5 vinkkiä parhaan häävalokuvaajan valintaan. Kuva: Täydenkuun Kuva

1. Tutustu kuvaustyyleihin

Jokaisella hääkuvaajalla on oma, yksillöllinen kuvaustyylinsä. Suosittelemme tutustumaan eri kuvaajien nettisivuihin ja erityisesti koko päivän häätarinoihin. Viimeistään tässä vaiheessa alkaa hahmottua, millaista visuaalista tyyliä haluatte hääpäivänne kuviin. Tärkein seikka kuvaajaan valinnassa on se, puhutteleeko kuvien tunnelma juuri teitä.

2. Etsi vinkkejä blogeista

Vinkkejä erilaisista hääkuvaajista voi löytää googlaamisen lisäksi ihmisten henkilökohtaisista blogeista. Näistä löytyy usein kokemuksia siitä, millaista kyseisten kuvaajien kanssa on työskennellä. Lisäksi blogit toimivat arvokkaina ideapankkeina häiden suunnittelussa. Myös Instagramista löytyy paljon hääkuvaajia ja loputtomasti hääinspiraatiota.

5 vinkkiä parhaan häävalokuvaajan valintaan. Kuva: Täydenkuun Kuva

3. Tutustu sekä potretteihin että dokumentaariseen kuvaukseen

Hääkuvauksessa yhdistyvät yleensä kaksi erilaista kuvaustyyppiä: potretit ja dokumentaarinen kuvaus. Hääpotretit ovat rakennettuja kuvia, joissa kuvaaja ohjaa hääparia useimmiten ennalta sovituissa kuvauspaikoissa.

Muu osa hääpäivästä on enimmäkseen dokumentaarista valokuvausta, joka on luonteeltaan aitojen tilanteiden ja hetkien ikuistamista. Eri kuvaajien näkemykset sekä tyylit ja tavat kertoa hääpäivän tarinaa vaihtelevat suuresti. Voitte pyytää kuvaajilta nähtäväksi laajempia hääpäivän kuvagallerioita.

4. Selvitä, mitä saat

Kuvaajien nettisivuilta löytyy usein tieto siitä, mitä kuvaus sisältää sekä miten, milloin ja missä muodossa kuvat toimitetaan. Jälkikäsiteltyjen, asiakkaalle toimitettavien digitaalisten kuvien määrät saattavat vaihdella kuvaajasta riippuen muutamasta sadasta yli tuhanteen kappaleeseen. Lisäksi kannattaa selvittää toimitetaanko kuvista isokokoiset, taulujen kehittämiseen sopivat tiedostot. Myös valokuvien käyttöoikeudet on hyvä varmistaa. Kaikki nämä tiedot löytyvät yleensä yksityiskohtaisesti eriteltynä hääkuvaussopimuksesta.

5 vinkkiä parhaan häävalokuvaajan valintaan. Kuva: Täydenkuun Kuva

5. Monet kuvaajat toimivat ympäri Suomea

Moni valokuvaaja tekee hääkuvauksia koko Suomen alueella ja jopa ulkomailla, joten hääkuvaajan etsintää ei kannata rajata vain omalle kotipaikkakunnalle.

***Täydenkuun Kuvan Reetta Tulemo ja Niko Jekkonen ovat valokuvaajia, jotka kuvaavat häitä yhdessä. Teksti ja kuvat: [Täydenkuun Kuva](http://taydenkuunkuva.com/).***

Lue seuraavaksi:

[**Suuri hääopas: Helsingin 20 upeinta hääpaikkaa**](http://blog.venuu.fi/suuri-haaopas-helsingin-upeimmat-haapaikat/)

10 x uniikit häätilat

Värimaailma ratkaisee tapahtuman tunnelman


[Hääpaikat Helsinki](https://venuu.fi/haapaikat-helsinki) | [Upeimmat hääpaikat](https://venuu.fi/haapaikat) | [Juhlatilat Helsinki](https://venuu.fi/juhlatilat-helsinki)

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required