“Huonon muistin etu on se, että voit nauttia useita kertoja samasta asiasta kuin ensimmäistä kertaa.”

Filosofi Friedrich Nietzschen mukaan onnen avaimet piilevät huonossa muistissa. Jos kuitenkin kaipaat lisää helppoja vinkkejä arkesi parantamiseen, tässä niitä on:

7+1 asiaa, joita onnelliset ihmiset tekevät päivittäin – Venuu.fi

1. Laita puhelin älä häiritse -tilaan

Zen-tila on vaikea tavoittaa, jos puhelin hälyttää jatkuvasti jostain enemmän tai vähemmän yhdentekevästä asiasta. Kun laitat ilmoitukset pois päältä, pystyt oikeasti elämään hetkessä, tarkoittipa se töihin keskittymistä tai ystävän kanssa jutustelua.

Pro tip: Merkitse oikeasti tärkeät ihmiset suosikeiksi, niin heidän puhelunsa tulevat läpi, vaikka laittaisit hälytykset pois päältä. Näin odottamasi puhelu tai huoli lapsista ei huojuta keskittymistäsi.

2. Treenaa aamuisin

Vastoin uskomuksia, aamutreeni virkistää eikä uuvuta. Aineenvaihdunta kiittää, vireystila kantaa pitkälle ja mikä parasta, voit omistaa illan hyvällä omatunnolla sohvalle ja Netflixille.

3. Juo enemmän vettä

Nestehukka on usein syy päänsäryille, väsymykselle ja huonolle ololle. Vältyt siis monelta vaivalta varsin vaivattomasti, jos otat hörpyn vähän useammin kuin nyt. Bonusta on myös se, että kun juot enemmän vettä, joudut nousemaan useammin vessaan eli vähennät kropallesi haitallista istumista = kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

4. Hylkää perfektionismi

Täydellinen on hyvän pahin vihollinen. Perfektionismi vie aikaa usein paikoissa, joissa sitä ei ole turhan paljoa muutenkaan. Tee siis parhaasi järkevän aikamääreen sisällä ja lopeta.

5. Nuku tarpeeksi

Unella on selvä yhteys paitsi ihmisen vireystilaan myös siihen, miten onnelliseksi hän itsensä tuntee. Jos ajoissa unille suuntaaminen tuntuu vaikealta, kokeile vaihtaa älylaitteet kirjaan ja nukkua viileässä makuuhuoneessa. Ja jos aamuherätykset tuntuvat myrkyltä, kokeile herätä päivittäin samaan aikaan. Rytmiin tottuu!

6. Ole pihalla – kirjaimellisesti

Ulkoilma tekee hyvää jokaiselle, etenkin jos sen yhdistää liikuntaan. Ulkoilun avulla alennat stressitasoa, saat lisää energiaa päiviisi ja nukut yösi hyvin.

Tiesitkö, että metsä on mahtava stressilääke? Jos haikailet erilaisen metsäelämyksen perään, löydät sellaisen esimerkiksi täältä.

7. Auta muita

Muiden auttaminen tekee onnellisemmaksi, olipa kyse hyväntekeväisyydestä, kaverille muuttoavuksi menemisestä tai siitä, että käyt kaupassa, vaikka oikeasti olisikin puolison vuoro.

+1 Järjestä juhlat!

Okei, ehkä ihan joka päivä ei kannata juhlia. Mutta juhlat ovat onnellisen elämän suola, joten kerää tärkeät ihmiset kasaan ja vietä onnen hetket yhdessä. Hyviä syitä juhlien järjestämiseen ovat esimerkiksi synttärit, nimpparit, pikkujoulut, perjantai, koiran synttärit… You name it.


Juhlia varten tarvitset tietenkin myös juhlatilan. Upeimmat, uniikeimmat ja tunnelmallisimmat juhlatilat löytyvät Venuu.fi:stä!

Katso parhaat tilat juhliin »


Lue seuraavaksi:

20 upeinta tilaa pikkujouluihin

100 ideaa pikkujouluihin

Tapahtuman järjestäjän muistilista – näin syntyy onnistunut tilaisuus

Pikkujoulut Helsinki | Pikkujoulut Espoo| Pikkujoulut Vantaa

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required