Juhlat ovat elämän suola, mutta lähes jokainen sortuu virheisiin niitä järjestäessään. Listasimme yleisimmät mokat, jotka välttämällä seuraavat kemusi sujuvat taas hitusen paremmin!

Virhe 1: Unohdat esitellä vieraat toisilleen

Vieraasi viihtyvät taatusti paremmin, kun he tietävät, keitä muita on paikalla. Olipa kyseessä asiakastilaisuus tai synttärit, minglaaminen on huomattavasti helpompaa, kun olet auttanut heitä rikkomaan jään.

Virhe 2: Hosut siivoamassa kesken juhlien

Myös järjestäjällä on lupa rentoutua ja nauttia juhlista, joten unohda siivoushuolet. Jos juoma läikkyy, älä tee siitä numeroa – vierastasi nolottaa tarpeeksi jo muutenkin. Pieni paikkojen siistiminen on okei, mutta älä ryhdy hosumaan moppi kainalossa kesken juhlien.

Virhe 3: Tarjoilupisteitä on vain yksi

Isoissa juhlissa tarjoilupöytä ruuhkautuu helposti. Tilanne helpottuu, jos jaat tarjottavat useampaan eri pisteeseen, kuten suolaiset yhteen ja makeat toiseen pöytään. Myös juomapiste voi hyvin olla eri paikassa kuin ruoat.

Virhe 4: Tarjoilut loppuu kesken

Jos vieras aikoo viettää juhlissa useita tunteja, nälkä iskee väistämättä. Tarjoile riittävästi ruokaa, niin takaat vieraiden viihtymisen.

Pro tip: Tarjoile ruokaa, jota on helppo syödä. Jos ruoka syödään aterimilla, varmista, että jokaiselle on istumapaikka. Jos tarjoilet sormiruokaa, skippaa rasvaiset herkut. Sotkuinen ruoka juhlissa ahdistaa sekä sitä joka syö että sitä joka siivoaa.

Virhe 5: Jätät alkoholittomat juhlijat kuivin suin

Juhlissa kohotetaan usein malja jos toinenkin, mutta on hyvä muistaa myös holittomat tarjoilut. Monesti drinkkipöydät notkuvat erilaisia väkeviä juomia, mutta alkoholitonta juotavaa on aivan liian vähän koko juhlakansan tarpeisiin. Mocktailit maistuvat kaikille, rohkaise nauttimaan myös niistä, ja varmista että kaikille riittää.

Virhe 6: Juhlatila on liian pieni

Vaikka kotibileet ovat ehkä maailman hauskin asia, koti ei ole aina riittävän tilava paikka hyville juhlille. Myös firman juhliin saa helposti uutta kulmaa, kun arkinen toimisto vaihtuu säkenöivään tilaan. Siksi toimivaan juhlatilaan kannattaa satsata.

Virhe 7: Niukasti astioita

Lasit eri juomille, pikkulautaset naposteltaville ja mitä vielä! Juhlissa astioita kuluu enemmän kuin kuvittelisitkaan, joten varaa tarpeeksi puhtaita laseja joka vierasta kohden. Astiakoneen ryskytys tai juhlien isäntä tiskiharja kourassa latistaa tunnelman.

Virhe 8: Ei jäitä

Taskulämmin juhlacocktail ei maistu makeimmalta. Muista varata pakkaseen tarpeeksi jäitä koko illan juomia ja välilimsoja varten!

Virhe 9: Klikkiytyminen

Omassa, tutussa porukassa pysytteleminen on turvallista, mutta juhlaporukasta löytyy varmasti uusia, upeita tuttavuuksia kun vain poistut ryhmästä. Aidosti rennot pelit, tietovisat tai yhteiset puheenaiheet saavat väen liikkeelle ja tutustumaan toisiinsa.

Virhe 10: Epäselvä aikataulu

Milloin kemut alkavat ja milloin pitää poistua jatkoille? Onko luvassa ruokailua tiettyyn kellonaikaan tai onko paikalle saapumassa ohjelmanumero? Tee vieraille selväksi milloin paikalle on sopiva saapua, milloin juhlakaravaani jatkaa jatkoille ja mitä on luvassa.


Parhaat juhlatilat löydät tietysti Venuu.fi:stä!

Katso kaikki upeat juhlatilat »


Lue seuraavaksi:


Tapahtumatilat | Aktiviteetit | Pitopalvelut | Musiikki | Puhujat ja viihde | Kuvaajat | Tapahtumatarvikkeet | Tapahtumatekniikka | Tapahtumatuotanto


Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen