Tarjoilut on yksi häiden tärkeimpiä elementtejä ja saattaakin tästä syystä aiheuttaa hieman stressiä! Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon? Mikä on pitopalvelun hinta häihin? Mikä kaikki vaikuttaa pitopalvelun hintaan?

Pitopalvelun hinta häissä on yleensä noin 30-45€ per henkilö. Tämä sisältää tyypillisesti alkuruoan, pääruoan sekä jälkiruoan kahveineen. Hinta ei kuitenkaan sisällä mahdollista alkoholia tai muita juomia. Näiden hinta määräytyy hyvin pitkälti sen mukaan, kuinka monta kaatoa (eli lasillista) illallisen ja muun juhlan aikana tarjoillaan. Ruoka- ja juomatarjoilut muodostavatkin usein isoimman osan hääbudjetista!

Jotta hääbudjetin allokointi ja pitopalvelun valinta olisi helpompaa, keräsimme alle tärkeimmät elementit, joista pitopalvelun hinta koostuu sekä vinkit laadukkaisiin cateringeihin hintaesimerkkeineen. Ota siis mukava asento ja laita häätarjoilujen suunnittelu rullaamaan!

Mistä pitopalvelun hinta koostuu? 💸

Pitopalvelujen hinnat voivat vaihdella suurestikin keskenään ja lopulliseen hintaan vaikuttaa kasa eri tekijöitä. Catering-yrityksiltä löytyy usein esimerkkimenuita, joista saa osviittaa heidän hinnoittelusta. Kannattaa myös miettiä hieman valmiiksi omaa budjettia ja kysyä mieleiseltä pitopalvelulta mitä he voisivat tarjota!

Omaa budjettia on helpompi alkaa määrittämään, kun hahmottaa mistä hinta useimmiten koostuu. Muun muassa nämä asiat vaikuttavat pitopalveluiden hintoihin niin häissä kuin muissakin tapahtumissa:

  • Valittu menu – Tarjoiltavien menujen monipuolisuus sekä ruokalajien määrä vaikuttaa ehkäpä eniten hinnoitteluun. Onko toiveissanne esimerkiksi buffet- vai pöytiintarjoilu? Myös menujen räätälöinti voi tuoda lisäkustannuksia!
  • Raaka-aineiden laatu – Ainesosien laatu vaikuttaa merkittävästi hinnoitteluun – korkealaatuiset, kotimaiset, paikallisesti tuotetut, tai vaikeammin saatavilla olevat ainesosat hinnoitellaan eri tavalla.
  • Lisäpalvelut – Erityisesti hääpäivänä elämää voi helpottaa lisäpalveluilla! Monet pitopalvelut tarjoavat ruokien lisäksi esimerkiksi kuljetuksia, henkilökuntaa, astiastoja tai jopa somistusta juhlatilaan.
  • Sijainti – Kaupunkien välillä voi olla isojakin eroja hinnoittelussa. Usein kuitenkin pääsee pienemmällä hintalapulla, kun valitsee pitopalvelun, jonka toimipiste on lähellä teitä. Näin kuljetuksen (tai itse hakemisen) kustannukset ovat mahdollisimman pienet!
  • Tapahtuman koko – Monilla pitopalveluilla on minimimäärä vieraille, joille tarjoiluja valmistetaan. Lisäksi per henkilö -hinta voi tippua sitä mukaan mitä isompi poppoo on kyseessä ja tarjoiluihin saattaa tällöin saada helpommin lisäpalveluja kaupan päälle! Isompaan tapahtumaan tarvitsee kuitenkin esimerkiksi enemmän henkilökuntaa, joka voi puolestaan nostaa lopullista summaa.
  • Ajankohta – Sesonkiajat kuten kesäviikonloput ovat pitopalveluille erityisen kiireistä aikaa, joka useimmiten nostaa myös cateringin hintaa! Myös loppuvuoden pikkujoulukausi on usein kiireistä, mikä heijastuu myös muiden tapahtumien, kuten häiden, kokonaisuuksien hinnoitteluun.

Pitopalvelu häihin hinta: millaisesta summasta puhutaan?

Sitten itse asiaan. Keräsimme yhteen ihania ja herkullisia cateringejä sekä näiden esimerkkihinnat! Kurkkaa ne alta ⬇️

BC Catering

BC Catering

Jo yli 25 vuoden kokemuksella toimiva BC Catering loihtii taatusti suussa sulavat tarjoilut niin häihin kuin muihinkin juhliin! Pääkaupunkiseudulla toimiva pitopalvelu luottaa menuissaan lähiruokaan ja tuoreimpiin raaka-aineisiin, joista valmistuu käsityönä mieleenpainuva kokonaisuus. Cateringin tarjontaan kuuluu myös monipuoliset lisäpalvelut. Yli 75 hengen tilaisuuksissa, hintaan kuuluu automaattisesti astiat, pöytäliinat sekä servetit! Näiden lisäksi heiltä onnistuu muun muassa kuljetus, henkilökunta tilaisuuteen, somistus ja plaseeraus.

Pitopalvelun hinta alkaen: 27,90€/hlö, häämenut 35,90€/hlö

Toiminta-alue: Pääkaupunkiseutu, Kirkkonummi, Tuusula

Tutustu lisää BC Cateringiin »

Juurella-catering

Juurella-catering

Suomalaiseen keittiöön ja lähiruokaan erikoistunut Juurella-catering toimii aina mutkattomasti ja suurella sydämellä! Laatuun panostava pitopalvelu räätälöi menu-kokonaisuuden kunkin asiakkaan kanssa. Voit valita valmiista, huolella valikoiduista menuista tai luoda kokonaan oman – vain mielikuvitus on rajana. Juhlatarjoilut valmistetaan minimissään 20 hengelle. Nappaa pakettiin tarjoilujen lisäksi lisäpalvelut aina kuljetuksesta tarjoilijoihin!

Pitopalvelun hinta alkaen: 32€/hlö, häämenut 46€/hlö

Toiminta-alue: Seinäjoki

Tutustu lisää Juurella-cateringiin »

Arto Rastas Catering / Tampere

Arto Rastas Catering

Kun pitopalvelun slogan on "You name it, we do it" tiedät, että häämenustanne tulee taatusti löytymään juuri teidän lempparimaut! Arto Rastas Cateringin ammattitaitoinen keittiömestari sekä henkilökunta taitaa ainutlaatuiset ja yllätyksellisetkin tarjoilut, joiden ytimessä on sesongin raaka-aineet läheltä. Joustava ja ystävällinen pitopalvelu tarjoilee niin pienet, muutaman kymmenen hengen tilaisuudet kuin usean tuhannen vieraan tapahtumatkin. Niin kuljetus, henkilökunta, astiasto, somistus kuin muutkin lisäpalvelut järjestyvät myös kätevästi samasta osoitteesta!

Pitopalvelun hinta alkaen: 36€/hlö

Toiminta-alue: Pirkanmaa & Uusimaa

Tutustu lisää Arto Rastas Cateringiin »

Haikala Catering

Haikala Catering

Maanläheisiä ja täyteläisiä makuja Euroopasta Aasiaan! Pitopalvelujen moniosaaja Haikala Catering loihtii ikimuistoiset ja varmasti santsikierroksia keräävät tarjoilut tärkeään päiväänne. Pyynnöstä järjestyvät myös superherkulliset gluteenittomat ja vegaaniset menut! Täyden avaimet käteen -paketin saat, kun buukkaat Haikala Cateringilta myös esimerkiksi tarjoilijat, astiaston sekä tietenkin kuljetuksen. Tarjoiluista stressivapaat häät, täältä tullaan!

Pitopalvelun hinta alkaen: 34€/hlö

Toiminta-alue: Uusimaa

Tutustu lisää Haikala Cateringiin »

Lohjan Juhlaserviisi

Lohjan Juhlaserviisi

Lohjan Juhlaserviisin palvelukattauksesta kokoat juuri teidän tarpeisiin sopivan kokonaisuuden! Menuiden hinnat sisältävät aina kauden kukista luodut kukkasomistukset tarjoilupöytään sekä vieraspöytiin, kynttilät, lautasliinat ruoka- ja kahvitarjoiluun sekä tarjoilun kahdeksi tunniksi. Halutessanne kuitenkin pelkät tarjoilut onnistuvat joko kuljetuksella tai itse noudettuna! Tarvittaessa erikoisruokavaliot huomioivat menut ovat räätälöitävissä oman makunne mukaan.

Pitopalvelun hinta alkaen: 28,80€/hlö

Toiminta-alue: Länsi-Uusimaa

Tutustu lisää Lohjan Juhlaserviisiin »

Satama Catering

Satama Catering

Upeita värejä, täyteläisiä makuja ja huippupalvelua – näistä on Satama Catering tehty! Kasvispainotteisen pitopalvelun menut hakevat makumaailmansa Välimeren ja Pohjois-Afrikan keittiöistä. Nämä herkut saavat veden kielelle! Tarjoilut onnistuvat aina kymmenestä hengestä 150 ruokailijaan. Menupaketteja on mahdollista täydentää kuljetuksella, astiastolla sekä henkilökunnalla baarimikkoineen!

Pitopalvelun hinta alkaen: 28€/hlö

Toiminta-alue: Pääkaupunkiseutu

Tutustu lisää Satama Cateringiin »

Behind Bars / Baari tapahtumiin

Behind Bars / Baari tapahtumiin

Entä jos teidän häissä olisikin astetta parempi juomatarjoilu? Behind Bars tuo herkulliset ja tarkkaan suunnitellut cocktailit ja mocktailit häihin! Tämän pitopalvelun baarimestareilla on vuosien kokemus ravintola-alalta – erityisesti cocktaileista. Kokonaisvaltaiseen pakettiin kuuluu 5 tunnin catering, yksi baarimestari, juomalistan suunnittelu, baaritiski ja lasit sekä noin 4-5 cocktailia per vieras.

Pitopalvelun hinta alkaen: 35€/hlö

Toiminta-alue: Pääkaupunkiseutu, Pirkanmaa, Pori, Turku, Porvoo

Tutustu lisää Behind Barsiin »

Jäitkö vielä etsimään sitä oikeaa pitopalvelua? Kurkkaa täältä kaikki pitopalvelut häihin »


Lue seuraavaksi:


Catering ja pitopalvelu Helsinki | Catering ja pitopalvelu Espoo | Catering ja pitopalvelu Vantaa | Catering ja pitopalvelu Tampere | Catering ja pitopalvelu Turku | Catering ja pitopalvelu Lahti | Catering ja pitopalvelu Kouvola | Catering ja pitopalvelu häihin | Tarjoilut juhliin | Tarjoilut pikkujouluihin


Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen