Kesäviikonloppuja rytmittävät ihanat juhlat, kuten valmistujaiset, rippijuhlat, häät, rapujuhlat… You name it. Moni päättää järjestää juhlat tutussa ympäristössä, eli kotona. Kotibileissä on aina omat haasteensa, mutta näillä nikseillä varmistat, että juhlat sujuvat alusta loppuun joutuisasti!

1. Aloita näistä: Koko ja budjetti

Tee vieraslista. Jos haluat olla varma juhlien koosta, laita kutsut hyvissä ajoin ja pyydä vieraita ilmoittamaan, pääsevätkö he paikalle. Kun tiedät vierasmäärän, pääset määrittämään juhlien budjetin.

Vierasmäärä vaikuttaa etenkin tarjoiluihin, jotka vievät yleensä leijonanosan budjetista. Päätä budjetti ja mieti sen perusteella, mitä juhlissa on tarjolla.

2. Lainaa, älä osta

Harvalla on kotonaan riittävästi keittiötarvikkeita koko suvun kestitsemiseen. Lainaa kahvikupit, tarjoiluastiat ja pöytäliinat pitopalvelulta, astiavuokraamosta, kavereilta, sukulaisilta tai vaikka naapureilta.

3. Keittiö on juhlien tärkein huone – varmista, että se toimii

Tyhjennä keittiön tasoilta tarpeettomat kodinkoneet ja raivaa jääkaappiin riittävästi tilaa tarjoiluille. Varmista, että likaiset astiat voi pinota tiskikoneen lähelle. Jos juhlat ovat isot ja kahvinkeittimesi pieni, lainaa toinen keitin tai varaa keittiöön termareita. Muista viedä roskat juhlapäivän aamuna.

4. Siivoaminen korvaa koristelut

Näyttävistä koristeluista ei kannata stressata – koti on kauneimmillaan, kun se on siisti. Jos haluat päästä helpolla, varaa siivooja juhlaviikolle.

Koristeluissa kannattaa panostaa noutopöytään, koska siellä ihmiset ovat. Yksi näyttävä kukka-asetelma ja pari eri korkuista tarjoiluastiaa tekevät ihmeitä.

Jos koristeet kuuluvat ehdottomasti juhliisi, muista, että niitä voi ostaa myös käytettynä. Facebookin ryhmissä ja nettikirppareilla liikkuu paljon esimerkiksi tunnelmallisia hääkoristeita, jotka säästävät sinulta ison askarteluvaivan. Juhlien jälkeen koristeet voi laittaa uudelleen kiertoon!

5. Raivaa tilaa – etenkin eteiseen

Eteinen on juhlien pullonkaula. Raivaa eteisestä tilaa vieraiden ulkovaatteille ja varaa naulakkoon tarpeeksi henkareita. Eteisessä on hyvä olla myös penkki vanhempia vieraita varten.

Siirrä turhat kalusteet pois oleskelutilasta ja panosta sen sijaan istumapaikkoihin. Tiesitkö, että tuolejakin voi vuokrata?

6. Varaudu vastaanottamaan kukkia

Nosta maljakot valmiiksi esiin ja laita niihin vettä. Varaa lähistölle myös iso roskakori, johon saat kukkien ja lahjojen käärepaperit, jotta ne eivät tuki keittiön roskista. Näin kimput saa esille alta aikayksikön!

7. Nauti!

Myös järjestäjällä saa olla hauskaa! Älä hosu siivoamassa kesken juhlien, vaan keskustele vieraidesi kanssa ja esittele heidät myös toisilleen – näin varmistat, että kaikki viihtyvät juhlissasi.


Ja jos juhlat ovat liian suuret kotiisi, järjestä ne jossain muualla. Parhaat juhlatilat löydät Venuu.fi:stä!

Katso kaikki juhlatilat (2000+) »


Lue seuraavaksi:

Täydellinen opas: Näin valitset sopivan tilan tapahtumaasi

Juhlat tulossa? Vältä nämä kuusi yleistä virhettä

Tapahtuman järjestäjän muistilista – näin syntyy onnistunut tilaisuus


Juhlatilat Helsinki |Juhlatilat Tampere | Juhlatilat Turku

Festlokal Stockholm | Festlokal Göteborg | Möteslokal Stockholm
Mødelokaler i København K | Festlokaler København | Selskabslokaler København | Bryllupslokaler København | Sala Szkoleniowa Warszawa | Sala Konferencyjna Warszawa | Sale Weselne Warszawa | Sala Bankietowa Warszawa | Lokale Imprezy Warszavie