Haluaisitko saavuttaa isoja maaleja mahdollisimman vähällä vaivalla? Siinä tapauksessa juuri nyt on hyvä aika perehtyä mikrotehokkuuteen.

Mikrotehokkuus on yksinkertaisimmillaan isojen kokonaisuuksien pilkkomista pienemmiksi palasiksi. Pilkkomisen avulla keskittyminen paranee ja työn jälki kirkastuu.

Lue alta, miksi mikrotehokkuus tekee jokaisesta työpäivästä astetta paremman!

Muistisi on rajallinen – ja usein myös väärässä

Pitkissä projekteissa käy usein niin, että tavoitteet hämärtyvät matkan varrella. Tästä voit syyttää rajallista työmuistia. Lyhytkestoinen työmuisti pystyy käsittelemään 3-5 asiaa kerrallaan, jonka jälkeen asiat vääristyvät tai unohtuvat kokonaan.

Siksi projekti kannattaa pilkkoa pienemmiksi palasiksi ja asettaa selkeät välitavoitteet. Välitavoitteiden avulla on helpompaa pysyä kartalla siitä, mitä tehdään ja missä järjestyksessä.

Välitavoitteista on helppo jatkaa myös varsinaisten työtehtävien jäsentelyyn.

Työn jälki paranee, kun tavoitteet ovat selkeät ja niissä on riittävästi haastetta

Haastavat ja selkeät tavoitteet johtavat parempiin suorituksiin kuin helpot ja epäselvät tavoitteet.

Selkeät tavoitteet ovat mitattavia, yksiselitteisiä ja käytännöllisiä. Kun projektin tavoite on kirkas ja siihen varattu aika rajattu, tehtävän tekeminen helpottuu ja motivoi enemmän kuin pelkkä kehotus: “Tee parhaasi.”

Säännölliset etapit auttavat palautteen pyytämisessä ja antamisessa

Mitä pidempi projekti on, sitä tärkeämpää on tarkastella säännöllisesti, tehdäänkö sen eteen oikeita asioita.

Projektille on hyvä asettaa välietappeja, joiden toteutuessa voi sekä pyytää että antaa palautetta. Kun tavoitteet ovat riittävän pieniä, palautetta saa säännöllisemmin. Säännöllinen palaute auttaa pitämään motivaatiota yllä ja suuren kuvan kirkkaana.

Näin hyödynnät päivän alusta loppuun

Tiedätkö sen hetken aamupalaverin ja lounaan välissä, kun ei oikein tiedä, mitä tässä ehtisi tehdä? Niin me muutkin.

Työpäivä, jossa on tuntikausia palavereista vapaata ja keskeytyksetöntä aikaa, on monelle utopiaa. Tässä apuun tulevat to do -listat, joista voit napata työn alle pienen ja nopean tehtävän, joka vie isoa kokonaisuutta eteenpäin. Näin palaverien välitkin muuttuvat hukkahetkistä tehokkaiksi!

Aivot himoitsevat tavoitteiden saavuttamista

Tiedätkö, miksi to do -listat toimivat? Joka kerta, kun yliviivaat tehdyn asian listalta, aivosi vapauttavat hyvän olon hormonia dopamiinia. Dopamiini on välittäjäaine, jonka avulla jaksamme keskittyä uusiin asioihin ja nautimme uuden oppimisesta.

Asioiden saavuttamisesta tulee siis kirjaimellisesti hyvä olo. Jos to do -listan tehtävät ovat liian isoja, et pääse nauttimaan dopamiinihuuruista yhtä usein. Pilko siis tehtävät pieniksi ja nauti tavoitteiden saavuttamisesta!


Tehokkuutta lisää myös inspiroiva tila. Kerää tiimi kasaan ja pitäkää seuraava kokous tai workshop innostavassa kokoustilassa!

Katso kaikki kokoustilat Venuu.fi:ssä »


Tehokas etätyöpäivä – näillä vinkeillä se onnistuu

Näin pääset eroon esiintymisjännityksestä – 6 toimivaa keinoa

8 vinkkiä parempaan ja keskittyneempään työpäivään


Juhlatilat Helsinki |Kokoustilat Helsinki | Saunatilat Helsinki

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required