Photo by Emilio Garcia / Unsplash

Kuka muistaa vielä kokouspullat neukkarin pöydällä? Ah niitä aikoja! Vuosi 2021 tuo tullessaan monia pysyviä muutoksia tapaamme kokoustaa – tsekkaa alta mitkä kokoustamisen trendit vaikuttavat myös sinun tapaasi kokoustaa tänä vuonna.

Turvallisuus ennen kaikkea

Koronapandemian vuoksi hyvän yleishygienian lisäksi tulevaisuudessakin riittävän väljään tilaan satsataan entistä enemmän. Varaudu siis siihen, että kamppailut neukkarin viimeisestä tuolista loppuvat, ja tilaa varataan tästedes riittävästi kaikille osallistujille.

Perinteinen tietoturva on tietomurtojen ja korostuneen yksityisyyden arvostuksen vuoksi noussut elintärkeäksi, joten tulevaisuuden kokouksissa satsataan yksityiseen tilaan ulkopuolisten kuulemattomissa ja materiaaleja jaetaan tietoturvallisesti verkossa salasanojen takaa printattujen papereiden sijaan.

Etä- ja hybridikokoukset jyllää

Jos luulit Zoom-kokousten loppuvan koronapandemian loppuun, mieti vielä. Teknologian hyödyntämisen helppous on murtanut käsityksen, jonka mukaan etäosallistuminen on paikallaoloa arvottomampaa, ja tästedes kokouksia järjestetään entistä tiuhemmin etänä jokaisen päivää helpottamaan.

Myös näppärät hybridikokoukset ovat tulleet jäädäkseen: osallistu paikan päältä tai etänä sen mukaan miten työtehtävät ja päivän ohjelma antavat myöten.

Kehitys kehittyy, ja etäkokoustekniikassakin riittää vielä hiomista sekä teknologiayhtiöiden sekä niitä käyttävien yritysten puolesta, mutta suunta etäkokousten suosion kasvamiseen on kiistämätön.

Enemmän kokemuksia

Kuivien normipalaverien määrä myös niukentuu niukentumistaan. Yksitoikkoisen korona-arjen jälkeen elämyksiä kaivataan entistä enemmän ja se näkyy myös kokouksissa.

Tulevaisuudessa satsataan siihen, että hommat hoituvat niin ettei elämyksellisyydestä tai viihtyvyydestä tarvitse välttämättä tinkiä. Testata voi vaikka luovuutta ruokkivan kokoushuoneen vuokraamisen, astetta parempien kokoustarjoilujen tilaamisen tai yhteiseen kokouspäivän osiin pilkkovan aktiviteetin varaamisen.

Coworking ja ulkoiset kokoustilat trendaa

Tarvitseeko joka toimistolla olla kuusitoista kokoustilaa? Ei välttämättä!

Coworking-tilat ja ulkoisissa tiloissa sijaitsevat työskentely- ja kokoustilat ovat modernin kokoustamisen kermaa. Nyt jo voit testata esim. Mothership of Workin coworking-tilat, Wonderlandin luovat kokoushuoneet omaan tarpeeseen vuokrattuna tai upean Valo Hotel & Workin hotellia ja työskentelytilaa yhdistelevän uutuuskonseptin.

Vegaaniset kokouseväät, myös etänä

Kukapa ei pihvistä välillä tykkäisi, mutta ekologisempi tapa syödä kokouspäivien aikana on vahva trendi. Tulevaisuuden kokouksissa satsataan kokouseväisiin, jotka ovat keskivertosämpylää rutkasti herkullisempia, ja entistä useammin myös vegaanisia.

Tsekkaa seuraavaan kokouseväiden tarpeeseen vaikkapa Bär Barin marjoja pursuilevat tuorepuurot tai Epic Foodsin vegelounaat – paikan päälle tilattuna tietty.

Vastuullisuus: tuhlailulle stoppi

Pitkän kaavan bisnesmatkat ja lennot toiselle puolelle Suomea asiakastapaamista varten alkavat painua unholaan. Vastuullisuus jyllää myös kokousmaailmassa, ja nyt teknologiaa hyödyntämällä asioita voi hoitaa naamakkain myös olematta samassa tilassa. Samalla maapalloa hellii vähentynyt lentokoneella tai liisatulla dieselautolla tehdyt kokousmatkat. Ole hyvä, äiti Maa.


Kokous mielessä mutta tila hukassa? Venuu.fi on paikka sulle!

Katso kaikki kokoustilat »


Lue seuraavaksi:

Venuun parhaat: 10 x saunalliset kokous- ja edustustilat

Etäkokoukset ja hybriditapahtumat: täsmävinkit tapahtumajärjestäjälle


Kokoustilat | Kokoustilat Helsinki | Kokoustilat Espoo | Kokoustilat Turku | Kokoustilat Tampere | Kokoustilat pääkaupunkiseutu | Edulliset kokoustilat | Edulliset kokoustilat Helsinki | Edulliset kokoustilat Tampere | Edulliset kokoustilat Turku | Kabinetit | Kokoushotellit | Kokouskartanot

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required