Glitteriä luomilla, skumppalasien kilinää... kaikki juhlia järjestävät haaveilevat juhlista, joissa tunnelma on katossa, mutta miten ikimuistoiset juhlat saa järjestettyä niin ettei budjetti kasva jättimäisiin mittoihin? Avuksesi rientävät nämä 9 juhlajärjestelyiden vinkkiä, joiden avulla saat aikaan maksimaalisen wow-efektin järkevällä budjetilla.

1. Juhlapaikalle isosti tunnelmaa malttibudjetilla: Iggy's

Iggy's – vuokraa edullinen juhlatila Helsingistä Venuu.fi:stä
Iggy's

Moni tyytyy juhlimaan pikkuyksiössään kotibiletyyliin, koska juhlabudjetin ei kuvitella riittävän juhlatilan vuokraamiseen. Helsingin keskustan sykkeessä sijaitseva Iggy's todistaa ennakkoluulot vääriksi: kun juhlakansa ostaa juomansa baaritiskiltä, ei erillistä tilavuokraa peritä – näin juhlabudukin pysyy aisoissa, hauskanpidosta tinkimättä.

Ehtaa rockhenkeä huokuvassa juhlapaikassa tunnelma on piristävän uniikki: voit valjastaa tilan esiintymislaitteiston oman akustisen livekeikan tai stand-up -numeron käyttöön ja rennoilla istuskelualueilla voi kippistellä ja nauttia illan ohjelmasta ilman turhaa pönötystä.

Ilman turhan tilavuokran maksamista juhlaporukkasi voi keskittyä olennaiseen: yhteiseen juhlaan, jota voi jatkaa naapurin kellaridiskossa vaikka aamun pikkutunneille saakka.

Lue lisää ja vuokraa Iggy's juhliisi »

2. Juhlasafkat: määrä vai laatu?

Unelmiesi juhlaruokabuffetin ei tarvitse olla ravintolatasoista ruokatykitystä, vaan pienemmälläkin budjetilla voi saada aikaan unohtumattomat juhlatarjoilut. Testaa vaikka nämä:

 • Sipsibuffet: Kulhot ja eksoottisimmat sipsimaut riviin! Bonuksena yksittäiset pienet dippikupit piristävät suolaisennälkäisiä juhlijoita.
 • Tapastiskin antimet: Kauppojen palvelutiskeiltä ja kylmähyllyistä löytyy valmiita tapasvaihtoehtoja vino pino! Täytetyt minipaprikat, oliivit, juustot ja herkkuleikkeleet toimivat aina, ja hedelmiin sekä suolaisiin kekseihin yhdistettynä eivät maksa maltaita.
 • Nyyttäreiden paluu: Nyyttäreissä ei ole mitään vikaa! Sovi juhlatarjoiluille teema (Amerikan parhaat herkut, retrot juhlaruokasuosikit, vegaanileivonnaiset, testaa uutta reseptiä) ja katso millainen buffet syntyy.

Jos juhlatarjoilubudjettiin riittää rahtusen enemmän pätäkkää, on tarjoilujen hankkiminen cateringiltä erinomainen vaihtoehto. Menusuunnittelun, kokkaamisen, ruokien kuljettamisen ja miksei tarjoilunkin hankkiminen pitopalvelulta vapauttaa juhlien järjestäjältä rutkasti aikaa. Erityisen edullisia ja toimivia juhlacateringeja ovat mm.

 • Crunch Brunch: ihania herkkuplattereita saa juuri tarvitsemansa määrän vaikka brunssiteemalla tai vegaanisina
 • Rulla: käsintehdyt rapeat ja freesit riisipaperirullat ovat sormisyötävää parhaimmillaan. Älkää unohtako dippikastikkeita!
 • Green Hippo Catering: upeita, terveellisiä kahvila- ja brunssiherkkuja kaikille vihreiden ja laadukkaiden herkkujen rakastajille
 • Bär Bar: bowleja, smoothieita ja vaikka mitä muuta sesongin parhaista marjoista ja hedelmistä, kauden kuumimmissa väreissä

3. Ohjelmanumerot eivät unohdu

Kukaan ei unohda bileitä, joista löytyy upea ohjelmanumero. Oman budjetin mukaan päräyttävät ja Instagram-stooritettavat ohjelmanumerot voi järjestää joko kevyesti itse tai ulkoistamalla homman ammattilaiselle. Testaa vaikka:

 • Musikkiesitys: Buukkaa juhliin artisti laulamaan synttärisankarille serenadi tai vetämään minikeikka ruokailun yhteydessä
 • Taikurishow: Abracadabra, oliko tämä korttisi?
 • Tasting: Vain mielikuvitus on rajana: sipsit, viinit, uutuuskarkit, mysteericocktailit... Kokoa jengi yhteisen maistelun äärelle.
 • Kokkaus- tai leivontaworkshop: Yhteinen tekeminen on aina hauskaa! Opetelkaa vaikka cocktailien tai sushin teon salat yhdessä. Jos osaamista ei löydy omasta takaa, opastettuja workshopeja voi saada sekä paikan päällä että etänä.
 • Kuvausseinä: Juhlien ikisuosikki takaa parhaat juhlakuvat. Kasaa kirppiskasasta räiskyvimmät releet kuvausrekvisiitaksi tai osta valmiit juhlakaupasta.

4. Mieti juomat huolella

Juhlien viettäminen juhlatilassa oman kodin sijaan voi yllättäen säästää juomakuluissa. Ulkomaille suuntautuvan juomienhakumatkan juoksevat kulut nousevat matkoineen päivineen yllättävän isoiksi, monessa juhlatilassa vieraiden ostamat juomat korvaavat tilasta maksettavan vuokran.

Näyttävimpien juomaelämysten hakijat voivat buukata tapahtumaansa oman baarimikon – oma nimikkodrinkki, kyllä kiitos!

5. Päräytä illan lopussa

Säästä illan ohjelmanumero illan loppuun, oli se sitten kaverin bändin livekeikka tai pikkujoulujen secret santa -lahjanvaihtoleikki. Jos juhlavieraat eivät ole vielä saapuneet illan alussa olevaan ohjelmanumeroon mennessä, tunnelma voi helposti lässähtää. Pistä siis kannat kattoon ja räjäytä juhlavieraiden tajunta ohjelmanumerolla vasta illan lopussa.

6. Satsaa teemaan

"Bileet" on juhlateemana ihan riittävä, mutta päräyttävyyttä ilman jättibudjettia saa helposti aikaan luomalla juhlille oman teeman, joka näkyy illan drinkeissä, tarjoiluissa, koristelussa, musiikissa ja juhlavieraiden asuissa. Teemassa vain mielikuvitus on rajana ja eri budjetit voi hyvin ottaa huomioon.

Isomman budjetin juhlateemoissa tilaa kannattaa jättää teeman näkymiseen kaikkialla: trooppinen luau, Coachella-tyylitykitys, supersankarit, kasari-neon tai luksusgaala toimivat takuulla.

Pienemmän budjetin juhlateemoina toimivat klassikot kuten ruma T-paita juhla-asuna, "anything but a glass" eli nauti juomasi missä tahansa muussa kuin lasissa, puolison vaatetyylin lainaaminen tai hipsteribileet.

7. Tee tilaa eri toiminnolle

Parhaissa juhlissa jokaiselle juhlien osa-alueelle on oma paikkansa. Näin juhlaväki ei pakkaudu saman ahtaan tarjoilunurkan tai istuma-alueen ympärille ja tunnelma rentoutuu.

Varaa omat pisteensä ainakin ulkovaatteiden säilytykselle, tarjoiluille, baaritiskille, kuvienottopisteelle, istuskelulle ja tanssilattialle. Raivaa tarvittaessa huonekalut pois alta tai tuo niitä yhteen, alueen tarkoituksesta riippuen.

8. Älä unohda snacksejä!

Vaikka tarjolla olisi upeita cateringherkkuja tai buffetpöytä notkuisi kahvileipiä, ei snäcksien merkitystä voi aliarvioida. Varsinkin jos juhlien ateria syödään jo juhlien alussa, on illan edetessä paikalle hyvä varata erilaisia naposteltavia. Satsaa helposti käsin syötäviin herkkuihin, jotka säilyvät hyvin huoneenlämmössä, ja jotka eivät sotke liikaa.

Myös illan tarjoiluja voi hyvin mukauttaa juhlien edetessä. Myöhäisillan edetessä terävimmät cocktailit voi vaihtaa mocktaileihin tai paikalle voi varata yöpalaa vaikkapa hodareiden muodossa juhlakansan äkillistä nälkää lievittämään.

9. Kutsu vain ne jotka haluatkin kutsua

Tärkein on hyvä jättää viimeiseksi. Oli budjettia vähän tai paljon, parhaat juhlat ovat ne, joissa kaikilla on hauskaa yhdessä. Unohda siis turhat paineet kutsua juhliisi tympeä työkaveri tai etäinen sukulainen muodon vuoksi. Juhlasi ovat sinun ja jokainen vieras ansaitsee tulla paikalle vilpittömästi kutsuttuna.

Erinomaiset juhlat on taattu!


Juhlat tulossa ja kaikki levällään? Sellaista sattuu. Onneksi Venuu.fi:stä löydät yli 5000 vuokrattavaa juhlatilaa ja myös kaiken muun eeppisiin juhliin:

Juhlatilat, cateringit, elämykset ja aktiviteetit, esiintyjät, valo- ja videokuvaajat sekä tapahtumatuottajat


Lue seuraavaksi:

Pienet pikkujoulut: näin juhlit turvallisesti

Kuukauden huiput: luksusjuhlat


Juhlatilat Helsinki | Juhlatilat Espoo | Juhlatilat Vantaa | Juhlatilat pääkaupunkiseutu | Juhlatilat Turku | Juhlatilat Tampere | Pienet juhlatilat | Isot Juhlatilat

Catering ja pitopalvelu Helsinki | Catering ja pitopalvelu Espoo | Catering ja pitopalvelu Vantaa | Catering ja pitopalvelu Tampere | Catering ja pitopalvelu Turku | Catering ja pitopalvelu Lahti | Catering ja pitopalvelu Kouvola | Catering ja pitopalvelu häihin | Tarjoilut juhliin | Tarjoilut pikkujouluihin

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required