Häät tulossa, mutta korut vielä puuttuvat ja niiden valinta aiheuttaa lähinnä päänvaivaan? Hätä ei ole tämän näköinen, nimittäin keräsimme yhteen parhaimmat tärpit korujen valintaan sekä vinkit ihaniin korutoimijoihin!

Kuvituskuva: tummansiniset hääkengät, ruusu sekä kolme sinertävää lautasta vaaleansinisen liinan päällä, joissa helmikoruja häihin

Hääkoruihin ja häihin ylipäätään liittyy paljon perinteitä ja sääntöjä. Älä kuitenkaan pelkää tehdä häistä juurin teidän näköiset – ottakaa haltuun ne perinteet, jotka tuntuu omalta ja jättäkää loput pois tai muokatkaa ne! Parhaimmillaan hääkorut ovat sellaisia, joita käyttää mielellään myös häiden jälkeenkin ja toki sormukset kulkevat kädessä mukana päivittäin.

Miten valita morsiamen hääkorut?

Morsiamen korut sormuksia myöten kannattaa ostaa sellaisessa jalometallissa, joka istuu parhaiten omaan tyyliin myös arjessa. Näin niiden käyttö tuntuu luontevalta myös häiden jälkeen!

Usein sormukset valitaan hääpäivän kokonaisuuteen ensimmäisenä, joten muiden elementtien valintaa voi ohjata näillä. Kun häämekkokin on valittuna, on muut hääkorut helpompi parittaa sormusten ja mekon kanssa! Tokikin, jos esimerkiksi suvusta löytyy suurta tunnearvoa kantava perintökoru, voi häämekon valita myös suoraa siihen sopivaksi.

Umpinaisen mekon kanssa kannattaa korupanostukset kohdistaa korvakoruihin sekä halutessaan käsikoruun. Avoimemman kaula-aukon sopii loistavasti myös juhlava kaulakoru. Mekosta riippumatta, anna persoonasi näkyä myös hääkoruissa ja sormuksissa!

Kuvituskuva: häiden morsiamet pitävät toistensa käsistä, kummallakin pienet kukkakimput kädessä, taustalla vihkijä

Entäpä sulhasen korut häihin?

Tyypillisesti sulhasen häätyyliin kuuluu sormuksen ja puvun lisäksi kalvosinnapit sekä kello. Kelloon sopii loistavasti joko tyylikäs nahka- tai metalliranneke sekä simppeli kellotaulu. Aikaa kestävä design on tässäkin avain onneen! Mikäli kellolle ei tulisi käyttöä myöhemmin, voi tämän sijaan valita myös käsikorun. Kalvosinnappien väri kannattaa valita kellon tai korun metallien mukaan, jolloin ilme pysyy yhtenäisenä.

Perinteisen etiketin mukaan frakin tai smokin kanssa tulisi rannekellon sijaan käyttää esimerkiksi taskukelloa. Tärkeintä kuitenkin on, että ilme miellyttää omaa silmää ja etiketinkin voi aina unohtaa mikäli se ei tunnu omalta! Jos asu on rennompi tai ei sisällä pukua ollenkaan, sopii sulhasen asuun myös loistavasti kaula- ja käsikorut. Mikäli sulhasella on korvareiät, voi näihin valita tyylikkäät korut, joiden värimaailma istuu muuhun kokonaisuuteen.

Mitä muuta ottaa huomioon hääkoruissa?

Hääseurueen korut

Mikäli kaasojen ja bestmanien pukeutuminen on yhteneväinen, voi korutkin halutessanne olla samanlaiset. Toisaalta, valitsemalla yhtenevät korut koko hääseurueelle, saa kokonaisuutta sidottua enemmän yhteen, vaikka seurueen asut muutoin eivät olisikaan matchaavat! Ehkäpä esimerkiksi kaasojen korvakorut ja bestmanien kalvosinnapit voisi olla samaa sarjaa? Korut voivat toimia myös loistavina kaaso- ja bestmanlahjoina! Muutoin on hyvä pitää huoli ettei hääseurueen budjetti nouse liian korkeaksi, mikäli he kustantavat päivän asun itse.

Huomenlahja

Häiden perinteisiin on kuulunut sulhasen morsiamelle ostama huomenlahja, joka annetaan häiden jälkeisenä päivänä. Vanhoina aikoina lahjan tarkoitus oli taata vaimon tulevaisuus, mikäli puolisolle kävisi jotakin.

