Päivitetty 5/2024

Pikkujoulukausi on taas käsillä, mutta miten tehdä tämän vuoden pikkujouluista unohtumattomat, hauskat ja – mikä tärkeintä – erilaiset kuin viime vuonna? Tässä muutama helposti toteutettava viime tingan vinkki monenlaiseen makuun, joiden avulla loihdit eeppiset pikkujoulut vaikka aika olisi kortilla. Bailando! 🕺🎄

Pikkujoulut kodin tai toimiston ulkopuolella

1. Ruokaa ja juomaa – keep it simple

Kukapa ei tykkäisi syödä ja juoda hyvin pikkujouluissa? Satsaamalla illan tarjoiluihin olet jo aimo harppauksen lähempänä ikimuistoisia pikkujouluja. Ravintoloiden kabinetit ovat aliarvostettu pikkujoulupaikka: tila on varattu vain omalle juhlaporukalle ja huippulaatuista ruokaa ja juomaa saa ilman säätöä.

Juomakulttuurin ystävien pikkujouluihin sopii erinomaisesti viininmaistelu tai cocktailkoulu unohtumattomana ohjelmanumerona. Kulinaaristen elämysten ystävät arvostavat yhteistä kokkikoulua – kursseja on varattavissa myös etänä!

2. Hemmottelevaa hyvinvointia

Rankan vuoden jälkeen pieni rentoutus osana pikkujouluja tekee terää. Hyvinvointipikkujoulujen ohjelma alkaa joogatunnilla ja jatkuu sen jälkeen suklaakurssilla tai kosmetiikan valmistuksella. Todellista rentouttavaa irtiottoa kaipaava kompakti pikkujouluporukka voi ottaa testiin myös ihanan rentoutuskellunnan. Ommmmmm...

3. Elämyksiä ja äksöniä

Hurjapäiden adrenaliinitasot saadaan nousemaan ainakin kiipeilyseinällä tai eeppisessä vapaalentotunnelissa. Kesä talven keskelle tuodaan testaamalla parhaat kesäurheilulajit upealla, sisälle rakennetulla hiekkarannalla palmujen katveessa.

Pikkujoulut toimistolla

1. Toimiston muodonmuutos

Kokouspöytien ja arkistokaappien keskellä harvan juhlatunnelma nousee kattoon. Ota luovat keinot käyttöön, ja muuta arkisen aherruksen keskipiste upeaksi juhlatilaksi. Hyödynnä juhlapalvelujen koristevalikoimat tai ehtiessäsi kokoa kirppareilta tai kollegoilta vino pino koristeita.

Toimiston juhlakuntoon muuttavat helpoiten hämyisä valaistus, LED-kynttilät, diskopallo, värikkäät valot ja metallinhohtoiset, glamouria tihkuvat ilmapallot. Muista, että pikkujouluissa kimallusta ja kynttilänvaloa ei koskaan voi olla liikaa!

2. Satsaa ohjelmanumeroon

Pelkkä ruokailu ja minglaus pikkujouluissa voi puuduttaa, lyhyelläkin aikataululla juhlapaikalle voi hankkia inspiroivan puhujan, imitaattorin tai menevän bilebändin, joka saa takuuvarmasti osallistujien peput ylös penkeistä.

3. Teemajuhlat kunniaan

Jos rahkeet riittävät, hauskan pikkujouluteeman keksiminen virittää mielen juhlataajuudelle myös vähän vähemmällä vaivalla. Jos koristeluihin ja osallistujien teemapukeutumiseen ehtii satsata kunnolla, ovat teemapikkujoulut ihanan tervetullutta vaihtelua. Toimisiko joku näistä teemoista:

 • Aikakausi (esim. 20-luku tai ysäriretro)
 • Ruma jouluvillapaita
 • Väri (esim. jotain punaista tai Black & White glamour)
 • Joulu Vegasissa (kimallusta, korttipelejä ja cokctaileja)
 • Joululeffateema (Yksin kotona, Ihmeellinen on elämä, Die Hard... vain mielikuvitus on rajana!)

Vaikka kaikenlainen tekeminen on kivaa, pidä huoli, etteivät pikkujoulut mene suorittamiseksi. Tärkeintä on yhdessäolo ja rento tunnelma! Jo yksi ketterä aktiviteetti tai ohjelmanumero riittää takaamaan unohtumattoman illan.

Pikkujoulut kotona:

Kotona on ihmisen hyvä olla. Jos järjestät pikkujoulut kodin rauhassa, aktiviteeteilla ja teemoilla on iso rooli juhlatunnelman starttaamisessa. Tsekkaa ainakin nämä ideat:

 • Piparitalotalkoot: leipokaa tai ostakaa valmiina piparitalo ja rutkasti koristelutarpeita. Ottakaa koristelutalkoot yhteisprojektiksi (drinkit koristelun lomassa ovat ehdoton plussa). Muistakaa, että kauneus on katsojan silmässä ja piparitalon arvo sen herkullisuudessa.
 • Nyyttäripikkujoulut: kukaan ei jaksa huolehtia yksin pikkujoulutarjoiluista, varsinkaan tiukalla aikataululla. Sopikaa yhteinen teema ruokailulle (antipastit, lapsuuden suosikkijouluherkut, sipsikaljavegaanitarjoilut) ja jokainen vieras tuo tullessaan ruokaa tai juomaa koko porukan tarpeisiin.
 • Jouluiset pelit: pullonpyöritys, totuus ja tehtävä ja muut klassikkojuhlapelit toimivat myös jouluversioina. Päästä mielikuvitus valloilleen!
 • Joululaulukaraoke: Kenellä olikaan Singa-tili?
 • Joululahjaruletti: Sopikaa lahjabudjetti ja tuokaa tullessanne mieluiten mauton ja hauska lahja. Klassikkopelissä lahjoja voi vaihtaa, ryövätä tai arpoa niin, että jokainen saa yllättävän jouluteemaisen lahjan, joka ei hetkeen unohdu.
 • Jouluolympialaiset: Kuka juo ison kupin glögiä nopeiten? Kuka löytää puuroon piilotetun mantelin ensimmäisenä? Kuka osaa askarrella joulupaperista pisimmälle lentävän paperilennokin? Kuka tuunaa kauneimman (tai kauheimman) joulukortin? Kisatkaa visaisten, ja helposti toteutettavien, tehtävien parissa ja kruunatkaa olmypialaisten voittaja.
 • Visat ja kisat: Kilpailkaa yksin tai tiimeissä joululauljen tunnistuspeliä, täydentäkää puuttuvat joululaulujen sanat, valmistelkaa jouluvisa tai pelatkaa Pictionarya joululeffoja arvaillen.

Lue seuraavaksi:

100 ideaa pikkujouluihin

Pikkujoulujen parhaat soittolistat


Pikkujoulut | Pikkujoulut Helsinki | Pikkujoulut Espoo | Pikkujoulut Vantaa | Pikkujoulut Tampere | Pikkujoulut Turku | Pikkujoulut etänä

Ohjelmaa pikkujouluihin | Catering ja pitopalvelu juhlat | Tarjoilut pikkujouluihin

Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen