group of people gathering

Miten tutustua uusiin ihmisiin? Mistä puhua tuntemattoman kanssa? Työpaikan pikkujoulut, juhlat tai kokoukset pistävät monen juttelutaidot testiin. Jutustelu (eli kansainvälisin termein minglaus tai small talk) tuntemattomien kanssa voi nostaa hikikarpalot otsalle. Pelko pois, tässä 10 parasta vinkkiä, joiden avulla juttu luistaa.

1. Kysy johdattelevia kysymyksiä

Kysy kysymyksiä, joihin yksisanainen vastaus ei riitä, näin varmistat että juttu ei kuivu kasaan heti ensimetreillä. Vältä siis kysymyksiä joihin voi vastata “kyllä” tai “ei”, vaan anna jutuille ja kertomuksille tilaa.

2. Kehu keskustelukumppania

Kehu lämmittää mieltä ja niiden reilu jakaminen tekee sinusta juhlien mukavimman tyypin. Onpa huikean hieno joulukravatti, tässäpä onnistunut juhlatila, mahtava karaokebiisivalinta…

3. Hyppää mukaan valmiiseen keskusteluun

Eikö keskustelukumppania tahdo löytyä? Ei hätää, liity mukaan jo käynnissä olevaan keskusteluun. Valitse ryhmä jossa on muutama osallistuja ja huikkaa väliin kommentti kun sinulla on jotain sanottavaa.

4. Kohtele kaikkia kuin hyviä ystäviä

Häissä tai isossa tapahtumassa uppo-oudoille jutteleminen voi vaivaannuttaa, mutta juttele kaikille kuin hyville ystäville. Hymyile, rentoudu ja innostu muiden jutuista vaikka aihepiiri ei aina muuten inspiroisikaan.

5. Valitse klassinen puheenaihe

Minglaus toimii kun puheenaiheet ovat kevyitä. Small talk säästä voi tuntua kuluneelta, mutta helposta aiheesta löytyy puhuttavaa jokaisen kanssa. Testaa puheenaiheina myös muut klassikot: söpöt lemmikit, kirja- ja leffasuositukset sekä tulevien lomien matkasuunnitelmat.

6. Tukeudu tuttuun

Bongaatko juhlien vieraiden keskeltä tutun? Hienoa! Painele kaverin pakeille ja katso löytyisikö hänen seurastaan uusia upeita tuttavuuksia. Small talk tutun vierellä sujuu useimmiten sujuvammin.

7. Ruoka yhdistää ihmiset

Ujommat yksilöt ajautuvat usein ruokien äärelle. Jos minglaaminen ei tule vielä ihan luonnostaan, löydät todennäköisesti samanhenkisiä juttukaveria kaipaavia ihmisiä buffetpöydän liepeiltä.

8. Mieti puheenaiheita valmiiksi

Klassisten puheenaiheiden lisäksi ennen juhlia kannattaa miettiä valmiiksi muutama anekdootti, joiden avulla saat keskustelun uuden tuttavuuden kanssa avattua. Näitkö tullessasi metrossa julkkiksen? Onko koirasi toheloinut hellyyttävästi? Kerro siitä!

9. Hiljaisuus on ihan OK

Aina juttu ei luista ja sanottava voi loppua kesken. Hiljaisia hetkiä ei kannata pelätä. Vedä henkeä, katsele ympärillesi ja tuumi rauhassa. Jatka juttua kun siltä tuntuu, ellei juttukaverisi ehdi ensin.

10. Ole oma itsesi

Tärkein viimeisenä: ole rohkeasti oma itsesi! Jutustellessa kaikesta ei tarvitse tietää kaikkea. Kuuntele välillä, nauti tunnelmasta ja anna oman persoonallisuutesi loistaa.


Minglaustaitoja pääset treenaamaan tapahtumassa kuin tapahtumassa. Jos oma kalenteri ammottaa tyhjyyttään, järjestä elämäsi juhlat itse! Parhaat tilat löydät Venuusta:

Katso kaikki juhlatilat »


Äläkä unohda buukata myös näitä:

Cateringit, elämykset ja aktiviteetit, esiintyjät, valo- ja videokuvaajat sekä tapahtumatuottajat


Lue seuraavaksi:

7 asiaa jotka hyvät kuuntelijat tekevät eri tavalla

20 toimivaa kysymystä kiinnostaviin keskusteluihin

Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen