Miten tutustua uusiin ihmisiin? Mistä puhua tuntemattoman kanssa? Työpaikan pikkujoulut, juhlat tai kokoukset pistävät monen juttelutaidot testiin. Jutustelu (eli kansainvälisin termein minglaus tai small talk) tuntemattomien kanssa voi nostaa hikikarpalot otsalle. Pelko pois, tässä Venuun 10 parasta vinkkiä minglaukseen, joiden avulla juttu luistaa.

1. Kysy johdattelevia kysymyksiä

Kysymällä kysymyksiä, joihin yksisanainen vastaus ei riitä, varmistaa että juttua riittää. Vältä siis kysymyksiä joihin voi vastata “kyllä” tai “ei”. Hups, keskustelu syntyy ihan kuin itsestään!

2. Kehu keskustelukumppania

Kehu lämmittää mieltä, ja niiden reilu jakaminen tekee sinusta juhlien mukavimman tyypin. Onpa huikean hieno joulukravatti, tässäpä onnistunut juhlatila, mahtava karaokebiisivalinta… Kehu niin juttu rullaa.

3. Hyppää mukaan valmiiseen keskusteluun

Eikö keskustelukumppania tahdo löytyä? Ei hätää, liity mukaan jo käynnissä olevaan keskusteluun. Valitse ryhmä jossa on muutama osallistuja ja huikkaa väliin kommentti kun sinulla on jotain sanottavaa. Onnea, olet nyt osa eloisaa keskustelua!

4. Kohtele kaikkia kuin hyviä ystäviä

Häissä tai isossa tapahtumassa uppo-oudoille jutteleminen voi vaivaannuttaa, mutta juttele kaikille kuin hyville ystäville. Hymyile, rentoudu ja innostu muiden jutuista. Kappas, sinusta tuli kekkereiden pidetyin tyyppi!

5. Klassiset aiheet toimivat

Minglaus toimii kun puheenaiheet ovat kevyitä. Small talk säästä voi tuntua kuluneelta, mutta helposta aiheesta löytyy puhuttavaa jokaisen kanssa. Testaa puheenaiheina myös muut klassikot: söpöjen lemmikkikuvien ihastelu, kirja- ja leffasuositukset sekä suosikkimatkakohteet.

6. Tukeudu tuttuun

Bongaatko juhlien vieraiden keskeltä tutun? Hienoa! Painele kaverin puheille ja katso löytyisikö hänen seurastaan uusia upeita tuttavuuksia. Small talk tutun vierellä sujuu useimmiten sujuvammin.

7. Ruoka yhdistää ihmiset

Ujommat yksilöt ajautuvat usein ruokien äärelle. Jos minglaaminen ei tule vielä ihan luonnostaan, löydät todennäköisesti samanhenkisiä ihmisiä buffetpöydän liepeiltä. Moikkaa sieluntoveria ja käy juttusille!

8. Mieti puheenaiheita valmiiksi

Klassisten puheenaiheiden lisäksi ennen juhlia kannattaa miettiä valmiiksi muutama hauska sattumus tai muu arjen hilpeä hetki, joiden avulla saat keskustelun uuden tuttavuuden kanssa avattua. Jätitkö juhlamekon helman taksin oven väliin? Näitkö metrossa julkkiksen? Kerro siitä!

9. Hiljaisuus on ihan OK

Aina juttu ei luista ja sanottava voi loppua kesken. Hiljaisia hetkiä ei kannata pelätä.
Vedä henkeä, katsele ympärillesi ja tuumi rauhassa. Jatka juttua kun siltä tuntuu, ellei juttukaverisi ehdi ensin.

10. Ole oma itsesi

Tärkein viimeisenä: ole rohkeasti oma itsesi! Jutustellessa kaikesta ei tarvitse tietää kaikkea. Kuuntele välillä, nauti tunnelmasta ja anna oman persoonallisuutesi loistaa. Olet mainio tyyppi!


Minglaustaitoja pääset treenaamaan tapahtumassa kuin tapahtumassa. Jos oma kalenteri ammottaa tyhjyyttään, järjestä elämäsi juhlat itse! Parhaat tilat löydät Venuusta:

Katso kaikki juhlatilat >>


Parempi ruoka, paremmat bileet. Buffetpöydän liepeillä viihtyville jutustelijoille, ja kaikille muillekin, löydät tarjoilut näppärästä catering-haustamme. Katso lisää:

Katso kaikki catering-toimijat


Lue seuraavaksi:

7 asiaa jotka hyvät kuuntelijat tekevät eri tavalla

20 toimivaa kysymystä kiinnostaviin keskusteluihin