Onnistunut pitopalvelu kääntää tapahtumasi viihtyvyyskertoimen kattoon. Olipa kyseessä sitten juhlat, valmistujaiset, häät, pikkujoulut tai muu upea tapahtuma, tarjoiluilla voit tehdä osallistujiin lähtemättömän vaikutuksen.

Vieraasi eivät todennäköisesti muista, montako kertaa soitit lempikappaleesi illan aikana, mutta he taatusti muistavat, jos pihvi oli raakaa tai porkkanakakku kuivaa.

Sinulle sopivan pitopalvelun löytäminen voi olla kinkkinen tehtävä, mutta näillä vinkeillä onnistut varmasti!

1. Määritä budjetti ja tarjoilujen laajuus

Voi kuulostaa tylsältä lähteä liikkeelle rahasta, mutta pitopalvelua valitessa se ratkaisee. Catering vie ison osan tapahtuman budjetista, ja harvalla on käytössään rajatonta rahakirstua.

Potentiaalisten cateringehdokkaiden kanssa on myös hyvä jutella siitä, halutaanko juhliin iso ateria, yksi kakku kahvin kera, muutama sormisyötävä vai vähän kaikkea. Muista, että sinun ei tarvitse loihtia juhlatarjoiluja itse ellet halua, mutta voit pitää osan kokkausvastuusta myös itselläsi. Tärkeintä on tietää oman jaksamisen ja taitojen rajat, ja ulkoistaa suosiolla muu pitopalvelulle.

Pro Tip: Käy yhdessä pitopalvelun kanssa läpi, mitä budjetillasi on mahdollista saada, mistä tingitään ja mihin panostetaan. Ammattitaitoinen catering haluaa tehdä asiakkailleen upeita makuelämyksiä, joten he kyllä osaavat rakentaa maistuvat kokonaisuudet jokaiselle budjetille.

2. Luota vaistoosi ja makuaistiin, älä katalogiin tai nettisivuihin

Käy tapaamassa muutamaakin pitopalvelua, niin näet, oletteko samoilla aaltopituuksilla. Vasta yhteisen keskustelun jälkeen tiedät, onko teillä yhteinen näkemys ja ymmärrys tulevasta tilaisuudesta. Cateringin valinnan, jos minkä, voi siis tehdä (ainakin osittain) tunteella!

Pro Tip: Laadukkaan cateringin tunnistat siitä, että he ovat kiinnostuneita tilaisuudestasi, sen teemasta, tyylistä, tarkoituksesta, tavoitteista ja budjetista. Catering käyttää kaikkea tätä tietoa mahdollisimman sopivan menun muodostamisessa. Lisäksi pitopalvelua valitessa kannattaa sopia maistiaisista. Vaikka joskus maistelumenun tekeminen maksaa, se on pieni hinta siitä, että saat mielenrauhan ja voit luottaa täysin pitopalvelun ammattitaitoon.

3. Huomioi yleisimmät ruokavaliot sekasyöjästä gluteenittomaan

Tänä erikoisruokavalioiden kulta-aikana sellaisen menun loihtiminen, joka täyttäisi kaikkien vaatimukset, on jonkin sortin taikatemppu. Jos tiedät vieraiden allergiat ja erikoisruokavaliot, on tärkeää ottaa ne huomioon. Isommissa tapahtumissa kannattaa huomioida ainakin yleisimmät allergiat ja erikoisruokavaliot.

Ammattitaitoiset pitopalvelut ovat varmasti törmänneet lähes jokaiseen erikoisruokavalioon. He osaavat ottaa ne huomioon sekä rakentaa menun siten, että kaikki osallistujat saavat syödäkseen ja ovat tyytyväisiä.

4. Selvitä tapahtumatilan fasiliteetit

Ennen kuin tilaat cateringia on hyvä tietää, minkälainen tapahtumatila on, ja asettaako se rajoituksia pitopalvelulle.

Selvitä ainakin nämä:

Saako tapahtumatilaan viedä omat ruoat? Jos ei, tilalla on todennäköisesti oma catering, jota järjestäjiä ohjeistetaan käyttämään.

Jos omat tarjoilut ovat sallittuja, on hyvä selvittää, minkälainen keittiö tilassa on, onko A-oikeuksia, löytyykö astioita tai kuohuviinilaseja riittävästi ja löytyykö tilalta pöytäliinat ja lautasliinat vai olisiko nekin hyvä vuokrata.

Jos tapahtumatila ei ole cateringille tuttu, on hyvä varmistua, että hekin käyvät tarkistamassa fasiliteetit, jotta h-hetkellä ei tule ikäviä yllätyksiä. Omat ruoat sallivia juhlatiloja voit etsiä täältä.

5. Etsi sielunkumppaniasi (myös pitopalvelussa)!

Kuten sanottu, sinun ja cateringin olisi hyvä olla samalla aaltopituudella. Älä välttämättä tyydy ensimmäiseen löytämääsi pitopalveluun (ellei se ole rakkautta ensisilmäyksellä), vaan ole yhteydessä vähintään muutamaan eri toimijaan, Venuu.fi:ssä cateringin kilpailutus sujuu nopeasti ilman säätöä.

Sellaisen toimijan kanssa neuvotteleminen ja ideointi on helpompaa, joka katsoo maailmaa (tai ainakin ruokaa) samalta kantilta. Bonuksena saatat saada onnistuneen makumatkan!


Etsitkö pitopalvelua? Katso täältä Venuu.fi:n catering-toimijat:

Katso kaikki cateringit »

Katso myös kaikki juhla- ja tapahtumatilat:
Katso kaikki tilat (4000+) »


Lue seuraavaksi:

Parhaat cateringit ja pitopalvelut valmistujaisiin ja lakkiaisiin

Esittelyssä Soupster Catering

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required