Nykypäivänä huomenlahjan rooli on hyvinkin erilainen ja toimii pitkälti muodollisuutena. Monet ovat kuitenkin uudistaneet perinnettä niin, että kumpikin parista antaa toisilleen lahjat tai esimerkiksi jo häissä käytettävät korut toimivat hieman etukäteen annettuna huomenlahjana!

Kuvituskuva: kuvassa käsi, jopa pitelee kämmenellään kahta hääsormusta

Sitten itse koruihin: mistä ostaa upeat hääkorut? 💍

Hääkorutoimijoita löytyy todella laaja kattaus, joten keräsimme alle Venuun suosikkeja valinnan helpottamiseksi. Kotimaisten toimijoiden suosiminen kannattaa aina, joten tästä listauksesta löydät vain sellaisia! Oli etsinnässä siis kihlasormukset, vihkisormukset, kaulakorut, korvakorut, kellot, kalvosinnapit tai muut hääkorut, lähde liikkeelle tästä!⬇️ Checkaa myös ammattilaisten vinkit korujen valintaan💡

Kultaseppä Kulmala

Kultaseppämestari Pekka Kulmalan luotsaama Kultaseppä Kulmala on helsinkiläinen korupaja, jonka koruissa yhdistyy upeasti klassiset piirteet moderniin muotoiluun. Kulmala nimen alla luodut korut ovat todella käsityöläisyyden tinkimättömiä taidonnäytteitä! Koruissa saa näkyä suunnittelijan kädenjälki sekä suomalainen design. Kulmalan filosofiaan kuuluu aikaa kestävä kauneus: hyvin tehtyä korua voidaan korjata ja se on aarre myös tuleville sukupolville.

Kulmalan tekemisen ytimessä on myös vastuullisuus – sen lisäksi että koruissa panostetaan laatuun, on niiden materiaalit huolella valittuja. Heidän jalokivitoimittajillaan on Responsible Jewellery Councilin sertifikaatti ja käytetyt jalometallit ovat yli 90% kierrätettyjä. Lisäksi koruissa käytetään muun muassa kotimaisia jalokiviä kuten uskomattoman kauniita Luumäen beryllejä.

💍
"Sormusta hankkiessa kannattaa kuunnella kokenutta kultaseppää, joka auttaa kestävissä materiaalivalinnoissa. Voit valita sormukseesi esimerkiksi Lapista huuhdottua kultaa, kierrätettyä platinaa ja vastuullisia jalokiviä. Vaihtoehtoja on monia myös perinteisten timanttien lisäksi, kuten rubiinit ja safiirit! Mahdollisuuksia uniikkisormuksen toteuttamiseen on lukemattomasti, kun tietää mistä kysyä." - Kulmala

Holmasto

Vuonna 1949 perustettu Holmasto kulkee jo perheen kolmannen sukupolven omistuksessa! Heidän valikoimastaan löytyy laaja kattaus kansainvälisiäkin koru- ja kellomerkkejä sekä jalokivi- ja jalometallituotteita. Holmaston upea valikoima koostuu ihanista vintage-koruista aina sormuksista kaulakoruihin. Mikä ihana vaihtoehto omannäköiseen ja vastuullisempaan koruun!

Verkkokaupan lisäksi Holmastolla on kivijalkamyymälä Helsingin keskustassa, jossa upeita koruja voi käydä hypistelemässä paikan päällä.

💍
"Vintage-koruvalikoima on monipuolinen ja väistämättä uniikki; jokaista korua on vain yksi. Meistä on ihana ajatella, kuinka kukin niistä odottaa uutta omistajaansa tarinaansa jatkamaan! Tee rohkeasti omannäköisesi valinta, jotta korulle on käyttöä myös häiden jälkeen. Hääkorusta jää kaunis muisto rakkaudenpäivästänne, kun se on itsesi näköinen ja laadukkaista materiaaleista valmistettu." - Holmasto

Korupaja Helmi

Hurmaava Korupaja Helmi on pieni, kierrättämiseen erikoistunut kultasepänverstas Haapavedeltä! Korupaja Helmen luomusten takana on suunnittelija Anni-Riitta Koskela ja kultaseppä Markku Koskela. Heidän kädenjäljistään syntyneitä koruja valmistetaan aina pieniä määriä ja menekin mukaan. Nämä upean persoonalliset korut erottuvat!

Korupaja Helmi toteuttaa myös sormuksia mittatilaustyönä ja osaavan kultasepän kanssa korun saa juuri oman näköiseksi. Sormuksissa käytetään kierrätettyä ja puhdistettua ekologista jalometallia, mutta halutessaan koru voidaan tehdä myös asiakkaan tuomasta materiaalista! Timantit ja muut jalokivet tilataan Helmen hyväksi todetuilta kumppaneilta.

