Häiden ei aina tarvitse tarkoittaa kattokruunuja, kimallusta ja satapäistä vierasjoukkoa, vaan myös rento tunnelma ja leppoisa hääjuhla voivat olla hääparin haavelistan kärjessä. Ota tästä talteen vinkit miten ja missä järjestää rennot häät, jotka erottuvat joukosta.

Rento hääpaikka avaa ovet luovuudelle

Rennoissa häissä on varaa leikitellä hääpaikalla. Jos oma takapiha, tuttujen puutarha tai kesähuvila ei ihan riitä hääpaikaksi, Suomesta löytyy vino pino ihanan rentoja hääpaikkoja, jotka huokuvat leppoisaa tunnelmaa ja upeita yksityiskohtia.

Galleria Forum Box, Helsinki

Seisten: 100 Istuen: 80 Omat juomat: Kyllä Omat ruoat: Kyllä

Meri-Kampissa sijaitseva taidegalleria on ihanan urbaani hääpaikka, josta löytyy boheemia asennetta, industriaalisia viboja ja mahdollisuuksia moneen. Rennosti kalustamalla tilaan voi taikoa omannäköisensä häät ja seinillä vaihtuvat taidenäyttelyt elävöittävät tilaa uniikisti. Voit tuoda omat ruoat ja juomat tullessasi, tarkoittaa se sitten perinteisempää cateringiä tai gallerian eteen parkattua food truckia.

Lue lisää Galleria Forum Boxista »

BUD / Tapahtumatila, Helsinki

BUD / Tapahtumatila

Seisten: 40 Istuen: 32 Omat juomat: Ei Omat ruoat: Kyllä

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan kun Uudenmaankadulta löytyy ihanan rento kukkakauppa/viinibaari, valmiina toimimaan pienten ja rentojen häiden näyttämönä? Tänne on helppo tuoda oma hääjuhlaväki viettämään yhteistä juhlaa vapaavalintaisten ruokatarjoilujen ja talon viinibaaritiskin äärelle. Kukatkin saat helposti hommattua tilalta! Täältä on helppo siirtyä vaikkapa häiden jatkoille Helsingin sykkivään yöelämään – niin helppoa, niin rentoa.

Lue lisää BUD / Tapahtumatilasta »

Dining 26, Tampere

Seisten: 50 Istuen: 50 Omat juomat: Ei Omat ruoat: Ei

Dining 26

Foodiet ja pitkien illallisten rakastajat saavat viettää omannäköisensä, rennot häät upeassa Dining 26:ssa. Välimeren herkkuja Tampereen keskustassa tarjoileva tunnelmallinen ravintola on ihanan intiimi ja varattavissa vain oman hääseurueen käyttöön. Ravintola hoitaa tarjoilut ja kalustuksen, sinä voit keskittyä häiden juhlimiseen. Upea ravintolasali näyttää komealta ilman vaivalloisia koristeluitakin, voit siis panostaa stailaamiseen juuri sen verran kuin haluat.

Lue lisää Dining 26:sta »

TEHDAS Teatteri / Teatterisali, Turku

TEHDAS Teatteri

Seisten: 100 Istuen: 70 Omat juomat: Ei Omat ruoat: Kyllä

Etsitkö rentoa ja luovuutta ruokkivaa tilaa häille Turusta? Persoonallinen TEHDAS Teatteri tarjoilee hääjuhlaasi huippuainekset, sinä voit kasata niistä yhteen juuri omannäköisen, konstailemattoman kokonaisuutesi. Voit pistää pystyyn istuvan illallisen tunnelmallisessa teatterisalissa, järjestää kunnon tanssipirskeet teatterivalojen välkkeessä tai kutsua paikalle bilebändin tanssittamaan juhlakansaa. Täällä järjestät rennot häät, jotka ovat samalla elämäsi pirskeet.

Lue lisää TEHDAS Teatterisalista »

Kaipaatko lisää rentoja häätiloja? Venuu.fi:stä niitä löytyy!

Selaa kaikkia häätiloja | Ravintolat häihin | Hotellit häihin | Lounget häihin | Yksityisasunnot häihin


Tarjoilut: cateringilta tilattu on puoliksi tehty

Rentojen häiden tarjoilut voi hoitaa monella tapaa: itse tekemällä tai tarjoilujen valmistusvastuut jakamalla häävieraiden kesken voi säästyä cateringin etsimisen vaivalta, mutta samalla yhtenäisen menun suunnittelu, riittävien tarjoilumäärien varmistaminen, kokkaaminen, kuljetus, esillepano, tarjoilu, astioiden ja tykötarpeiden hankinta sekä siivous jäävät omalle kontolle.

Etsimällä omaan makuun sopivan cateringin voit säästyä säädöltä ja monelta murheelta sekä luovuttaa tarjoilujen logistiset langat ammattilaisten käsiin ilman huolta. Onneksi rentoja häätarjoiluja osaavat loihtia monet upeat cateringit – voit siis saada häihisi tarjolle ammattilaisten loihtimia herkkuja, joutumatta turvautumaan kaikista tavanomaisimpiin häätarjoiluvaihtoehtoihin.

Tsekkaa ainakin nämä rennot tarjoilut hanskaavat cateringit:

  • Hodarikeisari: gourmetnakkisämpylä näppärästi käteen ja tanssilattialle! Psst, näitä saa myös vegenä.
  • Gustavo Catering: Välimerellisiä herkkuja pizzasta pastaan ja tapaksista vegaaniherkkuihin.
  • Rulla Catering: ihanan tuoreita ja rapsakoita riisipaperirullia herkullisten täytteiden ja mausteisten kastikkeiden ryydittäminä.
  • Buli Foodtruck: rento ruokarekka kurvaa hääpaikallesi ja hurmaa joka iikan leppoisalla lihapainotteisella safkallaan.

Lisää cateringeja löydät Venuu.fi:stä – tietty!

Katso kaikki cateringit


Vinkkejä rentoihin hääjärjestelyihin

Mieti mitä oikeasti tarvitset

Häissä riittää perinteitä, jotka ovat mukavia mutta eivät välttämättömiä. Jos perinteinen morsiamen ryöstö, pikkulahjat vieraille tai printatut menukortit eivät erityisesti kolahda, jätä ne suosiolla välistä.

Kierrätä, tuunaa, lainaa

Kaikkien astioiden, viinilasien tai kynttilänjalkojen ei tarvitse olla samaa sarjaa. Saat häistäsi omannäköiset kun lainaat tavaraa kavereilta tai sukulaisilta, tuunaat jo olemassaolevaa tai lainaat kynttilöitä, astioita tai koristeita surutta. Palkinnoksi saat uniikin ilmeen ja säästät luontoa.

Luurit pois

On ihan OK pyytää häävieraita viettämään häitä langattomaan tyyliin ja jättämään puhelimet äänettömällä laukkuun tai majapaikkaan. Voit jakaa hääkuvaajan ottamat juhlakuvat vieraille ja vieraat voivat juhlaräpsyjen ja somettamisen sijasta keskittyä hääjuhlan viettoon.

Valitse oikea musiikki

Häämarssia tai -valssia ei ole pakko soittaa, vaan voit valita vihkimisen ja hääjuhlan soundtrackiksi mieleistäsi musiikkia, joka saa ihmiset juuri oikeaan tunnelmaan: kävisikö vaikka cocktaileille rento akustinen musiikki ja elämäsi vuosikymmenten radiohitit tanssilattialle? Muista, että musiikki luo isosti tunnelmaa koko juhlien ajan!

Älä takerru yksityiskohtiin

Pieni on kaunista, mutta niin on pieni epätäydellisyyskin. Häistä on helpompi nauttia, kun jokainen yksityiskohta ei ole viimeiseen asti mietitty, tällöin pienet muutokset suunnitelmissa on myös helpompi ohittaa hermostumatta.

Unohda istumajärjestys

Hääkansa istukoon missä tahtoo! Vähemmän suunnittelua, enemmän rentoa jutustelua – ja kaikki voittaa.

Kutsu vain ne, ketkä haluat

Etääntyneet sukulaiset tai unholaan jääneet lapsuuden kaverit voi jättää kutsumatta häihin, jos se tuntuu hyvältä ratkaisulta. Et ole hääkutsua velkkaa kellekään, ja kutsumalla paikalle vain itsellesi aidosti läheiset tyypit pidät huolta että tunnelma säilyy rentona.


Oletko vielä häävinkkejä vailla? Aloita elämäsi häiden suunnittelu Venuu.fi:stä – sieltä löydät ja varaat:

Äläkä unohda buukata myös näitä:

Hääpaikat, cateringit, elämykset ja aktiviteetit, esiintyjät, valo- ja videokuvaajat sekä tapahtumatuottajat


Lue seuraavaksi:

6 x parhaat häätilat pieniin häihin

Tee nämä 30 asiaa kuukausi ennen hääpäivää

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required