Oh baby! Baby shower ideat ovat usein tervetulleita

Baby shower eli vauvakutsut odottaa! Kun lähipiiristä kuuluu vauvauutisia, alkaa usein babyshowerien suunnittelu. Baby shower on ihana tapa muistaa odottavaa äitiä ja toivottaa vauva jo etukäteen tervetulleeksi maailmaan.

Baby showereista tulee perinteisesti mieleen kaikki söpö: hempeät värit, suloiset leivonnaiset, pienet bodyt ja söötit pehmolelut. Tulevaa äitiä ja vauvaa voi kuitenkin juhlia monella tapaa. Jos hempeily ei ole odottavan äidin juttu, baby showereista voi tehdä juuri niin odottavan äidin näköiset ja räiskyvän räväkät kuin haluaa.

Milloin baby shower pidetään?

Baby showerit pidetään hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, mutta ei kuitenkaan vielä ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Kun sankari ei ole ihan viimeisillään, hän jaksaa olla juhlien keskipisteenä. Lisäksi jos baby shower -lahjat on annettu hyvissä ajoin, tulevilla vanhemmilla on vielä hyvin aikaa hankkia loput tarvikkeet juhlien jälkeen.

Baby showerit kannattaa järjestää hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, mutta ei kuitenkaan vielä ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Baby shower ohjelma: mitä tehdä vauvakutsuilla?

Odottavan äidin yllättäminen on jo itsessään ohjelmanumero. Kun kaiken juonittelun ja vaivannäön jälkeen päivänsankari saadaan vihdoin paikalle, rento yhdessäolo ja herkkujen syöminen voi riittää. Jos haluat hengailun ja nautiskelun lisäksi muutakin yhteistä ohjelmaa, tässä vinkkejä:

Nolot lapsuusmuistot: Jokainen voi kertoa nolon lapsuusmuiston heti baby showereiden alussa. Näin juhlat alkaa naurulla ja vieraat pääsevät heti bondailemaan keskenään.

Lapsuuskuvien arvuuttelu: Jokainen tuo itsestään old school -tyyliin paperisen lapsuuskuvan. Päivänsankari arvuuttelee mikä kuva on kenestäkin.

Hedelmäsose-tasting: Joko päivänsankari tai kaikki osallistujat maistelevat sokkona vauvojen hedelmäsoseita. Eniten oikein saanut voittaa palkinnon.

Lastenlaulu-musavisa: Tee soittolista tunnetuista lastenlauluista. Soita pätkä jokaisen laulun alusta ja anna osallistujien arvata kappale, Jokainen kirjoittaa vastaukset paperille ja eniten oikein saanut voittaa. Pro tip: valitse sellaisia lauluja, jotka ovat tunnistettavissa jo alkutahdeista.

Vauvan nimen arvuuttelu: Jos vauvan nimi ei ole vielä tiedossa, jokainen voi kirjoittaa oman veikkauksensa lapulle. Laput laitetaan purkkiin ja voittaja selviää nimiäisten tai ristiäisten jälkeen!

Suosittua on myös ikuistaa raskausmaha kipsimuotilla tai arvuutella vatsanympärysmittaa. Kannattaa kuitenkin varmistaa etukäteen, että tämän tyyppiset aktiviteetit ovat odottavan äidin mieleen.

Rentouttavat Baby Shower-juhlat Spa Salongissa

Tai entä jos veisittekin tulevan äidin ja koko baby shower -seurueen kauneushoitolaan nauttimaan rentouttavista hoidoista?

Glory for You Spa Salongissa voi järjestää ihanat baby shower juhlat, joihin kuuluu ylellinen, raskauden loppuvaiheeseen räätälöity hoito odottavalle äidille sekä pienempiä hemmotteluhoitoja porrastetusti muulle juhlaväelle. Täydellinen ohjelmaidea baby showereihin!

Lue lisää Rentouttavista Baby Shower-juhlista Spa Salongissa »

Riviera Kallio / Oma elokuvanäytös

Tai miten olisi oma baby shower -elokuvanäytös?

Leffabrunssi tai sing-along leffanäytös mocktailien siivittämänä on täydellinen tapa juhlia tulevaa vauvaa ja äitiä. Upean elokuvateatteri Rivieran valikoimasta löytyy huikea kattaus elokuvia ja ihania tarjoiluita raikkaista brunsseista runsaisiin tapaslautasiin ja klassisiin leffaherkkuihin.

Lue lisää Riviera Kallion omasta elokuvanäytöksestä »

Baby shower tajoilut: mitä tarjoilla baby showereissa?

Mieti mistä odottava äiti tykkää, ota huomioon raskausajan ruokavalio ja sovi työnjako osallistujien kanssa.

Esimerkkejä hyvistä tarjoiluista:

Salaatit ja piirakat: pientä suolaista on aina hyvä olla. Salaatit ja piirakat on helppo valmistaa etukäteen. Toisaalta, jos odottava äiti on armoton pizza- tai burgerifani, kuka estää tarjoilemasta vaikka niitä juhlissa.

Leivonnaiset: instagrammattavan tarjoilupöydän vetonaula on usein näyttävä kakku tai sievät cupcaket.

Namit ja sipsit: eikö koko pointti järjestää juhlat ole loppujen lopuksi napostella kaikkea hyvää?

Mocktail-baari: valmista odottavan äidin lempparidrinksut alkoholittomana. Nap on the beach, anyone?

Sesonkiherkut: kesällä toimii mehujäät ja jäätelö. Talvella voi pystyttää kaakaobaarin kaikilla herkuilla. Joulun alla maistuu tähtitortut ja konvehdit, juhannuksena pavlova.

Tarjoiluja ei välttämättä tarvitse tehdä itse kokonaan tai lainkaan! Tilaa etukäteen esimerkiksi Caramel Helsingin makea karkkitarjotin, Subwayn Subi- tai cookietarjotin tai Döner Harjun herkkusetit.

Mitä vielä?

Tässä vielä muutama extraidea ikimuistoisiin vauvajuhliin:

Järjestä baby showerit muualla kuin kotona

Baby showereita ei ole pakko järjestää juuri kotona! Järjestä juhlat ravintolan kabinetissa, spassa, tai vaikka hotellihuoneessa.

Selaa tiloja täältä >>

Tehkää Baby-aiheinen soittolista

Hey baby hey baby hey! 🎵 Kasatkaa soittolista kappaleista, joiden nimessä on baby tai vauva. Siihen voi sisällyttää esimerkiksi:

No Doub - Hey Baby
Britney Spears - ...Baby One More Time
Beyoncé ft. Sean Paul - Baby Boy
The Ronettes - Be my Baby
Mariah Carey - Always Be My Baby
Justin Bieber ft. Ludacris - Baby
Vanilla Ice - Ice Ice Baby
The Supremes - Baby Love
Whitney Houston - I'm Your Baby Tonight
Big Mountain - Baby I Love Your Way
Donna Summer - Love To Love You Baby
Ariana Grande - Baby I
Bopn Jovi - Born To Be My Baby
Michael Jackson - Baby Be Mine
Tracy Chapman - Baby Can I Hold You
Lana Del Rey - Brooklyn Baby
David Guetta, Anne-Marie, Coi Leroy - Baby Don't Hurt Me
Brandy - Baby Mama
Usher - There Goes My Baby
Marc Anthony - My Baby You
Aretha Franklin - Baby, I Love You

ja satoja muita baby-biisejä!

Käytetyt lastenkirjat korttien sijaan

Niin ihania kuin kortit ovatkin, tämä idea voi olla kokeilemisen arvoinen! Ohjeista jokaista tuomaan kortin sijaan käytetty lastenkirja ja kirjoittamaan onnittelut kirjaan. Näin saadaan kirjat kiertämään ja tuleva vauva saa ihanan lastenkirja- ja satukirjaston.

Hanki vieraskirja baby showereille – Pyydä osallistujia kirjoittamaan päivänsankarille lupauksia, jotka äiti voi lunastaa vauvan tultua maailmaan.

Vieraskirja täyteen lupauksia

Hanki kaunis vieraskirja. Pyydä osallistujia kirjoittamaan päivänsankarille lupauksia, jotka äiti voi lunastaa vauvan tultua maailmaan. Yksi voi luvata pestä ikkunat, toinen laittaa tulevan äidin hiukset ristiäisiin ja kolmas viedä vauvan vaunulenkille, jotta vanhemmat saavat levätä hetken.

Kootkaa yhteinen lahja

Vauvakutsuilla on tapana antaa myös lahja. Uusi äiti saattaa tarvita kaikenlaista käytännöllistä aina vaipoista ja tuttipulloista rattaisiin ja kantoreppuun. Kootkaa siis osallistujien kesken yhteinen lahja, jossa yhdistyy sekä käytännölliset tarpeet että jotain erityistä, jota ei itse ehkä raaskisi ostaa. Ihanimmat baby shower -lahjat ovat niitä, jotka on ajatuksella juuri juhlan äitiä varten hankittu – unohtamatta käytännöllisyyttä!

A onesie lying on a pink surface next to baby toys and a cute teddy bear.
Photo by Mediamodifier / Unsplash

Etsitkö tilaa juhliisi? Katso kaikki Venuun tilat (5400+) »

Lue seuraavaksi:

Venuun parhaat: 10 x edulliset juhlatilat

Juhlat kotona? Näillä vinkeillä onnistut varmasti

16 x edulliset juhlatilat Helsinki


Catering ja Pitopalvelu Helsinki | Catering ja Pitopalvelu Espoo | Catering ja Pitopalvelu Vantaa | Catering ja Pitopalvelu Tampere | Catering ja Pitopalvelu Turku | Catering ja pitopalvelu Kuopio | Catering ja pitopalvelu Oulu | Catering ja pitopalvelu pääkaupunkiseutu | Catering ja pitopalvelu vegaaneille | Catering ja pitopalvelu häihin | Catering ja pitopalvelu juhliin


Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen