Diplomin ja hyvin tehdyn työn valmistumisen lisäksi monta tuoretta ylioppilasta lämmittää ajatus siitä, että oma aikuiselämä on askeleen lähempänä.

Lakkiaiset ovat hyvä hetki tarjota valmistuvalle lahjaksi jotain, joka on aidosti hyödyksi uuteen elämänvaiheeseen. Mutta mitä antaa lahjaksi ihan konkreettisesti? Unohda värssykirjat, tästä löydät sisäpiirivinkit siitä, mitä ylioppilas haluaa oikeasti lahjaksi:

Lahjakortti

Totta se on, rahalla saa ja hevosella pääsee. Mieti, mitä valmistuva harrastaa tai mistä hän erityisesti nauttii, ja hommaa mieluisan suuruinen lahjakortti alan liikkeeseen, salille tai minne vain!

Laadukkaat astiat

Monet uudet ylioppilaat tietävät jo, millaisen kodin haluavat itselleen rakentaa. Kysy, kerääkö juhlakalu tiettyä astiasarjaa ja hanki siitä muutama puuttuva osa lahjaksi. Eriparin lahjakupit ja ylioppilashatuilla varustetut leipälautaset voi suosiolla unohtaa.

Perinteiset kodin tarvikkeet

Onko suvussasi kulkenut hopealusikoita tai muita kodin tarvikkeita, jotka valmistuva voisi oikeasti ottaa kodissaan käyttöön? Upeaa, lahjapaperiin vaan!

Laatutekstiilit

Pidä lahjan saajan tyyli mielessä, ja hommaa lahjaksi laadukkaat pellavalakanat, hamam-pyyhkeet tai muu laatutekstiili, joka on käytännöllinen ja kestää aikaa sekä kulutusta.

Reppu

Opiskelijan arki on yleensä liikkuvaista, joten ostakaa yhteislahjana laadukas reppu. Vaikkapa KASPERI Bagsin nahkareppu ei pelkästään ole syötävän upea, vaan myös laadukas lahjaidea.

Siivu elektroniikan ostoon

Onko tuoreella ylioppilaalla läppärin tai puhelimen osto edessä? Tarjoa ostokassaan täytettä itsellesi sopivalla summalla.

Kuukauden kukat -lahjakortti

Hanki kukkakaupasta kukkalahjakortti, joka oikeuttaa rentoon kukkakimppuun kerran kuussa puolen vuoden ajan. Nuoren koti piristyy pitkään! Tällaista palvelua tarjoaa vaikkapa iki-ihana InBloom.

Elämyslahja

Lahjakortti leffaan, oopperavisiitti lahjan antajan kanssa tai lahjakortti säväyttävään vapaalentotunneliin ja avot, tämä lahja ei hetkeen unohdu.

Koti- tai muuttosiivous

Muuttaako valmistuva opiskelija-asuntoon? Palkkaa kotisiivous tekemään asuntoon muuttosiivous tai tilaa juhlakalulle kotisiivous kerraksi, pariksi. Todellista arjen luksusta!

Polkupyörä

Erityisesti yhteislahjana hankittava arjen menopeli miellyttää monia. Kallis ja viimeisen päälle pyörän ei tarvitse olla, myös käytettynä löytää upeita helmiä.

Rannekello

Rannekellolle on oikeasti käyttöä kiireisessä arjessa. Tiedustele lahjan saajan makua, ja laita aikarauta ostoslistalle. Urheilulliselle lahjan saajalle myös urheilukello on takuulla mieluinen lahja.

Matkakassan alku

Haaveileeko valmistuva ulkomaanmatkasta tai vaihtovuodesta? Laita aluille matkakassa ja pieni pesämuna kassaa kerryttämään. Bienvenidos, maailma!

Eettinen lahjoitus

Onko ylioppilas vastuullinen kuluttaja? Hanki tavaralahjan sijasta eettinen lahjoitus, vaikkapa luonnonsuojelutyöhön tai muulle lahjan saajan sydäntä lähellä olevalle järjestölle.

Suoratoistopalvelu

Kaikkihan Netflixistä tai Spotifysta tykkää. Hommaa rentoihin hetkiin lahjakortti juhlakalun suosikkisuoratoistopalveluun.


Lahja plakkarissa, mutta valmistujaiset järjestämättä? Venuu.fi rientää apuun:

Löydä täydellinen juhlatila »

Varaa paras pitopalvelu juhliin »


Lue seuraavaksi:

Näin järjestät parhaat valmistujaiset: vinkit lakkiaisiin tai ylioppilasjuhliin

TOP 10 juhlatilat ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin

Liity Venuun sisäpiiriin

* pakollinen