Hyvä tunnelma on jokaisen onnistuneen tapahtuman ytimessä — ja tunnelman rakentamisessa ulkonäöllä on väliä. Olitpa järjestämässä pikkujouluja, kokousta tai ystäväporukan tapaamista, mieti etukäteen minkälaista tunnelmaa kaipaat juhliisi. Pitkälle pääsee jo huomioimalla etukäteen värimaailman ja sisustusratkaisut tapahtuman suunnittelussa. Näin ollen järjestäjällekin jää tilaisuudessa aikaa keskittyä olennaiseen: ihmisten kohtaamiseen ja juhlahumusta nauttimiseen.

Erilaisia tapahtumia on vähintään yhtä monta kuin tilojakin, ja paikan valinta ratkaisee, minkälainen tunnelma tapahtumaan rakentuu. Värien harmonia on tärkeää. Tapahtumien väritrendejä ovat mustan, harmaan, ruskean ja luonnonvalkoisen lisäksi murretut, utuiset pastellisävyt. Trendikkäiden sävyjen seassa on myös runsaasti harmaita ja puuterimaisia sävyjä, jotka ovat vaivattomia yhdistellä muiden tilassa olevien värien ja materiaalien kanssa.

Finlandia Penthouse - Venuu.fi

Maltillista värimaailma muodollisiin tilaisuuksiin

Muodollisissa yritystapahtumissa ja -tilaisuuksissa tai tärkeissä juhlissa on ehdottoman tärkeää löytää juhlava, joka sopii tapahtuman arvokkaaseen tunnelmaan. Näyttävään tilaan juhlavuutta luovat erityisesti hienostuneet vaaleat, maltilliset värit, kuten luonnonvalkoisen, harmaan ja hiekan eri sävyt. Mitä muodollisemmasta tapahtumasta ja koristeellisemmasta tilasta on kyse, sitä neutraalimpi värimaailma kannattaa valita.

Tapahtumahotelli Huone / Electrohuone - Venuu.fi

Inspiroivassa tilassa ajatukset heräävät

Turhan jäykistelyn saa tapahtumasta karistettua raikkaalla, välittömällä värimaailmalla. Esimerkiksi rentoon palaveriin tai luovaan workshopiin kannattaa valikoida paikka, jossa on vaivaton olla, tilaa liikkua ja vaihtaa paikkaa sekä hyvä keskittyä ja keskustella. Vaaleat sävyt avartavat, lisäävät tilan tuntua ja vapauttavat yleistä tunnelmaa. Jotta tila ei jäisi turhan etäiseksi, saa värimaailmassa olla persoonaa, esimerkiksi luonteikkaalla tehostevärillä saa tilasta miellyttävän, helposti lähestyttävän ja kutsuvan.

Valkoinen Sali - Venuu.fi

Juhlahumua ja tunnelmaa syvistä sävyistä

On tilaisuuksia, joissa värien käyttöä ei todella tarvitse pelätä. Huolettomaan iltajuhlaan tai pikkujouluihin toimii mahtavasti syvät ja intensiiviset värit, jotka tuovat lämmitä ja rentoa ilmapiiriä. Lisäksi tummat värit usein tuntuvat pienentävän tilaa, jolloin tämä tuntuu intiimimmältä ja tunnelmaisemmalta. Rennoissa ja epämuodollisissa tilaisuuksissa ennakkoluuloton värien käyttö ja kekseliäät sisustusratkaisut ovat paikallaan: ne tuovat tapahtumaan heti persoonallisempaa otetta.

Vaikka tapahtumasuunnittelussa kannattaa noudattaa tiettyjä ohjenuoria, ei persoonallisia valintoja kannata pelätä. Hyvin harkittu tila ja värimaailma tekevät tapahtumastasi ainutlaatuisen ja sykähdyttävän.

Vieraskirjoittajana Emmi Linnankivi, A.S.Helsingö


Lue seuraavaksi:

**[Täydellinen sähköposti – 8 oppia parempiin meileihin](http://http://blog.venuu.fi/taydellinen-sahkoposti-8-oppia-parempiin-meileihin/)**

9 vinkkiä uusien ihmisten kohtaamiseen

20 upeinta tilaa pikkujouluihin

Juhlatilat Helsinki | Pikkujoulut Helsinki | Hääpaikat Helsinki
Festlokal Stockholm | Festlokal Göteborg | Bröllopslokal Stockholm

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required