Meri. Takkatuli. Tunnelma. Näihin asioihin kiinnittää ensimmäisenä huomion, kun saapuu Ruusuniemeen. Ruusuniemeä pyörittävä Hiiohoi kutsui meidät kylään juttelemaan tilojensa kiinnostavasta historiasta, merestä, saaristosta ja elämyksellisyyden tärkeydestä. Sekä kuulemaan salaisuudet Hiiohoin rakastettujen ja onnistuneiden tilaisuuksien takana.

Merellisiä, kokonaisvaltaisia elämyksiä

Jo nimestä voi päätellä Hiiohoin tiimin intohimon merellisiin tilaisuuksiin ja saaristoelämyksiin. Toiminnan tavoitteena on tuoda saaristo ja sen uniikki tunnelma yhä useammalle helpommin saavutettavaksi. Hiiohoi pyörittää kahta tilaa, Ruusuniemeä ja HERRÖtä, joiden lisäksi he järjestävät off-site-tilaisuuksia erilaisissa saaristokohteissa – esimerkiksi Kallbådan majakalla ja tunnelmallisella veneveistämöllä.

Merellisyyden lisäksi Hiiohoin toiminnan kantavana teemana on viimeiseen asti hiottu laatu. Se näkyy tiloissa ja kaikessa tekemisessä.

Henri: “Meidät erottaa muista se, että emme vuokraa pelkästään 'seiniä ja kattoa'. Me suunnitellaan ja tuotetaan asiakkaalle tilaisuus alusta loppuun, jonka yhtenä osana on tila. Me tuotamme asiakkaillemme elämyksiä."

Konsepti tuntuu toimivan, sillä lopputuloksena on kerta toisensa jälkeen asiakkaiden toiveet ylittäneitä tilaisuuksia.

Hiiohoin järjestämissä tilaisuuksissa on mukana vähintään isäntä ja kokki sekä tarpeen mukaan muuta henkilökuntaa, kuten veneenkuljettaja tai sommelier. Tavoitteena onkin, että tilaisuudet soljuvat huomaamattomasti eteenpäin:

Teemu: “Me lähdetään siitä, että asiakkaan ei tarvitse tilaisuuden aikana huolehtia mistään tai katsoa kelloa.”

Meri ja merellisyys on vahvasti läsnä Hiiohoin kohteissa Ruusuniemessä ja HERRÖssä. Vuosaaressa sijaitsevassa Ruusuniemessä meri tulee melkein sisälle asti. HERRÖ on Espoon Suvisaaristossa sijaitseva entinen Konelan huvila.

Ruusuniemi – tyylikäs aikamatka 70-luvulla ja kiireetöntä yhdessäoloa

En ole kuulemma ensimmäinen, joka haluaisi jäädä asumaan Ruusuniemeen. Tilan tunnelma on toimiva yhdistelmä villaa, unelmien olohuonetta ja vähäeleisen tyylikästä juhlatilaa. Tunnelma saa minut heti irti arjesta. Se on myös yksi Hiiohoin tavotteista. Oli kyseessä sitten kokous, viisikymppiset, kesäjuhlat tai pikkujoulut, Ruusuniemessä aika pysähtyy.

Henri: “Ruusuniemeen tullaan ensisijaisesti nauttimaan yhdessä olemisesta. Täältä on harvalla kiire pois.”

Ruusuniemessä järjestyy vaivatta pidemmät kokouspäivät, joihin halutaan yhdistää tehokas kokous, saunomista ja lopuksi rento illallinen, mutta myös elämän parhaita huippuhetkiä juhlitaan täällä paljon: häistä, syntymäpäiväjuhliin ja muihin merkkipäiviin. Terassitilaa on paljon ja kesäisin vieraat ottavat siitä kaiken irti.

