Pikkujoulusesonki saapuu myös koronavuonna 2021, mutta monta asiaa pikkujoulujen vietosta on monelle vielä hämärän peitossa. Täältä löydät vastaukset pikkujoulusesongin polttavimpiin kysymyksiin, jotka ovat kaikkien huulilla.

Voiko pikkujouluja järjestää 2021?

Lyhyesti sanottuna: voi! Kysymys on siitä miten ne päättää järjestää. Vierasmäärää pienentämällä, juhlatilan kokoa kasvattamalla tai järjestämällä kinkerit etänä pikkujoulut voi järjestää turvallisesti myös nyt.

Mielessä on hyvä pitää ainakin nämä avainjutut:

  • Ajankohtaiset rajoitukset ja suositukset: Kristallipalloonkaan katsomalla ei voi etukäteen tietää miten rajoituksille käy loppuvuodesta. Pikkujoulut kannattaa suunnitella niin, että nopeitakin muutoksia pikkujouluihin voi tehdä taatakseen upeat, mutta turvalliset juhlat.
  • Pidä väkimäärä pienenä: vaikka osa pikkujouluväestä olisi etänä, varaudu varaamaan naamakkain järjestettäviin pikkujouluihin rutkasti tilaa ja pidä vierasmäärä rajattuna.
  • Etsi ja varaa joustavat palvelut: Koronatilanteen salliessa ja pikkujoulusesongin kiivastuessa parhaista tiloista ja palveluista voidaan käydä kovaa kilpailua. Muista etsiä ja varata tilat, tarjoilut ja ohjelma hyvissä ajoin ja varmista, että toimijat tarjoavat joustavat peruutus- ja muutosehdot. Venuu.fi on ykköspaikka pikkujoulutilojen, -tarjoilujen, aktiviteettien, esitysnumeroiden sekä tapahtumatuottajien löytämiseen ja varaamiseen.

Milloin pikkujoulut kannattaa järjestää?

Perinteinen marras- ja joulukuun pikkujoulusesonki on edelleen suosituin pikkujoulujen ajankohta myös vuonna 2021.

Rohkeammat pikkujouluporukat jättävät pikkujoulut suosiolla jopa tulevan vuoden puolelle ja korvaavat isot juhlat ennen joulua vaikkapa yhteisellä kick-offilla seuraavana keväänä tai lähettämällä hemmottelupaketin kotiintoimituksena henkilöstölle.

Miten pikkujoulut voi järjestää koronaturvallisesti?

  • Suunnittele, suunnittele, suunnittele: kysy juhlaväen, esimiehen tai kollegoiden mielipidettä siitä miten he haluaisivat pikkujouluja viettää – mieluusti anonyymisti, ja ota toiveet pikkujoulujärjestelyiden lähtökohdaksi.
  • Juhlapaikassa, etänä vai molemmat: Jos juhlitte juhlatilassa, rajaa vierasmäärä turvalliseksi ja varmista että tilaa riittää turvaväleille. Jos pikkujouluja vietetään sekä paikan päällä että etänä tai puhtaasti etätyyliin, satsaa ohjelmaan ja tunnelman nostattamiseen.
  • Budjetoi tarkkaan: Perinteisissä pikkujouluissa budjettia tulee varata mm. tilaan, tarjoiluihin, juomiin, koristeisiin ja ohjelmanumeroihin, mutta myös hybridi- tai etäpikkujouluissa kuluja syntyy mm. livestriimaustekniikasta, etäaktiviteeteista ja mahdollisista osallistujille toimitettavista tarjoiluista tai lahjoista.
  • Laadi pelisäännöt: Selkeät yhteiset pelisäännöt juhliin osallistumisen suhteen luovat vieraille turvallisen olon, ja varmistavat turvalliset järjestelyt. Muista kertoa vieraille osallistuvatko he juhliin paikan päällä vai etänä, ja miten juhlissa toimitaan esim. käsihygienian tai juhlapäivänä yllättävien flunssaoireiden suhteen. Myös etäpikkujouluissa on hyvä olla yhteinen linja mm. juhlien aikataulusta tai sille toivotaanko osallistujien pitävän kameroitaan päällä.
  • Harkitse etäpikkujouluja: Etäpikkujoulut ovat tänäkin vuonna varteenotettava vaihtoehto perinteisille pikkujouluille. Jos koronaturvallisuus tai isojen juhlien järjestäminen kotoa käsin arveluttavat, juhlia voi aivan hyvin myös etäyhteyksien välityksellä. Livestriimaukseen erikoistuneita juhlatiloja löydät täältä.

Mitä aktiviteetteja ja ohjelmaa pikkujouluihin voisi hankkia?

Nyt jos koskaan luovuudelle pikkujouluissa on tilaa! Mahdollisuuksia tehdä sekä perinteisistä että etäpikkujouluista unohtumattomat on rutkasti. Katsasta ainakin nämä:

Perinteisiin pikkujouluihin

Psst! Täältä löydät lisäinspiraatioksi 100 upeaa pikkujouluideaa!

Etäpikkujouluihin:

Etäelämykset ovat hauskoja ohjelmanumeroita, joissa osallistujat voivat suorittaa elämyksellisiä tehtäviä yhdessä etäyhteyksien välityksellä. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti vegaanisesta kokkauskurssista jouluiseen pulmapeliin ja pakohuonepeliin saakka.

Myös monia esityksiä voi varata pidettäväksi etäversioina, esim. imitaattorin esitys toimii erinomaisesti myös etäyhteyksin. Voit myös kysyä bilebändeiltä ja artisteilta tarjousta etäkeikan vetämisestä juhlakansalle.


Venuu.fi on pikkujoulujärjestelyiden tukikohta.

Venuusta löydät ja varaat kaikki parhaat pikkujoulutilat, cateringit, elämykset ja aktiviteetit, esiintyjät, valo- ja videokuvaajat sekä tapahtumatuottajat – kaikki saman (virtuaalisen) katon alta!


Lue seuraavaksi:

Pikkujouluopas 2021: Näin järjestät mahtavat pikkujoulut

Yhteistä tekemistä etänä: parhaat etäaktiviteetit ryhmille

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required