💍
"Kun teettää sormuksen tilaustyönä, mieti jo etukäteen toivebudjetti sekä omat haaveet tyylin suhteen, joiden pohjalta kultaseppä voi arvioida mahdollisen hinnan! Ole myös ajoissa liikkeellä ja käy liikkeessä paikan päällä, jolloin saat kirkastettua kultasepän kanssa suunnitelmat sekä mitat varmistettua. Pohdi lisäksi käytettävyyttä: jos sormus on jokapäiväisellä käytöllä, ei kannata valita hentoista tai korkealla kivi-istutuksella olevaa sormusmallia." - Korupaja Helmi

Sandberg

Vuoden 2023 hääkultasepäksikin kruunattu Sandberg suunnittelee ja valmistaa kaikki timanttikorunsa Suomessa! Korut valmistetaan aina pienissä erissä käsityömenetelmin, jolloin kultasepän kädenjälki pääsee oikeuksiinsa, laatu pysyy tasokkaana eikä turhia ylijäämiä synny. Yritys on saanut alkunsa jo vuonna 1960, josta lähtien korut on aina tuotettu asiakkaiden toiveita kuunnellen. Ehkäpä siksi Sandbergin suosio ei tunnu laskevan vielä yli 60 vuodenkaan jälkeen!

Sandbergin osaava henkilökunta auttaa myös aina sopivan sormus- ja koruyhdistelmän valinnassa heidän omissa esittelytapahtumissaan sekä ammattitaitoisten jälleenmyyjien toimesta. Esimerkiksi hääkoruista tärkeimpien – kihla- ja vihkisormusten – valinnassa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota sormusten runkorakenteisiin. Tukevuuden ja kestävyyden ohella myös sormusten rakenteiden yhteensopimisella on väliä.

💍
"Tämänhetken suosituimman sormustyypin eli halosormuksen halokoristeen ja sen alle tulevan rivisormuksen väliin on jäätävä reilu ilmarako, jotta myös rivisormus säilyy ehjänä vuosikymmenet. Halosormuksen riittävä korkeus viereiseen sormuksen nähden on siis erittäin tärkeää. Muista kuitenkin, että sormusten yhteensopivuus on myös pitkälti makuasia – runkorakenteiden yhteensopivuuden jälkeen oma maku on se seuraavaksi tärkein valintaan vaikuttava tekijä!" - Sandberg

Festive

Festiven korujen historia alkaa jo 1940-luvun lopulta, kun yrityksen perustaja Helge Narsakka sai oppipojan paikan Tillanderin kultasepän verstaalta. Pikakelauksena 2020-luvulle, tänä päivänä Festiven koruja valmistetaan jo neljännessä polvessa! Myös Festiven korut on suunniteltu kestäväksi sukupolvelta toiselle. Brändin koruja voi päästä ihailemaan paikan päälle Festiven omalle showroomille Hämeenlinnassa tai jälleenmyyjien liikkeissä ympäri Suomen.

Perinteinen kultasepäntyö yhdistyy Festiven koruissa saumattomasti moderniin näkemykseen ja tekniseen osaamiseen. Korujen valmistuksessa pyritään ottamaan mahdollisimman monelta kantilta niin ihminen kuin ympäristö huomioon. Kaikki materiaalit ovat tarkkaan valittuja sekä aina kun mahdollista, kierrätettyjä. Tämän lisäksi Festive käyttää koruissaan perinteisten timanttien ja muiden jalokivien lisäksi laboratoriotimantteja!

💍
"Laboratoriotimanttien suosio kasvaa ja on vaihtoehtona pidetty erityisesti edullisemman hinnan vuoksi timanttikoon kasvaessa. Laboratoriotimantti on rakenteeltaan, kestävyydeltään ja ominaisuuksiltaan samanlainen kuin luonnontimantti ja sopii kaikkiin timanttikoruihin vaihtoehtona." - Festive

Au3 Kultasepät

Todellista WAU-fiilistä! Au3 Kultasepät on Tero Hannosen ja Jussi Louesalmen muotoilupainotteinen kultasepänyritys, joka on saanut alkunsa vuonna 2003 Helsingissä. Au3:n verstaalla työskentelee useita seppiä. Teron ja Jussin sekä muutaman muun kultasepän upeita koruja voi käydä ihailemassa ja sovittamassa Au3:n kauniissa koruliikkeessä Helsingin keskustassa.