Ruusuniemi rakennettiin vuonna 1974 silloisen Valmetin kokous- ja edustusvillaksi. Paikalla on nähty myös aikansa tärkeimpiä poliitikkoja, kuten Mauno Koivisto ja Pär Stenbäck. Hiiohoi on kunnioittanut paikan tyyliä ja historiaa, mikä on saanutkin asiakkailta kiitosta: yksi mieleenpainuvimmista palautteista on kuulemma tullut asiakkaalta, joka vieraili Ruusuniemessä aikanaan sen ollessa alkuperäisessä käytössä ja nyt uudestaan.

Henri: “Olihan se hienoa kuulla, että ollaan kuulemma päästy samalle, ilmeisen kovalle tasolle, kuin aikaisemmin.”

HERRÖ – tunnelmaa Espoon saaristossa

HERRÖ kiteyttää sen, mikä saaristolaisromantiikassa on parasta: maisemat, tunnelma, rauha. Henri ja Teemu korostavat myös matkan tärkeyttä. Merimatkan aikana irtaantuu kaupunkimaisemista, sen tomuista ja kiireistä.

HERRÖssä on järjestetty virkistyspäiviä, elämyksellisiä kokouksia, merellisiä häitä, viisikymppisiä ja muita ikimuistoisia juhlia. Kesäisin HERRÖ on luonnollisesti ihana, mutta saaristoon kannattaa lähteä myös syksyllä:

Henri: “Ihmiset usein ajattelee, että saaristoon ei voi lähteä syksyllä. Mutta se on todella upeaa aikaa viettää saaristossa. Meren, saunomisen, olutpruuvin ja takkatulen tuoma tunnelma voi olla marraskuussa vielä vahvempi kuin kesällä."

Sekä Ruusuniemessä että HERRÖssä vallitsee aivan erityinen fiilis. Se onkin molempien tilojen ehdoton valttikortti.

Teemu: “Molemmat tilat ovat tasokkaita, hillityn tyylikkäitä, mutta silti rentoja. Ollaan sitä mieltä, että pönöttäminen ei kuulu saaristoon.”

Salaisuus tilaisuuksien takana

Ruusuniemi - Varaa kokouksiin, virkistyspäiviin ja juhliin Venuu.fi:stä

Henrille, Teemulle ja koko Hiiohoin porukalle on kertynyt paljon kokemusta erilaisten ja onnistuneiden tilaisuuksien tuottamisesta. Joten onhan se kysyttävä, mikä heidän salaisuutensa oikein on.

Hiiohoin neljän aineksen resepti:

  • Merimatka
  • Kiireetön yhdessäolo
  • Autenttinen ja uniikki ympäristö
  • Makuelämykset
Henri: “Parhaat juhlat syntyy, kun ne on tehty hyvin, mutta ne ovat tarpeeksi rennot, niin että tilaisuus vain soljuu eteenpäin. Yksinkertaista, mutta laadukasta”
Teemu: “Ja se, että saa ihmisiltä sen kiireen tunteen pois.”

Haluaisitko myös päästä nauttimaan Ruusuniemen tai HERRÖn uniikista tunnelmasta ja kokea Hiiohoin järjestämän elämyksellisen tilaisuuden?

Molemmat tilat löytyvät Venuusta; tutustu, ihastu ja vietä elämäsi merellisin tapahtuma!

Tutustu lisää Ruusuniemeen »

Tutustu lisää HERRÖön »


Lue seuraavaksi:

20 uutta tilaa kesäjuhliin ja kesäpäiviin

10 x uniikit hääpaikat

Venuun parhaat: 10 x cateringit ja pitopalvelut juhliin


Yritysjuhlat | Virkistyspäivät | Kesäjuhlat ja kesäpäivät | Saunalliset kokoustilat Helsinki | Kokoustilat | Illallistilaisuus | Kick-off | Juhlasalit | Isot tapahtumatilat | Etätapahtuma | Elämykset ja aktiviteetit | Edustustilat | Hybriditapahtuma

Juhlatilat Helsinki | Juhlatilat Espoo | Juhlatilat Vantaa | Juhlatilat pääkaupunkiseutu | Juhlatilat Turku | Juhlatilat Tampere | Pienet juhlatilat | Isot Juhlatilat

Liity Venuun sisäpiiriin

* indicates required