40 on uusi 30, joka on uusi 20 eli olet parhaassa iässä koskaan! Nelikymppisiä kannattaa juhlistaa juuri niin isosti tai pienesti kuin mieli tekee. Ideoita upeisiin 40 v synttärijuhliin löytyy vino pino aktiviteeteistä synttäritarjoiluihin – tässä niistä parhaat. Hauskoja juhlia! 💃

blue and maroon Happy Birthday hat

Kotona vai juhlatilassa?

Juhlapaikka on nelikymppisten suunnittelun tärkein kulmakivi, onneksi juhlapaikkoja löytyy moneen lähtöön ja makuun. Jos mietit kannattaisiko synttäripirskeet viettää kotona vai erillisessä juhlatilassa, mieti näitä.

Juhlat kannattaa järjestää oman kodin rauhassa erityisesti jos:

 • juhlabudjetti on tiukanlainen
 • kotoa löytyy mukavasti tilaa ja tykötarpeita astioista istuimiin
 • naapurit eivät ole ääniherkkää tyyppiä
 • nautit juhlajärjestelyistä suunnittelusta jälkien siivoukseen saakka

Vuokrattava juhlatila puolestaan on nappivalinta 40-v. juhliin kun:

 • juhlabudjetissa riittää pelivaraa
 • et halua hoitaa kaikkia järjestelyjä itse
 • toivot juhlilta elämyksellisyyttä

Psst! Jos kallistuit juhlatilan kannalle, Venuu.fi:n helpolla tilahaulla löydät unelmiesi juhlatilan käden käänteessä – ja valikoimaa piisaa.

Satsaa synttäritarjoiluihin, älä vaivaan

Ovatko synttärijuhlat synttärijuhlat ensinkään, jos tarjolla ei ole herkullisia tarjoiluja ja juhlajuomaa? Nykypäivänä toinen toistaan uniikimmat cateringit, reseptiblogit ja vinkkilistat pursuavat uniikeja ideoita synttäriherkuiksi.

Jos kapusta pysyy käsissäsi ja tahdot hoitaa synttäritarjoilut itse, testaa vaikkapa nämä hyväksi havaitut tarjoiluideat:

 • Tastingit: kuohuviiniä, pikkuleivonnaisia, juustotarjotin... Mistä tahansa nautitkin, pistä pystyyn herkkutasting, josta löytyy monen sortin naposteltavaa ja printtaa vieraille arvostelukortit. Tasting toimii hyvänä herkutteluhetkenä sekä keskustelunavaajana vierasjoukon kesken.
 • Kakut ja leivonnaiset: Unohda peruskermakakut ja mieti mitä ihania leivonnaisia juhliesi teemaan sopien voisi laittaa tarjolle. Ranskalaisia macaronseja, koristele-se-itse kuppikakkuja, lapsuuden synttäreiden retroleivonnaiset, elegantteja tuulihattuja eri täytteillä...
 • Cocktail- ja napostelubaari: Pistä herkkubuffet pystyyn: cocktailaineksia ja niiden tuunaustarvikkeita viipaloiduista hedelmistä mixereihin, syötäväksi tapaksia tai muita herkkuja, jotka ovat valmiita tarjoiltaviksi ilman kokkaamista.
 • Istuva illallinen: Oman elämänsä jamieoliverit pistävät kokaten ja järkkäävät ihanan synttäridinnerin. Miltä kuulostaisi rehti grilli-ilta, italialaisen keittiön parhaat herkut tai mausteinen Lähi-idän kasvisruoka?

Jos itse kokkaaminen ei innosta tai haluat päästä hieman vähemmällä stressillä, tilaa synttäritarjoilut pitopalvelusta! Tsekkaa ainakin nämä juhlaruuillaan hurmaavat cateringit, joilta hoituu myös tarjoilut, astiat, esillepano ja kaikki muu synttäriherkkuihin liittyvä puolestasi:

 • Green Hippo Catering – tyylikästä vegeruokaa, joka ei ole ankeaa salaattia nähnytkään. Kulhoja, pastoja ja herkullisia suolapaloja tarjolla.
 • Ravintolamestarit Catering – ravintolatasoista ja laadukasta juhlaruokaa sormisyötävistä ruokaisampiin annoksiin.
 • Happy Friends Catering – klassisempia synttäritarjoiluja perinteiseen makuun, myös upeita kakkuja!
 • Base Catering – innovatiivisia ja yllättäviä menuehdotuksia ja juhlatarjoiluja pk-seudulla.

P.S. Muistathan, että Venuu.fi:stä löydät ja varaat yli 100 eri cateringiä, joilta taatusti onnistuu synttäritarjoilut juuri omaan makuun!

Ohjelmanumero kruunaa juhlat

Hauskoihin 40-vuotisjuhliin riittää monesti vain rakkaat ihmiset yhteen kokoontuneena ruoan ja juoman äärelle, mutta parhaat nelikymppisbailut seuraavalle tasolle nostaa jokin upea ohjelmanumero. Juhlabudjetin ei onneksi tarvitse olla jättimäinen, jotta juhliin on mahdollista hankkia vaikkapa esiintyjä säväyttämään juhlakansaa.

Jos vierasjoukosta löytyy autotallimuusikko, innokas runonlausuja tai silmänkääntötemppujen mestari, pyydä heitä pitämään rento, pienimuotoinen esitys. Esityksien säväyttävyyskerrointa voit kasvattaa palkkaamalla paikalle ammattiesiintyjän, vaikkapa jonkin näistä:

 • Bilebändi soittaa Paranoidin tai parhaat tanssittavat hitit juuri päivänsankarin makuun
 • Tyylikäs jazztrio sopii erinomaisesti seurustelumusiikiksi ja kääntää juhlien tyylikkyyskertoimen kymppiin
 • Bollywood-tanssiryhmä saa vieraasi haukkomaan henkeä, ja testaamaan uusia tanssimuuveja aamuun saakka
 • Taikuri on juhlanumeroiden kingi. Luvassa on yllättäviä käänteitä ja henkeäsalpaavaa jännitystä – minne se jänis katosi?

Jos sittenkin yhteinen elämys?

Suuret tai pienet juhlat ovat 40-v synttäreiden tyypillisin viettotapa, mutta luovuutta ei kannata turhaan rajoittaa. Jos aamuun asti tanssiminen ei ole sinun juttusi, voit järjestää synttärijuhlasi myös yhteisen elämyksen parissa. Testatkaa juhlaporukalla vaikka näitä:

Ihania juhlia ja onnea elämäsi parhaalle vuosikymmenelle! 🥂


Oletko lisäideoita vailla? Etsitkö paikkaa tai sisältöä nelikymppissynttäreille? Venuu.fi pelastaa!

Löydä ja varaa tilat, cateringit, elämykset ja aktiviteetit, esiintyjät, valo- ja videokuvaajat sekä tapahtumatuottajat


Lue seuraavaksi:

Venuun parhaat: 10 x tilat syntymäpäiväjuhliin

Nämä asiat parhailla synttäreillä on: 20 ideaa

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required