Au3 Kultaseppien tunnetuin koru on Jussi Louesalmen suunnittelema timantti-safiiri-sormus Keto, joka voitti Vuoden kaunein sormus 2017-kilpailun. Upean raikas ja värikäs korumallisto ihastuttaa ilmeellään ja epäsymmetrinen jalokivien asettelu tuo koruihin keveyttä ja leikkisyyttä. Koska laajasta korumallistosta löytyy niin sormuksia, korvakoruja ja kaulakorujakin, saa koruista luotua hääjuhlaan (myös tuleviin juhliin!) hienon, yhtenäisen kokonaisuuden!

💍
"Hääkorujen valinnassa kannattaa ehdottomasti huomioida laadukas korumuotoilu, vastuulliset ja kestävät materiaalivalinnat sekä kultasepän korkeatasoinen ammattitaito – kotimaisuutta tietenkään unohtamatta. Ja tietysti korun täytyy olla myös ihana! Kun vihkisormus herättää ihastusta ja voimakkaita tunteita, löytyy huomenlahja sekä tulevat vuosipäivälahjatkin helposti samasta korumallistosta. Muista myös huollattaa hääkorut säännöllisesti kultasepänliikkeessä!" - Au3 Kultasepät

Kultasepät Andreasen

Tampereelta lähtöisin olevan Kultasepät Andreasenin koruista vastaa perustajan Reijo Andreasenin poika Jussi Andreasen niin kultasepäntöiden kuin suunnittelunkin osalta! Koruvalikoiman ytimessä ovat juurikin heidän itse suunnittelemat kihla- ja vihkisormukset.

Sormukset valmistetaan aina räätälöidysti asiakkaan mittojen mukaan, jolloin onnistuu myös erilaisten pienten muutosten teko malleihin, mutta myös kokonaan uniikit mittatilaustyöt onnistuvat! Esimerkiksi kihla- ja vihkisormukset voidaan toteuttaa parin toiveiden ja ideoiden pohjalta, jolloin oman luovuuden voi päästää valloilleen. Silloin kun sormusyhdistelmät suunnitellaan puhtaalta pöydältä, on mahdollista toteuttaa juuri teidän näköisiä unelmia!

💍
"Yksi suosituimmista tavoista luoda kaunein sormusyhdistelmä on valita kihlasormus ja vihkisormus, jotka täydentävät toisiaan. Yhdistämällä samankaltaisia muotoiluelementtejä, kuten koristeluja tai kivien asettelua, saadaan aikaan harmoninen ja tasapainoinen kokonaisuus. Jenkkityylinen muotokieli on rantautunut myös Suomeen ja kihlasormukseksi valitaan usein näyttävämpi sormus, ja vihkisormukseksi puolestaan sirompaa sormusta" - Kultasepät Andreasen

Sunkoru

Laajan kattauksen korujen kotimaisia uutuuksia ja tunnettuja huippubrändejä yhteenkokoava Sunkoru on oululainen perheyritys suurella sydämellä. Valikoimaan pyritään valitsemaan aina asiakkaita ihastuttavia ja yllättäviäkin koruja, niin suuremmilta toimijoilta kun pienemmiltä käsityöpajoiltakin, pieninä erinä. Koruja löytyy aina vihkisormuksista kalvosinnappeihin! Brändeihin kuuluu muun muassa Kalevala, Lumoava, Lempikoru, Finnfeelings ja Beat of Love – jokaiseen makuun siis varmasti jotakin.

Sunkorun myymälä sijaitsee Oulussa, jossa koruja pääsee katsomaan paikan päälle. Myymälässä pääsee myös hyödyntämään vielä paremmin Sunkorun ammattilaisten apua! Näyttämällä esimerkiksi kuvan mekosta ja muusta asukokonaisuudesta, pystytään hääkorutkin valitsemaan helpommin.

💍
"Mieti koruja kokonaisuutena asuusi – yksinkertainen on kaunista! Sopivat korut riippuvat paljolti esimerkiksi kampauksesta ja mekon tai puvun mallista. Koru tai korut voivat myös löytyä perheenjäseniltä, suvusta löytyy monesti ihania vanhoja koruja joita voi ja kannattaa hyödyntää. Eli aina ei tarvitse lähteä kauppaan ja hankkia välttämättä uutta!" - Sunkoru

Onko juhlatila häihin vielä etsinnässä?

Juhlatilat Helsinki | Juhlatilat Espoo | Juhlatilat Vantaa | Juhlatilat pääkaupunkiseutu | Juhlatilat Turku | Juhlatilat Tampere | Pienet juhlatilat | Isot Juhlatilat


Lue seuraavaksi:


Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen