Baby shower on ihana tapa muistaa odottavaa äitiä ja toivottaa vauva jo etukäteen tervetulleeksi maailmaan.

Oh baby! Kun lähipiiristä kuuluu vauvauutisia, alkaa usein baby showerien eli vauvakutsujen suunnittelu. Baby shower on ihana tapa muistaa odottavaa äitiä ja toivottaa vauva jo etukäteen tervetulleeksi maailmaan.

Baby showereista tulee perinteisesti mieleen kaikki söpö: hempeät värit, suloiset leivonnaiset, pienet bodyt ja söötit pehmolelut. Tulevaa äitiä ja vauvaa voi kuitenkin juhlia monella tapaa. Jos hempeily ei ole odottavan äidin juttu, baby showereista voi tehdä juuri oman näköiset.

Milloin baby shower järjestetään?

Baby showerit kannattaa järjestää hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, mutta ei kuitenkaan vielä ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Kun sankari ei ole ihan viimeisillään, hän jaksaa olla juhlien keskipisteenä. Lisäksi jos baby shower -lahjat on annettu hyvissä ajoin, tulevilla vanhemmilla on vielä hyvin aikaa hankkia loput tarvikkeet juhlien jälkeen.

Baby showerit kannattaa järjestää hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, mutta ei kuitenkaan vielä ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Mitä tarjoilla baby showereissa?

Mieti mistä odottava äiti tykkää, ota huomioon raskausajan ruokavalio ja sovi työnjako osallistujien kanssa.

Esimerkkejä hyvistä tarjoiluista:

Salaatit ja piirakat: pientä suolaista on aina hyvä olla. Salaatit ja piirakat on helppo valmistaa etukäteen. Toisaalta, jos odottava äiti on armoton pizza- tai burgerifani, kuka estää tarjoilemasta vaikka niitä juhlissa.

Leivonnaiset: instagrammattavan tarjoilupöydän vetonaula on usein näyttävä kakku tai sievät cupcaket.

Namit ja sipsit: eikö koko pointti järjestää juhlat ole loppujen lopuksi napostella kaikkea hyvää?

Mocktail-baari: valmista odottavan äidin lempparidrinksut alkoholittomana. Nap on the beach, anyone?

Sesonkiherkut: kesällä toimii mehujäät tuoreilla marjoilla. Talvella voi pystyttää  kaakaobaarin kaikilla herkuilla. Joulun alla maistuu tähtitortut ja konvehdit, juhannuksena pavlova.

Tarjoiluja ei välttämättä tarvitse tehdä itse kokonaan tai lainkaan! Tilaa etukäteen esimerkiksi Caramel Helsingin makea karkkitarjotin, Subwayn Subi- tai cookietarjotin tai Döner Harjun herkkusetit.

Baby showerin tarjoiluja ei välttämättä tarvitse tehdä itse kokonaan tai lainkaan! Tilaa tarjoilut etukäteen

Mitä ohjelmaa baby showereihin?

Odottavan äidin yllättäminen on jo itsessään ohjelmanumero. Kun kaiken juonittelun ja vaivannäön jälkeen päivänsankari saadaan vihdoin paikalle, rento yhdessäolo ja herkkujen syöminen voi riittää. Jos haluat hengailun ja nautiskelun lisäksi muutakin yhteistä ohjelmaa, tässä vinkkejä:

Nolot lapsuusmuistot: Jokainen voi kertoa nolon lapsuusmuiston heti baby showereiden alussa. Näin juhlat alkaa naurulla ja vieraat pääsevät heti bondailemaan keskenään.

Lapsuuskuvien arvuuttelu: Jokainen tuo itsestään old school tyyliin paperisen lapsuuskuvan. Päivänsankari arvuuttelee mikä kuva on kenestäkin.

Hedelmäsose-tasting: Joko päivänsankari tai kaikki osallistujat maistelevat sokkona vauvojen hedelmäsoseita. Eniten oikein saanut voittaa palkinnon.

Lastenlaulu-musavisa: Tee soittolista tunnetuista lastenlauluista. Soita pätkä jokaisen laulun alusta ja anna osallistujien arvata kappale, Jokainen kirjoittaa vastaukset paperille ja eniten oikein saanut voittaa. Pro tip: valitse sellaisia lauluja, jotka ovat tunnistettavissa jo alkutahdeista.

Vauvan nimen arvuuttelu: Jos vauvan nimi ei ole vielä tiedossa, jokainen voi kirjoittaa oman veikkauksensa lapulle. Laput laitetaan purkkiin ja voittaja selviää nimiäisten tai ristiäisten jälkeen!

Suosittua on myös ikuistaa raskausmaha kipsimuotilla tai arvuutella vatsanympärysmittaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa etukäteen, että tämän tyyppiset aktiviteetit ovat odottavan äidin mieleen.

Baby showereilla kannattaa varmistaa etukäteen, että aktiviteetit ovat odottavan äidin mieleen.

Mitä vielä?

Tässä vielä muutama extraidea ikimuistoisiin vauvajuhliin:

Järjestä baby showerit muualla kuin kotona

Baby showereita ei ole pakko järjestää juuri kotona! Järjestä juhlat spassa, ravintolan kabinetissa tai vaikka hotellihuoneessa.

Selaa tiloja täältä >>

Käytetyt lastenkirjat korttien sijaan

Niin ihania kuin kortit ovatkin, tämä idea voi olla kokeilemisen arvoinen! Ohjeista jokaista tuomaan kortin sijaan käytetty lastenkirja ja kirjoittamaan onnittelut kirjaan. Näin saadaan kirjat kiertämään ja tuleva vauva saa ihanan lastenkirja- ja satukirjaston.

Vieraskirja täyteen lupauksia

Hanki kaunis vieraskirja. Pyydä osallistujia kirjoittamaan päivänsankarille lupauksia, jotka äiti voi lunastaa vauvan tultua maailmaan. Yksi voi luvata pestä ikkunat, toinen laittaa tulevan äidin hiukset ristiäisiin ja kolmas viedä vauvan vaunulenkille, jotta vanhemmat saavat levätä hetken.

Kootkaa yhteinen lahja

Vauvakutsuilla on tapana antaa myös lahja. Uusi äiti tarvitsee kaikenlaista käytännöllistä aina vaipoista ja tuttipulloista rattaisiin ja kantoreppuun. Kootkaa siis osallistujien kesken yhteinen lahja, jossa yhdistyy sekä käytännölliset tarpeet että jotain erityistä, jota ei itse ehkä raaskisi ostaa. Ihanimmat baby shower -lahjat ovat niitä, jotka on ajatuksella juuri juhlan äitiä varten hankittu – unohtamatta käytännöllisyyttä!

Hanki vieraskirja baby showereille – Pyydä osallistujia kirjoittamaan päivänsankarille lupauksia, jotka äiti voi lunastaa vauvan tultua maailmaan.

Etsitkö tilaa juhliisi? Katso kaikki Venuun tilat (5000+) »

Lue seuraavaksi:

Venuun parhaat: 10 x edulliset juhlatilat

Juhlat kotona? Näillä vinkeillä onnistut varmasti

16 x edulliset juhlatilat Helsinki


Catering ja Pitopalvelu Helsinki | Catering ja Pitopalvelu Espoo | Catering ja Pitopalvelu Vantaa | Catering ja Pitopalvelu Tampere | Catering ja Pitopalvelu Turku | Catering ja pitopalvelu Kuopio | Catering ja pitopalvelu Oulu | Catering ja pitopalvelu pääkaupunkiseutu | Catering ja pitopalvelu vegaaneille | Catering ja pitopalvelu häihin | Catering ja pitopalvelu juhliin

Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen