🍍
Photo by Pineapple Supply Co. / Unsplash

Kokouksesta toiseen, aamuruuhkabussista vesisateeseen ja taas takaisin. Arki voi välillä tuntua ankealta, mutta mitä jos sinulla ei enää koskaan olisi tylsää?

Tässä 30 uutta ja hauskaa ideaa osaksi arkeasi, joita testaamalla teet elämästäsi hauskempaa. Ota yksi vinkeistä testiin jo tänään!

1. Tsekkaa auringonnousu

Talvella tämä onnistuu keskellä päivääkin, mutta oli vuodenaika mikä tahansa, ota kahvit termariin ja suuntaa aamukävelylle tsekkaamaan päivän auringonnousu.

2. Järjestä juhlat!

Juhlissa voi olla liikaa elämää, mutta elämässä ei IKINÄ liikaa juhlia. Järkkää vaikka teemabileet, ruma T-paitapippalot tai lemminkin nimipäiväjuhlat. P.S. Muista juhlapaikka ja catering! 😉

3. Mini-roadtrip

Hyppää rattiin, ota kamu, eväät ja hyviä CD:itä mukaan. Ottakaa suunnaksi tuntematon kaupunki, merenranta, kummallinen museo tai mikä vaan paikka.

4. Vaihda soittolistaa

Pyöriikö levylautasella aina samat renkutukset? Tsekkaa Spotifyn kustomoidut soittolistaehdotukset tai valitse satunnainen uutuuslista. Johan alkoi kiinnostaa!

5. Plärää vanhoja kuvia

Muistatko ne 3000 lomakuvaa, jotka otit silloin joskus Thaimaassa tai penkkareista? Kaiva albumit ja parhaat puhelinräpsyt esiin, ja nauti kuvamuistoista! Varoitus: voi aiheuttaa myötähäpeää.

6. Kokeile uutta urheilulajia

Kuka jaksaa heilua jätkäkaukalossa ikuisesti? Ota testiin jotain uutta ja jännää! Kokoa kaverit messiin, ja testaa vaikka seinäkiipeily, kuplafutis tai SUP-lautailu.

7. Kaveriporukan kokkisota

Kutsu kaverit saman katon alle kokkaamaan, ja anna tyyppien tuoda satunnaisia aineksia mukanaan. Suunnitelkaa aineksista menu, kokatkaa ja nauttikaa! Ekstrahaastetta supertiukalla budjetilla. Mites olisi vaikka 4€?

8. Tee yksi hyvä teko päivässä

Palauta maahan tipahtanut hanska, avaa kaupan ovi mummelille tai kehu kollegan komeaa uutta bleiseriä. Nämä palvelukset tulee takuulla hyvänä karmana takaisin.

9. Uusi ruokakokemus

Perulaista, egyptiläistä, ihan mitä vaan! Katsasta naapuruston uusin ravintolatulokas tai varaa pöytä ennakkoluulottomasti uudenlaisesta ravintolasta. Ei tiedä mitä herkkuja eteesi kannetaan!

10. Toteuta lapsuuden unelma

Halusitko aina autoradan tai ratsastamaan rannalle? Mikä sinua estää?! Koska aikuiset voi tehdä mitä vaan (jes!), voit tehdä juuri niitä juttuja, joista lapsena haaveilit.

11. Käytä väärää kättä

Kokkaa illallinen, kirjoita kirje tai rapsuta koiraa sillä huonommalla kädelläsi. Käykö mitään jännää? Tuskin! Mutta hauskaa tulee todennäköisesti olemaan, eikä maksa mitään.

12. Järkkää saunailta

Lauteilla maailma ja oma fiilis paranee aina. Kokoa jengi koolle ja varatkaa saunailta, Suomi on hulppeita vuokrasaunoja pullollaan! Kävisikö vaikka Burger Kingin sauna tai saunailta maailmanpyörässä? Wheeeeeee!

13. Mene kurssille

Tähän aikaan ensi vuonna voisit jo osata kirkkoslaavia, tacojen kokkausta tai savenvalantaa. Suuntaa nokka kohti kansalais- ja työväenopistoja – buukkaa huokea kurssi ja opi jotain ihan muuta.

14. Kerää kaveriporukka kokoon

Milloin viimeksi näitte kavereiden kanssa naamakkain? Yhteistä aikaa on hankala löytää, mutta hyvä idea saa tyypit varmasti koolle. Kävisikö vaikka

15. Lähde reissuun

Adios, arki, täältä tullaan kaukomaat! Varaa äkkilähtö tai ensi kesän ulkomaanmatka, tai reissaa ekommin kotimaassa. Tiesitkö vaikka, että Lappeenrannassa on Suomen upein hiekkalinna? Sinne! Ja vety käteen!

16. Tee KonMarit

Elämä olisi hauskempaa ja ehdottomasti zen, jos raivaisit turhat rojut kaapeista pois. Ota Marie Kondon KonMari haltuun, tyhjennä kaapit, kiitä tavaroita palveluksesta ja luovu turhasta. Niin zen.

17. Isännöi tai emännöi

Kotona on hauska järjestää afterwork-cocktailhetki, blini-ilta tai lautapeli-ilta. Vain mielikuvitus on rajana! Ota illan mahdollistajan rooli, ja kutsu väki kotiisi. Hauska ilta on taattu!

18. Muuta järjestystä

Miksi lähteä IKEAan, kun voit uudistaa kotisi vain kalusteiden järjestystä muuttamalla? Älä särje selkääsi vaan pyydä kaveri avuksi. Vaihda sohva toiselle seinälle, käännä sänky tai heittäydy ihan hurjaksi. Uusi koti, uusi sinä.

19. Muuttumisleikki

Miksei kukaan enää järjestä muuttumisleikkejä? Ota kohteeksi itsesi tai kaveri, hankkikaa uusi kampaus, uusi meikki toistenne käsissä tai uusi vaateparsi kirpparilta. Kukas peilistä katsookaan? Sinä, mutta uusi, uljas versio!

20. Tee taidetta seinille

Askartelupuotien ja tilpehöörikauppojen hyllyiltä saa paperia, maalia, pensselit tai taulukankaan muutamalla hassulla eurolla. Päästä luovuus valloilleen ja luo olohuoneen seinälle uusi taideteos! Plussa abstraktista ilmaisusta.

21. Käy koeajolla

Autokaupoille ei tarvitse mennä lompakko auki, voit myös käydä testaamassa uusimman perheauton tai hauskan sähköauton puhtaasti koeajon merkeissä. Hauskaa!

22. Käy standup-keikalla

Nauru pidentää ikää, ja standupin katsominen varmasti ainakin tuplaa sen. Tsekkaa paikalliset baarit ja keikkapaikat, standup-keikkoja on tarjolla useammin kuin arvaatkaan. Muista nessut jos naurat vedet silmissä asti!

23. Hanki viikonloppulemmikki

Oma karvaturri on monen haavelistalla, mutta pentukaupoille ei ole pakko lähteä. Facebook on pullollaan hoitorinkejä, joissa reissaavat lemmikinomistajat etsivät karvaisille mussukoilleen hoitopaikkaa – vaikka viikonlopuksi. Tee se!

24. Mene yllätyskeikalle

Genrestä viis, valitse joku kotikaupunkisi keikoista ja mene paikalle! Livenä musiikki on aina parempaa.

25. Pulahda avantoon

Talviaktiviteeteista parhain: pulahda avantoon! Veri kiertää ja tunnet todella olevasi elossa.

26. Kaverikirppis

Jos olet kateudella himoinnut bestiksen vaatekaapin sisältöä, kaverikirppis on mahtava tapa saada muoti tyylikkäiden kamujen kanssa kiertoon! Kokoontukaa yhteen, tuokaa kierrätettävät vaatteet mukananne ja vaihdelkaa. Muotiluomusten todennäköisyys 101%.

27. Ota kamera mukaan

Samoja rantapolkuja ja katuja tulee tallattua laput silmillä, ja usein kovalla kiireellä. Milloin viimeksi pysähdyit ihastelemaan maisemia? Ota kamera mukaan, ja käy tallentamassa tuttujen paikkojen parhaat palat.

28. Vaihda työpistettä

Vaihtelu virkistää! Tee kollegan kanssa hyvä diili, ja vaihtakaa päittäin työpistettä. Johan alkaa toimisto näyttää uudelta.

29. Luokkakokous!

Mitähän kaikki yläastekaverit nykyään tekevät? Älä suotta kurki Facebookista, ei sitä kukaan päivitä kuitenkaan. Järjestä luokkakokous rennosti vaikka ravintolassa tai saunaillan merkeissä. Hauskaa!

30. Tee aikakapseli

Nappaa vanha kenkälaatikko, ja laita mukaan muistoja juuri tästä hetkestä. Polaroid-kuvat, CD, suosikkikarkkipaperi tai ihan mitä vaan! Raota laatikkoa 5 vuoden päästä ja nostalgisoi!


Joko on hauskaa? Jos ei, juhlinta auttaa takuuvarmasti!

Etsi inspiroiva ja hauska juhlatila Venuu.fi:stä »


Hanki samaan syssyyn juhlaruoat eli catering Venuu.fi:stä »


Lue seuraavaksi:

Juhlat tulossa? Vältä nämä 6 yleistä virhettä

Venuun vinkit kesäjuhliin ja tiimipäiviin – nämä on testattu toimiviksi


Juhlatilat Helsinki | Juhlatilat Tampere | Juhlatilat Turku | Kokoustilat Helsinki | Kokoustilat Tampere | Kokoustilat Turku

Catering ja Pitopalvelu Helsinki | Catering ja Pitopalvelu Espoo | Catering ja Pitopalvelu Vantaa | Catering ja Pitopalvelu Tampere | Catering ja Pitopalvelu Turku | Catering ja pitopalvelu Kuopio | Catering ja pitopalvelu Oulu | Catering ja pitopalvelu pääkaupunkiseutu | Catering ja pitopalvelu vegaaneille | Catering ja pitopalvelu häihin | Catering ja pitopalvelu juhliin

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required