Ensin huonot uutiset: ei ole yhtä yksittäistä taikatemppua, jolla töitä saisi tehtyä enemmän lyhyemmässä ajassa tai vuorokauteen lisää tunteja.

Sitten hyvät uutiset: on paljon nerokkaita kikkoja, joiden avulla saat käyttämästäsi ajasta enemmän irti. Kokosimme listan asioista, joiden avulla saat viikkoosi huomattavasti enemmän tehoa, opit priorisoimaan ja jäsentelemään päiväsi järkevämmin. Tsekkaa vinkit alta!

blogi2

Muista, että kiireinen on eri asia kuin tärkeä

Ajanhallinnan salaisuus piilee siinä, että tunnistaa eron kiireellisen ja tärkeän välillä.

Tärkeät tehtävät ovat niitä, joiden tekeminen vie sinua suunnitellusti kohti tavoitetta. Kiireellinen tehtävä on usein tärkeän tehtävän pahin vihollinen – kiireelliset pyynnöt ja yllätykset keskeyttävät pitkäjänteisen tekemisen.

Valitettavan usein pätee nyrkkisääntö: kiireelliset tehtävät eivät ole tärkeitä ja tärkeillä tehtävillä ei ole tulipalokiire.

Tunnistamista helpottaa jatkuva kyseenalaistaminen: onko tällä pyynnöllä todella niin kiire kuin annetaan ymmärtää? Kun kyseenalaistat työtapasi, kehität kykyä erottaa häiriötekijät oikeasti tärkeistä tehtävistä. Samalla opit sanomaan ei ylimääräisille tehtäville.

Tarkastele kokonaisuutta ja priorisoi järkevästi

Jos koet, että kaikki työtehtäväsi ovat yhtä tärkeitä, tehokkuus on mennyttä, koska päädyt multitaskaamaan. Ja vaikka kaikki työtehtävät olisivatkin yhtä tärkeitä, ne pitää silti tehdä yksi kerrallaan.

Priorisoi to do -listasi. Aloita kysymällä: “Onko tämä todella tärkeää ja miksi?” Kun olet saanut to do -listasi järjestykseen, tee tärkeimmät tehtävät ensimmäisenä.

Opettele 1-3-5 -metodi, joka jäsentelee päiväsi

Yhden päivän aikana ehtii tekemään:

  • Yhden ison tai erittäin tärkeän asian
  • Kolme keskikokoista asiaa
  • Viisi pientä ja nopeaa tehtävää

Tee jokaiselle päivälle oma to do -lista, joka koostuu näistä yhdeksästä elementistä ja nauti asioiden yliviivaamisesta!

Minimoi häiriöt

Tämä on jokaisen tehokkuusvinkin alfa ja omega. Jos suinkin voit, laita puhelin äänettömälle ja chatit pois. Keskittymisesi nousee aivan uudelle tasolle, kun saat työskennellä keskeytyksettä.

Suunnittele päiväsi ennakkoon

Jokainen työpäivä kannattaa päättää siihen, että suunnittelet seuraavan työpäivän to do -listan. Suunnitelma tuo lisää tehoa, kun pääset aamulla helpommin käyntiin. Kun kirjoitat päivän tehtävät ylös, ne tulevat todennäköisemmin tehdyksi eikä aikaa valu hukkaan.


Tehokkuutta lisää myös inspiroiva tila. Kokoa tiimisi ja järjestä seuraava kokous tai workshop innostavassa kokoustilassa!

Katso kaikki kokoustilat Venuu.fi:ssä »


Lue seuraavaksi:

Tehokas etätyöpäivä – näillä vinkeillä se onnistuu

Näin pääset eroon esiintymisjännityksestä – 6 toimivaa keinoa

8 vinkkiä parempaan ja keskittyneempään työpäivään


Juhlatilat Helsinki |Kokoustilat Helsinki | Saunatilat Helsinki

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required