Aurinko paistaa, sireenit tuoksuu ja meri kimmeltää. Olosuhteet Kaivohuoneella hipovat täydellisyyttä. Ei ihme, että niin moni haluaa tulla viettämään juhlia ja kesäiltoja juuri tähän paikkaan. On halunnut jo 180 vuoden ajan. Miten Kaivohuone on pysynyt suosiossa niin pitkään? Miltä näyttää Kaivon uusi ilme? Ja miten uima-allas liittyy tähän kaikkeen?

Varaa Kaivohuone yksityistilaisuuksiin Venuu.fi:stä

Kaivon 180 vuotta – aristokraatteja, tasa-arvoa ja uima-allas

Kaivohuone, kavereiden kesken Kaivo, on yksi Helsingin vanhimmista, mutta yhä suosituimmista ravintoloista, jossa eletään hetkessä ja nautitaan elämästä.

1800-luvulla meno oli hulvatonta, kun Kaivohuoneella viihtyivät venäläiset aristokraatit, kreivit ja kreivittäret sekä muut aikansa silmäätekevät. 1900-luvun alku oli sotien ja kieltolakien johdosta hiljaista, mutta 1950- ja 1960-luvulla juhlittiin taas: Kaivohuoneelle tuli varietee, estraditaide ja uima-allas.

Jos mietit, mitä uima-altaalle tapahtui, niin ei mitään. Se on ravintolassa edelleen. Tosin piilossa lattian alla, sillä Suomen alkoholilainsäädäntö ei suhtaudu uima-altaaseen ravintolassa yhtä suopeasti kuin 60-luvulla. Hauskoja tarinoita uima-altaasta tosin liikkuu edelleen, miten sieltä on saattanut löytää itsensä kesken illan pulikoimasta puku päällä.

Vuonna 1965 Kaivohuone otti ensimmäisenä ravintolana merkittävän tasa-arvon askeleen: naiset pääsivät ilman miesseuralaista sisään ravintolaan. Kaivoa on siis kiittäminen yhdenvertaisesta huvittelusta!

Harvassa paikassa ovat käyneet kaikki. Kaivohuoneella on. Lönnrot, Snellman, Runeberg, Kekkonen… Tiivistettynä voi sanoa, että kaikki Suomen historian merkittävät henkilöt ovat astuneet Kaivohuoneen ovista sisään.

Yritys- ja yksityistilaisuudet Kaivohuoneella - Venuu.fi

Kaivohuoneen suosion salaisuus

Ei ole itsestäänselvyys, että ravintola pysyy pinnalla 180 vuotta. Mikä on Kaivohuoneen suosion salaisuus?

Tea: “Uudistuminen. Kaivo on aina ollut uudistuksellinen ja ajan hengessä mukana. Ei olla jämähdetty.”

Tänä keväänä Kaivohuone loi nahkansa jälleen, kun uusin remontti valmistui. Lopputulos on erittäin onnistunut ja ilme freesi ja tyylikäs. Uudistuksessa otettiin huomioon myös asiakkaiden ja tapahtumajärjestäjien toiveet.

Henri: “Edellisen ilmeen tumma mahonki oli aika hallitseva. Haluttiin freesata ja keventää, mutta ehdottomasti säilyttää tyylikkyys ja huvilamaisuus. Lisäksi haluttiin tehdä tilasta helposti muokattava ja muunneltava.”

Muunneltavuudelle onkin kysyntää, sillä yksityistilaisuuksien määrä on kasvanut viime vuosina tasaisesti. Yökerhotoiminnan lisäksi Kaivohuone palvelee asiakkaitaan ympärivuotisena tapahtumapaikkana.

Järjestä juhlat Kaivohuoneella helposti - Venuu.fi

Satojen tilaisuuksien ravintola

Kaivohuone on tilana huvilamainen ja juhlava, mutta silti siellä vallitsee rento ilmapiiri. Tilaisuuksiakin järjestetään laidasta laitaan, aina pienistä ja rennoista grillibileistä isoihin juhliin. Tästä halutaankin pitää kiinni: Kaivon ovet ovat auki kaikille.

Pitkän miettimisen jälkeen Henri ja Tea keksivät yhden rajoituksen:

Tea: “No saunailtaa ei voi järjestää, kun sauna puuttuu. Se onkin sitten varmaan ainut. Muuten ei ole rajoituksia ja täällä on järjestetty todella laaja kirjo tilaisuuksia”.

Vakuudeksi he alkavat luetella pikkujouluja, häitä, synttäreitä, tanssi-iltoja, istuvia illallisia, asiakastilaisuuksia, pressitilaisuuksia, ylioppilasjuhlia, lastensynttäreitä. Tuntuu, että kaikki elämän varren juhlat onnistuvat Kaivohuoneella.

Monipuolisuuden ja muokattavuuden lisäksi Kaivohuoneen valtteja on nopeus ja helppous.

Tea: “Kaikki fasiliteetit löytyy: tekniikka, kalusteet, baari, henkilökunta ja siivoukset. Lisäksi tarjoilut pystytään räätälöimään asiakkaan toiveiden ja budjetin mukaan. Kaivohuone on sitä kautta helppo ja kustannustehokas paikka järjestää juhlia.”

Tea myös painottaa, että hommat hoituvat varmasti nopeasti ja ketterästi aina tarjouksen saamisesta tilaisuuden käytännön järjestelyihin.

Yksityistilaisuus Kaivohuoneella – varaa Venuu.fi:stä

Kaivon vinkit: näin järjestät onnistuneen tilaisuuden

180 vuoden kokemuksella, voi sanoa tietävänsä, miten järjestetään hyvä tilaisuus. Tässä Kaivohuoneen teesit:

1. Mieti, kenelle tilaisuus järjestetään
Hyvässä tapahtumassa on otettu osallistujat huomioon suunnittelun alusta asti. Älä kasaa paineita siitä, että pitäisi olla kaikkea erikoista. Mieti, mistä vieraat pitävät ja mikä saa heidät nauttimaan olostaan.

2. Keskity perusasiaan: yhdessäoloon
Mahtipontiset ja pompöösit juhlat ovat taakse jäänyttä aikaa. Nyt keskitytään yhdessäoloon ja ihmisiin sekä hyvään ruokaa ja juomaan. Laatu korvaa määrän ja yksinkertaisuus suureellisuuden.

3. Hyvät juhlat ei tarkoita isoa budjettia
Pienelläkin panostuksella voi saada todella kivat juhlat, kun vieraiden mieltymykset on otettu huomioon. Suuri budjetti ei siis automaattisesti tarkoita hyvää tilaisuutta.

Henri ja Tea myös painottavat, että Kaivohuoneelta saa aina apua tilaisuuksien suunnittelussa ja ideoinnissa. Tuhansien järjestettyjen tilaisuuksien tuoma ammattitaito on rautainen. Asiakkaan ei siis turhaan tarvitse huolehtia, vaan hän voi luovuuttaa tilaisuutensa osaaviin ammattilaisten käsiin.


Haluaisitko saada tilaisuutesi osaksi Kaivohuoneen pitkää historiaa ja päästä ensimmäisten joukossa juhlimaan uudistuneessa ravintolassa?

Katso lisätiedot Venuu.fi:stä ja ota helposti yhteyttä Kaivohuoneeseen:

Katso lisää Kaivohuoneesta »


Lue seuraavaksi:

Venuun Timantit: Elämyksiä merellä – Hiiohoi »

20 x Helsingin uniikit juhlatilat »

10 x uniikit häätilat »


Juhlatilat Helsinki | Hääpaikat Helsinki | Kokoustilat Helsinki | Saunat Helsinki

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required