Kuukausi aikaa häihin, ja niin paljon tehtävää! Onneksi 30 vuorokaudessa ehtii vaikka mitä, niin, että hääpäivänä voi keskittyä nostamaan kannat kattoon ja nauttimaan upeasta hääpäivästä. Ota siis loppukiri kohti hääpäivää, ja varmista että nämä 30 pientä asiaa ovat hoidossa 👇

1. Tuplavarmista vierasmäärä

Onko viime hetken perumisia tullut tai onko joku mattimyöhänen ilmoittautunutkin saapuvansa paikalle? Ilmoita lopullinen vierasmäärä ainakin cateringille ja hääpaikalle.

2. Luo aikajana taukoineen

Pro tip: jätä hääpäivän aikatauluun säätötaukoja. Asiat tuppaavat myöhästymään aina, joten varaamalla siirtymäaikaa varmistat etteivät pienet myöhästymiset romuta päivän kulkua.

3. Lyö meikki ja hiukset lukkoon

Käy testimeikissä tai -kampauksessa tai testaa itse miltä haluat päivän lopullisen lookin näyttävän. Ota kuvia malliksi halutusta lopputuloksesta.

4. Hoida ihoa hyvin – mutta hellästi

Hoida ihoasi ekstrahyvin ennen häitä, mutta älä testaa uusia tai radikaaleja uusia hoitomuotoja. Allergiset tai muut yllättävät reaktiot juuri ennen hääpäivää ovat ehdoton no no.

5. Varmista hääpuvun istuvuus

Sovita pukua ja jos jokin paikka onkin turhan tiukka tai löysä, ehdit vielä tehdä pieniä muutoksia ennen suurta päivää.

6. Pakkaa just in case-pakkaus

Kokoa pussukkaan hätävaraksi ainakin hakaneuloja, hiuslakkaa, särkylääkettä, hiuspinnejä, nenäliinoja ja muita just in case -tarvikkeita joille voi tulla hääpäivänä yllättävä tarve. Delegoi pussukan mukanapito esim. kaasolle tai bestmanille.

7. Printtaa viimeiset tulosteet

Kortit istumapaikoille, illan menu... Mitä sitten tarvitsetkaan, nyt on aika askarrella tulosteet valmiiksi.

8. Tee valmistelusuunnitelma

Aikatauluta hääpäivää edeltävät järjestelyt, ettei viime tingan kaaos pääse yllättämään.

9. Toivelista DJ:lle tai hääbändille

Mitä lauluja toivotte soitettavan milläkin hetkellä? Tehkää lista ja jakakaa se illan musiikista vastaavalle. Älkää unohtako häävalssia!

10. Viimeistele kuvaussuunnitelma

Synkkaa ajatukset valo- tai videokuvaajan kanssa, jotta kaikilla on alustava käsitys siitä missä vaiheessa päivää kuvat otetaan ja miten.

11. Kirjoita kirje puolisollesi

Ihanin yllätys hääpäivän valmistautumisen lomassa on saada kirje tulevalta aviopuolisoltaan.

12. Synkronoi aikataulut

Varmista, että myös muu hääseurue, hääpaikka, catering ja muut toimijat tietävät pääpiirteittäin mikä hääpäivän aikataulu on.

13. Varmista vihkimisen kulku vihkijän kanssa

Vihkiminen on hääpäivän tärkein osuus. Varmista vihkijän kanssa vielä miten ja millä aikataululla seremonian kulku tulee menemään.

14. Treenaa häävalssia

Häävalssi, rento tanssi tai mikä tahansa siltä väliltä – nyt ehtii treenata ettei kukaan tallo toisen varpaille itse pääpäivänä.

15. Briiffaa seremoniamestari

Kuka kertoo häävieraille mitä seuraavaksi tapahtuu? Seremoniamestari tietty! Jaa myös hänelle hääpäivän kulku ja millaisia ilmoituksia hänen toivotaan hääjuhlan aikana tekemään.

16. Pakkauslista häämatkalle

Häähumussa häämatka voi unohtua. Jos suuntaatte häämatkalle pian häiden jälkeen ja aikaa riittää pakkauslistan miettimiselle, kirjaa tärkeimmät mukaan otettavat tavarat nyt niin reissuun lähtö on stressittömämpää.

17. Hankkikaa juomat

Nyt on viimeistään aika hankkia juhlajuomat – älä unohda alkoholittomia/miksereitä!

18. Opasteet kuntoon

Perinteiset tienvarsikyltit ovat ihania, mutta vaativat valmistelua nekin. Mieti ainakin opasteet juhlapaikalla: mistä löytyy WC, missä pääasiallinen juhlatila on...

19. Lahjat kaasolle/bestmanille

Haluaisitko muistaa kaasoa ja/tai bestmania pienellä lahjalla, joka auttaa teitä molempia muistamaan erityisen päivän ikuisesti? Jos tahdot, nyt on aika hankkia sellainen.

20. Vieraskirja valmiiksi

Toteutustapoja on monia: perinteinen vieraskirja, polaroidkuvauspiste tusseineen, videoklippien nauhoitus... Mieti miten vieraskirja hoidetaan ja varaa sekä valmistele tarvikkeet valmiiksi.

21. Totutelkaa hääkenkiiin

Rakot hääpäivänä, ei kiitos. Käyttämällä juhlakenkiä kotona ne ehtivät muotoutua jalkaan sopivaksi eivätkä hierrä enää itse juhlapäivänä.

22. Viimeistelkää istumajärjestys

Ottakaa viime hetken muutokset huomioon, ja lyökää istumajärjestys lukkoon.

23. Huomenlahja puolisolle

Huomenlahja ei ole pakollinen, mutta mahdollinen. Lahjan ei tarvitse olla kallis tai varattu vain morisamelle. Jos päädyt huomenlahjaan, hanki se hyvissä ajoin.

24. Sormuksien nouto

Ovathan sormukset valmiina ja tallessa?

25. Hankkikaa koristeet

Vielä ehtii hankkia viimeiset koristeet, valoketjut, kynttilät tai servetit.

26. Häälookin kenraaliharjoitus

Testimeikin tai -kampauksen kanssa voi varovasti sovittaa myös muita häälookin osia, myös pukua, solmiota, kenkiä ja koruja on hyvä sovittaa kokonaisuutena ja tehdä viimeiset viilaukset juhlalookiin.

27. Tyhjennä arjen to-do-lista

Ennen häitä muut elämän askareet, harrastukset ja kodin suursiivoukset voi hyvillä mielin jättää vähän vähemmälle.

28. Hääsviitin viimeiset järjestelyt

Onhan hääsviitissä kaikki kunnossa ja skumppa valmiina kun saavutte paikalle?

29. Nimeä somevastaava

Omana hääpäivänä tärkeintä on nauttia hetkestä ilman puhelinta kädessä, siksi hääpäivälle kannattaa nimetä hääseurueesta somevastaava joka jakaa vaikkapa Instagram Storyja sovitulla hashtagillä – ja hääpari voi keskittyä nauttimaan päivästä.

30. Fiilistele!

Kohta sitä mennään! Ota kutkuttavasta odotuksesta ja uudesta elämänvaiheesta kaikki irti. Ihania häitä, murut!


Hääsuunnittelu käynnissä ja ideoita nolla? Venuu.fi on oikea paikka aloittaa hääjärjestelyt, Venuusta löydät ja varaat:

Hääpaikat, cateringit, hääbändit, hääkuvajaat ja hääsuunnittelijat samasta paikasta


Lue seuraavaksi:

Häiden muistilista - apua hääsuunnitteluun

Haaveissa kesähäät? 12 Suomen kauneinta hääpaikkaa kesähäihin


Hääpaikat | Hääpaikat Helsinki | Merelliset hääpaikat Helsinki | Hääpaikat Espoo | Hääpaikat Vantaa | Hääpaikat pääkaupunkiseutu | Hääpaikat Tampere | Hääpaikat Turku | Häät 2022 | Häätilat | Juhlasalit | Huvilat ja kartanot | Catering ja pitopalvelu | Catering ja pitopalvelu häihin

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required