5 vinkkiä pitopalvelun varaamiseen

Onnistunut pitopalvelu viimeistelee juhlat kuin juhlat. Siksi cateringin valintaan liittyy odotuksia, ehkä paineitakin. Tässä viisi vinkkiä oikean pitopalvelun löytämiseen.

5 vinkkiä cateringin varaamiseen

Olipa kyseessä sitten juhlat, kokous, häät, pikkujoulut, gaalaillallinen tai muu tilaisuus, tarjoiluilla voit tehdä osallistujiin lähtemättömän vaikutuksen. Sopivan pitopalvelun löytäminen voi kuitenkin olla yksi tilaisuuden järjestämisen haastavimmista tehtävistä. Siksi siihen kannattaakin varata aikaa! Vieraasi eivät todennäköisesti muista, montako kertaa soitit lempikappaleesi illan aikana, mutta he taatusti muistavat, jos pihvi oli raakaa, porkkanakakku kuivaa tai tarjoilut eivät sopineet tilaisuuden tyyliin.

1. Määrittele budjetti.

Voi kuulostaa tylsältä lähteä liikkeelle rahasta, mutta pitopalvelua valitessa se ratkaisee. Catering vie ison osan tapahtuman budjetista, ja harvalla on käytössään rajatonta tapahtumabudjettia. Käy yhdessä pitopalvelun kanssa läpi, mitä budjetillasi on mahdollista saada aikaiseksi, mistä tingitään ja mihin panostetaan. Ammattitaitoinen catering haluaa tehdä asiakkailleen upeita makuelämyksiä, joten he kyllä osaavat rakentaa maistuvat kokonaisuudet jokaiselle budjetille.

2. Luota vaistoosi ja makuaistiin, älä katalogiin tai nettisivuihin.

Koska catering tekee makuelämyksiä eikä valokuvataidetta, ei sitä myöskään kannata valita vain kuvien perusteella. Käy tapaamassa muutamaakin pitopalvelua, niin näet, oletteko samoilla aaltopituuksilla. Vasta yhteisen keskustelun jälkeen tiedät, onko teillä yhteinen näkemys ja ymmärrys tulevasta tilaisuudesta. Cateringin valinnan, jos minkä, voi siis tehdä (ainakin osittain) tunteella!

Hyvän cateringin tunnistat siitä, että he ovat kiinnostuneita tilaisuudestasi, sen teemasta, tyylistä, tarkoituksesta, tavoitteista ja budjetista. Catering käyttää kaikkea tätä tietoa mahdollisimman sopivan menun muodostamisessa. Lisäksi pitopalvelua valitessa kannattaa sopia maistiaisista. Vaikka joskus maistelumenun tekeminen maksaa, se on pieni hinta siitä, että saat mielenrauhan ja voit luottaa täysin pitopalvelun ammattitaitoon.

3. Huomioi yleisimmät ruokavaliot sekasyöjästä gluteenittomaan.

Tänä erikoisruokavalioiden kulta-aikana sellaisen menun loihtiminen, joka täyttäisi kaikkien diettien vaatimukset, vastaa jonkin sortin taikatemppua. Jos tiedät vieraiden allergiat ja erikoisruokavaliot, on kohteliasta ottaa ne huomioon. Isommissa tapahtumissa kannattaa huomioida ainakin yleisimmät allergiat ja erikoisruokavaliot.

Ammattitaitoiset pitopalvelut ovat varmasti törmänneet lähes jokaiseen erikoisruokavalioon. He osaavat ottaa ne huomioon sekä rakentaa menun siten, että kaikki osallistujat saavat syödäkseen ja ovat tyytyväisiä.

4. Minkälaiset fasiliteetit tapahtumatilassa on?

Ennen kuin tilaat cateringia on hyvä tietää, minkälainen tapahtumatila on, ja asettaako se rajoituksia pitopalvelulle. Ensimmäinen tärkeä kysymys on, saako tapahtumatilaan viedä omat ruoat. Jos ei, tilalla on todennäköisesti oma catering, jota järjestäjiä ohjeistetaan käyttämään.

Jos omat tarjoilut ovat sallittuja, on hyvä selvittää muun muassa, minkälainen keittiö tapahtumatilassa on, onko A-oikeuksia ja löytyykö astioita. Jos tapahtumatila ei ole cateringille tuttu, on hyvä varmistua, että hekin käyvät tarkistamassa fasiliteetit, jotta h-hetkellä ei tule ikäviä yllätyksiä. Omat ruoat sallivia juhlatiloja voi etsiä myös Venuu.fi:stä!

5. Etsi sielunkumppaniasi (myös pitopalvelussa)!

Kuten sanottu, sinun ja cateringin olisi hyvä olla samalla aaltopituudella. Älä välttämättä tyydy ensimmäiseen löytämääsi pitopalveluun (ellei se ole rakkautta ensisilmäyksellä), vaan ole yhteydessä vähintään muutamaan eri toimijaan. Sellaisen toimijan kanssa neuvotteleminen ja ideointi on helpompaa, joka katsoo maailmaa (tai ainakin ruokaa) samalta kantilta. Bonuksena saatat saada onnistuneen makumatkan!


Venuu.fi:stä löydät myös parhaat pitopalvelut:

Pitopalvelut »
Pitopalvelut Helsinki »

Katso myös kaikki 2000+ juhla- ja tapahtumatilaa:

Katso kaikki tilat »


Lue seuraavaksi:

Vieraskynä: Tapahtumaviestintä – mitä, kenelle ja milloin?

Esittelyssä pääkaupunkiseudun vuokrattavat saunatilat

Esittelyssä Soupster Catering

Juhlatilat Helsinki | Yritysjuhlat Helsinki| Pikkujoulut Helsinki
Festlokal Stockholm
| Företagsevent Stockholm | Festlokal Göteborg