä? Venuu.fi:stä löydät kaiken mitä tarvitset:

Parhaat juhlatilat: näissä onnistuu ihanat ristiäiset!

Pitopalvelut ikimuistoisiin juhlatarjoiluihin

Upea juhlasuunnittelija järjestelyiden avuksi


Edulliset juhlatilat Helsinki | Edulliset juhlatilat Tampere | Edulliset juhlatilat Turku | Huvilat ja kartanot juhliin | Juhlasalit | Juhlatilat | Juhlatilat Helsinki | Juhlatilat Tampere | Juhlatilat Turku | Ravintolat yksityistilaisuuksiin

Catering ja Pitopalvelu Helsinki | Catering ja Pitopalvelu Espoo | Catering ja Pitopalvelu Vantaa | Catering ja Pitopalvelu Tampere | Catering ja Pitopalvelu Turku | Catering ja pitopalvelu Kuopio | Catering ja pitopalvelu Oulu | Catering ja pitopalvelu pääkaupunkiseutu | Catering ja pitopalvelu vegaaneille | Catering ja pitopalvelu häihin | Catering ja pitopalvelu juhliin

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required