Olipa kyseessä juhlat tai kokous, jokaisen tapahtuman järjestäminen alkaa tilan valitsemisesta. Mutta mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun varaa tapahtumatilan?

Teimme oppaan, jonka avulla onnistut varmasti tilan valitsemisessa – lue ja laita juhlasuunnitelmat tulille!

blogi-2

1. Vertaile hintoja ja päätä budjettisi

Kuinka paljon olet valmis maksamaan tilasta? Tee hintavertailua ja päätä budjettisi.

Kun olet valmis varaamaan tilan, kerro budjettisi myös tilantarjoajalle. Näin tilantarjoajan on helpompaa tehdä budjettiisi sopiva tarjous.

2. Mitä kaikkea tilavuokraan kuuluu?

Kuuluuko tilavuokraan astiat tai loppusiivous? Entä kokoustarvikkeet? Voitko mennä koristelemaan tilaa jo edellisenä päivänä?

Varmista tarkkaan, mitä kaikkea tilavuokraan kuuluu ennen kuin lyöt sen lukkoon. Muista pyytää kirjallinen sopimus, josta selviää tapahtuman ajankohta, hinta, peruutusehdot ja muut yksityiskohdat.

3. Sijainti, sijainti, sijainti

Valitse tila, jonka sijainti sopii tarpeisiisi. Varmista, onko tilan lähistöllä parkkitilaa vieraille tai pääseekö paikalle julkisilla.

4. Valitse oikean kokoinen tila

Liian pieni tila ahdistaa, liian suuri tila on kolkko. Valitse tila, jonka koko on oikeasti sopiva. Jos epäröit, valitse mieluummin hieman liian iso kuin liian pieni tila.

5. Etsi tyyliisi sopiva tila ja säästä rahaa

Visioi tapahtumasi teema ja tunnelma etukäteen. Voit säästää pitkän pennin, jos valitset tilan, jota ei tarvitse pahemmin muokata tai koristella.

6. Catering tilalta vai oma pitopalvelu?

Haluatko, että tila järjestää myös cateringin? Pyydä mahdollisuutta menun maisteluun ja varmista, että he pystyvät ottamaan huomioon myös toiveenne sekä erityisruokavaliot. Jos tuot oman pitopalvelun, varmista, että tilaan saa viedä omat tarjoilut.

7. Varaudu siihen, että sataa vettä – aina

Fakta on se, että ulkotapahtumat Suomessa ovat arpapeliä ympäri vuoden. Jos haluat juhlia ulkona, varaudu myös sateeseen. Varmista, että juhlaväki mahtuu tarvittaessa myös sisätiloihin tai tuo juhlapaikalle säänkestävä tapahtumateltta.


Parhaat tilat kokouksiin, juhliin, häihin, saunailtoihin, tiimipäiviin ja kaikkiin muihin tilaisuuksiin löydät ja varaat helposti Venuu.fi:stä!

Katso kaikki tilat ja elämykset (3000+) »


Lue seuraavaksi:

Nämä on testattu toimiviksi: Venuun vinkit kesäjuhliin ja tiimipäiviin

Venuun parhaat: Suomen uniikeimmat tapahtumatilat

Näin pääset eroon esiintymisjännityksestä – 6 tehokasta vinkkiä


Juhlatilat Helsinki |Kokoustilat Helsinki | Saunatilat Helsinki

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required