Kaveri menossa naimisiin, mutta polttari-ideat vähissä? Ei hätää. Tässä vinkkejä ja ohjelmaideoita parhaisiin polttareihin!

Valitse polttariteema

Parhailla polttareilla on teema. Teema voi näkyä ruuassa, juomassa, soittolistassa, vaatteissa, tekemisessä ja oikeastaan missä vain!

Polttareiden teema voi olla vaikka:


Gangsta rap
Barbie
Euroviisut
White Lotus
Lempileffa
Polttarisankarin lempidrinksu
Lätkä
Disneyn piirretyt
Succession
Moulin Rouge
F1
Retro
Ysäri, kasari tai muut vuosikymmenet
Rokkari
Erämeininki
Black and white
Lamaa ja luksusta
Casino
Final Fiesta
Mean Girls
Sex and the city, Sopranos tai mikä tahansa sankarin lemppariohjelma

scattered playing cards

Mieti polttareiden jokainen yksityiskohta etukäteen

Parhaat polttarit on suunniteltu alusta loppuun saakka.

Huomioi nämä:

🔸 Keitä tulee polttareihin? Mieti keitä polttarisankari haluaa paikalle ja miten saatte kasaan kaikki tärkeät tyypit! Usein sankarilta voi kysyä listaa kamuista.

🔸 Kuka kustantaa polttarit ja mitä ne maksaa? Selvitä paljonko osallistujat ovat valmiita maksamaan polttaripäivästä ja pysy budjetissa.

🔸 Ruokailut on varattava tai valmisteltava, sillä nälkäisenä sekoiluun ei ole varaa.

🔸 Millä siirrytään paikasta toiseen? Onhan kaikilla lippu sporaan tai bussiin? Onko kuskit nakitettu hyvissä ajoin? Varataanko isomman porukan kyydit etukäteen?

🔸 Suunnittele polttaripäivä loppuun saakka. Viimeisen bailupaikan valitseminen fiilispohjalta illan päätteeksi saattaa tuntua hyvältä ajatukselta, mutta käytännössä puolet tipahtaa pois tai porukka jakaantuu.

🔸 Polttarisankarille on hyvä olla yöpaikka tai kyyti kotiin, jotta päivä päättyy yhtä onnistuneesti kuin alkoikin.

Yhdistä porukka toisiinsa

Polttareissa voi perinteisesti olla toisilleen tuntemattomia tyyppejä. Nopeuta tutustumista pyytämällä kaikkia miettimään etukäteen, mistä tuntevat polttarisankarin. Polttareiden alussa kaikki voivat jakaa jonkun yhteisen muiston sankarin kanssa.

Hauska idea on myös pyytää polttarisankaria vastaamaan paperille häneen liittyviin kysymyksiin ja muu polttariseurue voi arvuutella oikeita vastauksia. Kysy esimerkiksi sankarin oudointa taitoa. Tai missä polttarisankari asuisi, jos hän voisi asua hetken aikaa missä tahansa? Katso lisää kysymyksiä täältä.

girl friends hands piled together

Suunnittele yhteinen polttariaktiviteetti

Mieti jotain kaikille sopivaa yhteistä tekemistä polttareihin. Houkutus toteuttaa kaikki hauskat asiat on suuri, mutta kannattaa valita yksi menevä pääaktiviteetti, jonka lisäksi voi olla muuta rauhallisempaa ohjelmaa vaikka yleisen hengailun lomassa.

Polttariohjelmaa – inspistä polttaritekemiseen


Jäärata-ajo
Tanssitunti
Kuplatörmäily
Cocktail-koulu
Pakopeli
Suppailu
Melontaretki
Olut-tasting
Amin Asikaisen treenipäivä
Offroad-safari
Taideworkshop
Hehku Indoor Olympics - sisäolympialaiset
Lasersota
Burleskiopetus

Katso lisää elämyksiä ja aktiviteetteja polttareihin täältä.

Polttarisankarin oma aktiviteetti

Polttareiden klassikot kehiin! Päivän kohokohta voi olla sankarin oma suoritus, jota säestää muun polttariporukan hurraa-huudot.

Benjihypyt, varjoliidot ja palostuntit jäävät varmasti sankarin mieleen. Kannattaa miettiä etukäteen, innostuuko polttarisankari extreme-jutuista vai olisiko jokin kesympi vaihtoehto parempi? Hurjapäisten juttujen lisäksi karaoke-esiintyminen, runon lausunta julkisesti tai vaikka pariskunnan nimikkodrinksun kehitteleminen toimivat hyvin!

Long summer weekend skydives in Poland.

Hoida käytännön asiat fiksusti

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: älä tuhlaa kallisarvoista aikaasi ja energiaasi tekemällä asioita hankalasti. Tässä hyväksi havaittuja palveluita polttarihommien helpottamiseksi:

Doodle – milloin polttarit järjestetään?

Milloin polttarit pidetään? Sopivan päivän löytäminen voi olla superhankalaa. Doodlen avulla homma helpottuu hieman. Jokainen voi merkata itselleen sopivat päivät ja työkalu näyttää mikä päivistä sopii mahdollisimman monelle.

Google Forms - polttareiden budjetti ja muut käytännön kysymykset

Google Formsilla selvität anonyymisti osallistujien maksimibudjetit ja kysyt tarpeen mukaan myös allergiat, kyyti- ja yöpaikkatarpeet ja muut käytännön asiat.

MobilePay – polttaribudjetin hallinta

MobilePay on korvaamaton; kaukana on ne ajat, kun tilisiirrot oli in. Mobilepayssa ovi myös luoda kätevän ryhmän, jonne maksut voi laittaa ja sovellus laskee automaattisesti kuka on velkaa kenellekin.

Spotify – polttaritunnelma kattoon

Jaettu playlist. Tehkää se etukäteen ja lisätkää yhteisesti teeman mukaisia biisejä. Mikään ei nosta bilefiilistä kuin menevä musiikki! Muistakaa myös tarkistaa onko polttarilokaatiossa kaiuttimet tai napatkaa matkakajari messiin.

Mökkiä vailla?

Katso kaikki mökit, huvilat ja villat »

Vai saunatilaa vailla?

Katso kaikki saunatilat »


Löydä parhaat juhlatilat Venuu.fi:stä!

Katso kaikki juhlatilat (4000+) »


Lue seuraavaksi:

Täydellinen opas: Näin valitset sopivan tilan tapahtumaasi

Juhlat tulossa? Vältä nämä kuusi yleistä virhettä

Tapahtuman järjestäjän muistilista – näin syntyy onnistunut tilaisuus


Juhlatilat Helsinki |Juhlatilat Tampere | Juhlatilat Turku

Catering ja Pitopalvelu Helsinki | Catering ja Pitopalvelu Espoo | Catering ja Pitopalvelu Vantaa | Catering ja Pitopalvelu Tampere | Catering ja Pitopalvelu Turku | Catering ja pitopalvelu Kuopio | Catering ja pitopalvelu Oulu | Catering ja pitopalvelu pääkaupunkiseutu | Catering ja pitopalvelu vegaaneille | Catering ja pitopalvelu häihin | Catering ja pitopalvelu juhliin

Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen